Netavisens nyhedslinks uge 31
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nyheder fra folkets kamp i Colombia? Se nyhedsbureauet ANNCOL
Nyheder fra Venezuela? Se VHeadline.com
Nyheder fra folkets kamp på Filippinerne? Se bladet Bulatlat
Nyheder fra Nordkorea? Se KCNA
De arabisk lande: Se Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info
Palæstina: Palestine Chronicle
'Den muslimske verden'? Se Unmah News
Nyheder om krig og fred? Se Antiwar
Faglige nyheder? Se Labour Start
Irak: www.iraqwar.ru

Alle links åbner i selvstændigt vindue.

Polske tropper under angreb i Irak
[Netavisen - link 02.08.03] Yahoo. Eng.
Henved 2000 polske tropper (i høj grad USA-finansieret) er sendt til Irak som del af besættelsesstyrkerne. De har straks fået deres ilddåb.

Bush skaffer sine venner statsgarantier
[Netavisen - link 01.08.03] Information
Økonomisk støtte på vej til miljøskadelig gasledning gennem Perus regnskov, som vil blive lukrativ for Bushs kampagnebidragydere

Kina har 20 interkontinentale missiler, som kan ramme USA
[Netavisen - link 31.07.03] Hindustan Times. Eng.
Kina har 20 interkontinentale missiler (ICBMs), som kan ramme USA, siger en Pentagonrapport. I 2005 kunne tallet være 30.

'Opførelsen af muren vil fortsætte'
[Netavisen - link 30.07.03] Modkraft
Ariel Sharon bedyrede under sit USA-besøg, at den omstridte mur på Vestbredden, vil blive færdiggjort. Præsident Bush kaldte emnet »ømtåeligt« og opfordrede palæstinenserne til at se på den lyse side: de får jo også en sikkerhedsmur ud af det.

Amerikas børn
[Netavisen - link 28.07.03] Vasabladet. Sv.
USA er det eneste land foruden Somalia, der ikke har ratificeret FN's børnekonvention. Det gør imperiet, verdens rigeste land som følge af den globale udbytning, næppe heller i den nærmeste tid. Ikke råd til briller, telefon, transport, medicin osv., det er vilkårene for millioner af amerikanske familier.

Verdens underudvikling
[Netavisen - link 28.07.03] Proletären. Sv.
Af dette års "Human Development Report" fremgår, at kløfterne i verden er øget siden 1990. Havde det ikke været for Kina og til en vis grad Indien, ville gabet have været endnu større. At de såkaldte millenium-målsætninger ikke vil blive opfyldt, beror bl.a. på privatiseringer inden for sektorer som sundhed, uddannelse og vandforsyning.

Kina udnytter dollarmonopolet
[Netavisen - link 28.07.03] Markedspladsen på P1 (radio).
Kursen på den kinesiske valuta er kunstigt lav, og det gør kinesiske eksportvarer for billige, klager mange. Om det så er selveste Alan Greenspan, den amerikanske centralbanks forkætrede chef, så har også han opfordret de kinesiske myndigheder til at styrke deres valuta. Men kineserne afviser alle gode råd.

USA har rekord i henrettelser af mindreårige
[Netavisen - link 26.07.03] Yelah. Sv.

I frygtens greb
[Netavisen - link 26.07.03] Klassekampen. No.
Ruslands fremfærd over for Tjetjeniens befolkning nærmer sig folkemord. Mindst 80 tjetjenere forsvinder hver måned efter russiske specialstyrkers besøg for aldrig at dukke op igen. Putin har fået grønt lys af Bushs verdensherskerdømme til at gøre med landet, hvad han vil, mens f.eks. Tony Blair samtidig hylder den ikke-eksisterende "fredsproces" og "dialog" mellem Rusland og Tjetjenien.

Goebbels når nye højder - i takt med irakernes modstandskamp
[Netavisen - link 26.07.03] Aftonbladet. Sv.
Nu har amerikanerne mistet flere soldater efter krigens erklærede afslutning end under selve invasionen. Det har foranlediget det amerikanske propagandaapparat igennem bladet Newsweek til at fabrikere et dokument, der angiveligt viser, at den nuværende nationale irakiske guerilla-modstand er planlagt af Saddam Hussein før krigen!

Stigende amerikanske tab i Colombia-krig
[Netavisen - link 26.07.03] Modkraft
Lige som i Irak, stiger antallet af dræbte amerikanske militærfolk i Colombia. USA har siden februar måned mistet otte soldater og piloter i det sydamerikanske land, herunder tre efterretningseksperter fra CIA, der er taget til fange af guerilla-soldater

– Israelske soldater onde og grusomme
[Netavisen - link 26.07.03] Klassekampen. No.
En anerkendt israelsk menneskeretsgruppe kritiserer israelske soldater for «ondskabsfuld og grusom» behandling af palæstinenserne

Fuld guerillakrig i Irak
Af Robert Fisk
[Netavisen - link 26.07.03] Klassekampen. No.

Guantanamo: Tredieverdens diktatur
[Netavisen - link 26.07.03] DR Nyheder. Radio.
Fangerne i Guantanamo har nu siddet der i halvandet år, i det totale juridiske tomrum. Officielle britiske protester blev hurtigt indstillet, da USA viste en smule imødekommenhed over for britiske fangers rettergang. Men ellers USA-venlige medier som rmagasinet The Economist sammenligner retstilstanden med den man kunne forvente af et tredjeverdens
diktatur.

Overbefolkede fængsler - også i Frankrig
[Netavisen - link 26.07.03] DR Nyheder. Radio.
Den franske indenrigsminister Nicolas Sarkozy' skærpede fortolkning af begreberne lov og orden har ført til en farlig overbefolkning af franske fængsler under hyppigt meget primitive tilstande.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder