Netavisens nyhedslinks uge 45
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nyheder fra folkets kamp i Colombia? Nyt website ANNCOL
Nyheder fra Venezuela? Se VHeadline.com
Nyheder fra folkets kamp på Filippinerne? Se bladet Bulatlat
Nyheder fra Nordkorea? Se KCNA
De arabisk lande: Se Al-Jazeera (eng) -
al-jazeera-info

Palæstina: Palestine Chronicle
'Den muslimske verden'? Se Unmah News
Nyheder om krig og fred? Se Antiwar
Faglige nyheder? Se Labour Start
Irak: www.iraqwar.ru
Iraq Occupation Watch

Alle links åbner i selvstændigt vindue.

Jødebolsjevismen spøger
[Netavisen - link 07.11.03] AFP (engelsk)
Lederen af den tyske special-militærstyrke, der sættes ind imod "terror" verden over, Reinhard Günzel, er blevet fyret, efter at han er blevet afsløret i at støtte nazistoide historiske synspunkter. Günzel selv synes, at han er forrådt af alle dem i landets militære og politisk ledelse, som han siger mener det samme.
Mere baggrund her (Reuters/eng.)

1917 lever, viser meningsmåling
[Netavisen - link 07.11.03] AP (engelsk)
Et lille flertal af russerne bakker ifølge en meningsmåling op om revolutionen i 1917, og mere end fire ud af ti ville aktivt støtte den bolsjevikiske revolution, hvis de kunne rejse tilbage i en tidsmaskine.

Guatemala
[Netavisen - link 07.11.03] Orientering på P1, RADIO
Valget på søndag holdes i en stemning af afmagt og frygt, for i Guatemala er statsstøttet terror stadigvæk en del af mange menneskers hverdag, til trods for alle internationale aftaler og traktater.

Helvede ligger i det østlige Congo
[Netavisen - link 07.11.03] Orientering på P1, RADIO
Gennem otte år har hutu-morderbanderne spredt død og fordærv i det østlige Congo. Mens dårligt uddannede og underbemandede FN-enheder er i aktivitet i eet hjørne af det østlige Congo, dominerer morderbanderne fortsat et andet.

Georgiens kapitalistiske sump
[Netavisen - link 07.11.03] Markedspladsen på P1, RADIO
I Georgien skranter landbruget, industrien lukker, og den sorte økonomi blomstrer. Der er trængsel ved caféernes borde, men langt mellem industrivirksomheders aktivitet.

USA's besættelsesmagt er stærkt og åbent arbejderfjendsk
[Netavisen - link 07.11.03] Arbejderen
Den amerikanske statholder, Paul Bremer, har dikteret forbud mod strejker i det besatte Irak. Samtidig har Bremer besluttet, at den amerikanske besættelsesmagt ikke vil ophæve Saddam Husseins fagforeningsfjendske arbejdslove.

Saudiarabien forbyder tiggeri
[Netavisen - link 04.11.03] Al Jazeera Eng
Forbudet mod tiggeri sætter fokus på den ekstreme fattigdom i den olierige amerikanske klientstat (med en fjerdedel af verdens oliereserver), hvor kongefamilien konsumerer 60-80 pct. af landets indtægter, og mindst 30 pct. af befolkningen lever under den officielle fattigdomsgrænse. Politiske partier og fagforeninger er forbudt. En større privatiseringsbølge, der omfatter vand og mange andre resourcer, er i gang.

USA vil straffe lande som ikke vil give amerikanere immunitet
[Netavisen - link 04.11.03] The Independent Eng
USA forlanger bilaterale aftaler med samtlige verdens lande, som skal sikre amerikanske statsborgere mod retsforfølgelse ved den internationale straffedomstol ICC. Dermed fortsætter USA ufortrødent sin kamp for at sabotere ICC.

PFLP's standpunkt
[Netavisen - link 03.11.03] Proletæren (svensk)
Den optrappede vold og ødelæggelserne er en del af Israels strategi for at fordrive det palæstinensiske folk fra deres hjemland. Det redegør Abu Khalil fra PFLP for i dette interview, hvor han også betegner modstandskampen i Irak som en kamp på liv og død for hele det arabiske folk.

Brasiliansk landbo-klassekamp
[Netavisen - link 03.11.03] Klassekampen (norsk)
De brasilianske jordløses bevægelse MST giver ikke op, før godsejerne er fjernet fra folkets jord. Mod sig har de ikke blot godsejerne, men også godsejernes og borgerskabets statsmagtsvold og massemedier. Selvom socialdemokraten Lula er blevet præsident, sidder de samme højrefolk stadig på myndighederne.

Fabrikerede breve til USA-aviser
[Netavisen - link 03.11.03] Orientering på P1, RADIO
I USA har det vakt opmærksomhed, at aviser landet over har bragt enslydende - og meget positive - læserbreve fra soldater, der er stationerede i den irakiske by Kirkuk. Da man i nyhedsmedierne opdagede, at brevene havde nøjagtig samme tekst, var de allerede blevet bragt af omkring et dusin aviser. Men det har siden vist sig, at de er blevet sendt til flere hundrede aviser. Og nu er der kommet nyt i sagen.

Bush's økonomiske bagmænd scorer kassen på 'genopbygning' af Irak og Afghanistan
[Netavisen - link 01.11.03] The Jordan Times. Eng.
De virksomheder, der har fået kontrakter på genopbygningen af Afghanistan og Irak er de samme, som finansierede Bush's valg som præsident, viser undersøgelse fra det amerikanske Center for Public Integrity.
Se
Hele undersøgelsen her
Se
Oversigt over de amerikanske firmaer som har fået regeringskontrakter

En folkemorder krydser sine spor
[Netavisen - link 01.11.03] Information
Den tidligere diktator Efraín Ríos Montt stiller op som præsidentkandidat ved valget i Guatemala den 9. november. Ríos Montt er anklaget for folkedrab mod sin egen befolkning

Frankrig: Amerikansk tilbagtrækning fra Irak vil være 'katastrofal'
[Netavisen - link 01.11.03] US Today Eng
Den franske udenrigsminister Dominique de Villepin erklærer, at en amerikansk tilbagtrækning fra Irak vil være 'katastrofal' og opfordrer igen til en fælles løsning for imperialistmagternes besættelse. Det var dén franske krigsmodstand ... EUs udenrigsminister Solana har udtalt noget i samme retning.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder