Netavisens nyhedslinks uge 43
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nyheder fra folkets kamp i Colombia? Nyt website ANNCOL
Nyheder fra Venezuela? Se VHeadline.com
Nyheder fra folkets kamp på Filippinerne? Se bladet Bulatlat
Nyheder fra Nordkorea? Se KCNA
De arabisk lande: Se Al-Jazeera (eng) -
al-jazeera-info

Palæstina: Palestine Chronicle
'Den muslimske verden'? Se Unmah News
Nyheder om krig og fred? Se Antiwar
Faglige nyheder? Se Labour Start
Irak: www.iraqwar.ru
Iraq Occupation Watch

Alle links åbner i selvstændigt vindue.

Attentater mod krigsforbryderen Wolfowitz i Irak
[Netavisen - link 26.10.03] CNN. Eng.
En af hovedmændene bag den ulovlige krig mod Irak og folkeretsstridige besættelse, den stærkt højreorienterede viceforsvarsminister Paul Wolfowitz, blev udsat for mindst et attentat i går fra den irakiske modstandsbevægelse, da hans hotel i Bagdad blev angrebet med raketter. Tidligere var en amerikansk helikopter nær Tikrit, som Wolfowitz havde aflagt besøg, skudt ned. Wolfowitz mener nu, at 'sikkerhedshedssituationen' i Irak er tvivlsom.
Se også
Pentagon forbereder årelang terrorkrig SF Gate Eng
Pentagon vil bruge 'mini-nukes' i terrorkrigen The Telegraph Eng

Britiske jernbaner afprivatiseres
[Netavisen - link 25.10.03] Berlingske Tidende
Efter ti års privatisering er de britiske jernbaner igen på vej til at blive styret centralt. Privatiseringens konsekvenser: Forsinkede eller aflyste tog, ulykker, der koster menneskeliv og rasende passagerer. Fogh-regeringen går den modsatte vej.

Israel vil udvide den ulovlige apartheidmur
[Netavisen - link 25.10.03] The Independent. Eng.
Med dne amerikanske præsidents accept og mod det overvældende flertal af landene i FN planlægger Israel at annektere mere af de palæstinensiske områder med en mur for at 'beskytte' de ulovlige bosættelser - og for at skære Jordan-dalen af fra Vestbredden.

NGO: USA misbruger Iraks oliepenge
[Netavisen - link 24.10.03] Information
Den britiske bistandsorganisation Christian Aid anklager USA’s koalitionsfolk i Irak for at bruge Iraks oliepenge i det skjulte

Amerikanske soldaters breve præ-fabrikeret af propagandacentral
[Netavisen - link 24.10.03] Yelah (svensk).

Sharon: 'Israel fast besluttet på at fjerne Arafat'
[Netavisen - link 21.10.03] Washington Post. Eng.
"Denne mand er den største forhindring for fred og derfor er Israel fast besluttet på at få ham fjernet fra den politiske arena", sagde slagteren og den internationale krigsforbryder Ariel Sharon til det israelske parlament i går. Bush-regeringens nærmeste allierede i Mellemøsten lagde dermed op til ny forbrydelser under dets voldsomme, gentagne angreb på Gaza-striben, som palæstinenserne betegner som en 'massakre' med mindst 13 dræbte og over hundrede sårede.
10 dør i Gaza i fornyede israelske angreb The Independent. Eng

Rusland klar til 'slå først-strategi'
[Netavisen - link 21.10.03] Politiken
Den russiske præsident, Vladimir Putin, erklærer, at Rusland forbeholder sig ret til 'forebyggende angreb'. Dermed lægger Putin sig på linje med USA, der lancerede Bushdoktrinen efter terrorangrebet på New York og Washington. Og dermed er imperialistmagterne gået ind i en ny fase af angrebet på international ret.

USA har astronomisk budgetunderskud
[Netavisen - link 21.10.03] Politiken
Budgetunderskuddet i USA ligger på 2,39 billioner kroner, og det er rekord. Underskuddet skyldes bl.a. faldende skatteindtægter og antiterror-krigen.

Neocon med blik mod Syrien
[Netavisen - link 21.10.03] AntiWar. Af Jim Lobe. Eng.
David Wurmser, hardcore neocon med tætte forbindelser til Israel, som vil 'rulle Baath-partiet i Syrien tilbage' er blevet vicepræsident Cheneys Mellemøst-rådgiver.

De asiatiske folk siger nej til Bush!
[Netavisen - link 20.10.03] Indymedia (engelsk).
En transasiatisk fredsbevægelses kommuniké i protest mod den amerikanske præsidents rundtur på kontinentet.

Opstand i Bolivia
Caroline sidder fast i La Paz
[Netavisen - link 20.10.03] Borlænge Tidning (svensk).
En svenskers øjenvidneberetning fra de seneste dages oprør i Bolivia.
Se også
Bolivias oprør
[Netavisen - link 20.10.03] Informations leder.
Bolivias naturgaskonflikt ligner kun alt for godt den efterhånden velkendte historie om en sydamerikansk statsleders hensynsløse økonomiske hestekur. Knippelsuppe og kugler er det eneste svar til det fattige flertals krav om et tag over hovedet, tre daglige måltider og arbejde.
Se også
Ny boliviansk leder opfordrer til national samling
[Netavisen - link 20.10.03] Politiken.
Bolivias nyindsatte præsident, Carlos Mesa, opfordrer til national samling i kølvandet på præsident Lozadas dramatiske afgang. Mesa, der var vicepræsident under Lozada, siger, at han vil afholde nyvalg snart, og han lover, at han vil gøre mere for landets indfødte, indianske befolkninger.

Interview med Nordkoreas skandinaviske ambassadør
[Netavisen - link 20.10.03] Proletæren (svensk).
Den Demokratiske Folkerepublik Koreas ambassadør i Stockholm, Jon In Chan, bekræfter i dette interview, at landet i nødværge mod USA's fremskredne angrebsplaner har valgt at oprette en nuklear afskrækkelsesstyrke. Ambassadøren påpeger et faktum, som pressen sjældent nævner, nemlig at forbindelserne til det civile Sydkorea er i støt bedring, samtidig med at denne landsdels amerikanske besættelsesmagt bliver stadig aggressivere.

NATO er fra en svunden tid
[Netavisen - link 20.10.03] Arbejderen.
EU overtager stadig flere af de militære operationer, som tidligere blev udført i NATO-regi. Det er Ole Wæver, professor ved Københavns Universitet, ikke i tvivl om.

'You lied, they died,' siger pårørende til amerikanske Irak-soldater
[Netavisen - link 20.10.03] The Guardian (engelsk).

Fødevaredag med bitter bismag
[Netavisen - link 20.10.03] Fagbladet.

- Dem, der producerer verdens mad, tjener ofte ikke nok til at sætte et måltid på deres egen families bord. De udgør flertallet af de mennesker, der er kendt som de fattige arbejdere. Sådan sagde generaldirektøren for FN's internationale arbejderorganisation ILO, Juan Somavia, ved en konference om situationen i den globale landbrugssektor i sidste måned.

Afdelingen for gode irakiske nyheder på hårdt arbejde
[Netavisen - link 20.10.03] Orientering på P1 (RADIO).
Enslydende og meget positive læserbreve fra amerikanske soldater i Irak er dukket op i amerikanske aviser og har skabt mistanke om en regeringskampagne. I virkelighedens Irak går det knap så godt for amerikanerne. Det får dog ikke regeringen til at moderere sin kurs, snarere tværtimod.

Israels kernevåben
[Netavisen - link 20.10.03] Orientering på P1 (RADIO).
På det seneste er Israels nervekrig mod det iranske præstestyre og dets atom-program blevet intensiveret, med opsigtsvækkende artikler i internationale nyhedsmedier. Ingen af de påståede nyheder er dog så nye endda, men derfor kan de godt rumme et budskab.

USA's hellige kriger i modvind
[Netavisen - link 18.10.03] Politiken
USA har udpeget en erklæret korsfarer til at være spydspids i krigen mod terrorisme. Religiøse grupper raser over hans udtalelser.

Amerikanske soldater er usikre på opgaven i Irak
[Netavisen - link 18.10.03] Politiken
Amerikanske tropper er i vildrede over, hvad der egentlig er deres opgave i Irak. Og et betydeligt antal vil ikke deltage i flere krige for USA, viser en undersøgelse foretaget af det amerikanske forsvarsministeriums egen avis.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder