Netavisens nyhedslinks uge 27
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Nyheder fra folkets kamp i Colombia? Se nyhedsbureauet ANNCOL
Nyheder fra Venezuela? Se VHeadline.com
Nyheder fra folkets kamp på Filippinerne? Se bladet Bulatlat
Nyheder fra Nordkorea? Se KCNA
De arabisk lande: Se Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info
Palæstina: Palestine Chronicle
'Den muslimske verden'? Se Unmah News
Nyheder om krig og fred? Se Antiwar
Faglige nyheder? Se Labour Start
Irak: www.iraqwar.ru

Alle links åbner i selvstændigt vindue.
Dagens nyheder længere nede på siden.

Nazi-Bush: USA i krig og vil angribe
[Netavisen - link 05.07.03] TV2 Nyhederne
USA er stadig i krig og vil angribe enhver "terrorgruppe eller" et­hvert "slyngelregime", der truer USA med masseødelæggelsesvåben. Det sagde den amerikanske præsident George W. Bush i sin tale, da han sammen med 25.000 militærfolk og deres familier fejrede 4. juli:
Teksten til Bush-talen
New York Jewish Times Eng
Se også
Bush: 'Gud beordrede mig til at angribe Saddam'
CRG Eng

USA vil have flere afrikanske baser
[Netavisen - link 05.07.03] New York Times. Eng.
Pentagon vil udvide den amerikanske militære tilstedeværelse i arabiske lande i Nordafrika og i Afrika syd for Sahara med ny baseaftaler og militæreøvelser, rettet mod 'den voksende terrorfare i regionen'.

Døde 4. juli: En amerikansk soldat og 11 irakere
[Netavisen - link 05.07.03] The Independent. Eng.
Guerillaangrebene i Irak er stadig sporadiske, men de bliver hyppigere. De foregår i Bagdads hjerte, men også i det 'shi'itiske' sydlige Irak, som er modstander af Saddam, og i Sunni-muslimske områder. Og angrebene er populære blandt irakerne.

Daglige aftalebrud
[Netavisen - link 04.07.03] Klassekampen. No.
Den israelske tilbagetrækning i forbindelse med den USA-dikterede "køreplan" er rent ceremoniel; i virkeligheden fremturer Israel med nye overgreb på palæstinensisk jord. Arbejdet med at udvide Israels territorium permanent fortsætter ved hjælp af militær besættelse og etnisk udrensning - med USA's og EU's stiltiende accept.

Migrant-konvention får fingeren
[Netavisen - link 04.07.03] Yelah. Sv.
Omkring 175 millioner mennesker verden over er omfattet af FN-konventionen om migrantarbejdere, som trådte i kraft i den forløbne uge. Den trues dog fra starten af manglende opbakning. Konventionen vedtoges i 1990, men først i år har det krævede minimumsantal på 20 lande underskrevet den - ingen af disse er i-lande, hvor flertallet af migranterne migrerer hen.

’I vil alle komme hjem som helte’
[Netavisen - link 04.07.03] Information
Over 200 amerikanske soldater nåede hjem som helte, i ligposer, inden årets 4. juli-festligheder. 146.000 andre hænger fast i en Irak-krig, som de har stadig sværere ved at se meningen med – og udgangen på .

Generaler erkender at have skjult Pinochet-forbrydelser
[Netavisen - link 04.07.03] Politiken
Pinochets generaler indrømmer nu offentligt, at de har været med til at grave lig op og begrave dem igen for at skjule diktatorens krænkelser af menneskerettighederne.

Amerikanere: Bush pyntede på sandheden
[Netavisen - link 03.07.03] TV2 Nyhederne
Skred i amerikanernes holding til præsident George W. Bushs Irak-krig: Et flertal mener, at der blev pyntet på sandheden om Iraks masseødelæggelses-våben. En anklage Blair også kender. Og Fogh burde ...

Straf: Suspension af militær bistand
[Netavisen - link 02.07.03] Reuters. Eng.
USA har stoppet den militære bistand til hen ved 50 lande, som ikke har villet underskrive bilaterale aftaler med USA om ikke art retsforfølge amerikanske krigsforbrydere ved Den Internationale Straffedomstol.
Se også
35 lande mister USA-bistand DR-Online

USA: Støtte til Irak-krig svinder
[Netavisen - link 01.07.03] CNN. Eng.
Selv de officielle meningsmålinger må nu indrømme, at der ikke er massiv støtte i USA til den amerikanske krig og besættelse af Irak.

Hemmeligt israelsk fængsel
[Netavisen - link 01.07.03] Politiken
Israelerne har erkendt, at der findes et fængsel på en hemmelig militærbase, hvor der sidder palæstinensiske og udenlandske fanger. Inspirationen til Guantanamo kan findes der.

De palæstinensiske våbenhvileerklæringer
[Netavisen - link 30.06.03] BBC. Eng.
Udtalelsen fra Arafats Al Fatah - som lægger op til 6 måneders våbenhvile - og fælleserklæringenfra Hamas og Islamisk Jihad - som annoncerer tre måneders aktionsstop. Begge stiller en række betingelser til Israel. Israels første reaktion var afvisning ('en våbenhvile ville blive brugt til at reorganisere 'terrorgrupperne'') - men Israel harb påbegyndt en tilbagetrækning fra Gaza.
Se også
Vejen til ingensteds
[Netavisen - link 30.06.03] Yelah. Sv.
Den såkaldte fredskøreplan for Mellemøsten indeholder kun krav til det besatte folk om at forholde sig i ro og lade sig undertrykke. Israel kan lige nu fortsætte med at udbygge sit apartheidregime, men hvor længe?

USA parat til militær indgriben i Liberia
[Netavisen - link 30.06.03] The Telgraph. Eng.
USA gør sig klar til at sende tropper til Liberia, mangiveligt for at 'stoppe den brutale borgerkrig'. Dermed lægges op til en kraftig øget amerikansk militær kontrol, og indblanding i Afrika, sådan som den 'nykonservative' amerikanske administration længe har varslet.

USA skyder i mørket i Afghanistan
[Netavisen - link 30.06.03] Asia Times. Eng.
Halvandet år efter Taleban-styrets fald i Afghanistan, er både Taleban og Al Qaeda tilbage - modstandskampen er fuldt reorganiseret. De amerikanske styrker skyder i mørke.

Ti millioner småbørn dør årligt
[Netavisen - link 30.06.03] The Guardian. Eng.
Verdens politisk-økonomiske udviklingstilstand for tiden betyder, at ti millioner børn under fem år dør hvert år. Seks millioner af disse kunne umiddelbart undgås, anfører tidsskriftet The Lancet.

Irak-besættelsen bliver mere og mere brutal
[Netavisen - link 30.06.03] Hufvudstadsbladet. Sv.
Ved én episode skød og dræbte amerikanske besættelsestropper en elleveårig irakisk dreng, som de følte sig truet af. Okkupanterne møder stadig mere modstand fra alle sider, og myten om, at den kun skyldes "Saddamtro" folk, bliver stadigt sværere at opretholde.
Se også
USA angriber irakisk modstand
[Netavisen - link 30.06.03] Politiken
Amerikanske styrker har sat gang i en kæmpe offensiv i det centrale Irak, mod irakere som har angrebet amerikanske soldater i den senere tid.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder