Netavisens nyhedslinks uge 51
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Miraklet udeblev: Portostøtten fjernet
[Netavisen - link 21.12.03] SiD
Et flertal i Folketinget har med vedtagelsen af finanslovens for 2004 fjernet fagbladenes portostøtte. Overgangsordning for mindre blade er nu på plads.

Unge vender ryggen til kirken
[Netavisen - link 21.12.03] Politiken
Stadig færre unge går i kirke. Gudstjenesten giver ikke mening for dem. Selv unge fra kirkeaktive hjem vender kirken ryggen.
Læs også Årets juleand:
Hyppig kirkegang gavner sexlivet Berlingske Tidende
Religiøsitet gavner sundheden og sexlivet, viser amerikansk undersøgelse. Lægerne bør ordinere kirkegang, mener biskop.

Danmark med i våbenjagt
[Netavisen - link 21.12.03] Berlingske Tidende
Danmark spiser kirsebær med de store. I denne uge deltog tre danske embedsmænd for første gang i et møde i Washington mellem en udvalgt kreds af lande, som planlagde, hvordan de skulle forhindre spredning af masseødelæggelsesvåben.

PET overvåger såkaldte Saddam-støtter
[Netavisen - link 19.12.03] Politiken
PET har tidligere haft en herboende iraker under mistanke for at rekruttere andre irakere til at kæmpe mod de amerikanske styrker i Irak. Nu skærpes overvågningen:
(Problemet for PET med den dansk bosatte eksiliraker Awni El Kalemji, som man forsøgte at rejse sag mod, er imidlertid, at han og hans organisation Iraks Patriotiske Koalition var imod Saddam, men har bekæmpet og bekæmper besættelsesmagterne.)
Se rapporten fra solidaritetsmødet i Rom Eng.
Se også interviewet med lederen af Iraks Patriotiske Koalition Eng

Venstre forudser valgnederlag
[Netavisen - link 19.12.03] Information
I et fortroligt notat blotlægger Venstre både partiets og Anders Fogh Rasmussens svagheder før næste valg. Venstre vil bl.a. tabe valget til EU-parlamentet stort, lyder analysen.

Ja-partier vil stemme om forbehold
[Netavisen - link 16.12.03] DR Online
Socialdemokraterne, De radikale og regeringspartneren Det konservative folkeparti vil bruge krisen i EUs traktatforhandlinger til at få stemt om EU-forbeholdene.

AF: 17 dages tab af dagpenge er i orden
[Netavisen - link 16.12.03] Fagbladet
Ledige i Vestsjællands amt, der ikke møder op til samtale, skal indberettes til a-kasserne 5-17 dage senere, og risikerer derfor at miste tre ugers dagpenge.

Blafrende faner ved posefabrik
[Netavisen - link 16.12.03] SiD
150 demonstranter med 25 blafrende røde faner blokerede mandag plastposefabrikken IBI i Sønderjylland, der nægter at indgå overenskomst.

Regeringen risikerer retssag om svinestier i EU
[Netavisen - link 16.12.03] Information
Miljøminister Hans Christian Schmidt risikerer nu en række sager ved EU-Kommissionen, fordi et stærkt stigende antal svin forurener naturen.

Hver anden vil udflytte arbejdspladser
[Netavisen - link 16.12.03] SiD
Hver anden danske produktionsvirksomhed har planer om at flytte arbejdspladser til udlandet, outsource, indenfor de næste fem år.

Choktal truer flere HT-linjer
[Netavisen - link 16.12.03] Berlingske Tidende
10 millioner passagerer er i år flygtet fra HT-busserne. HUR kalder udviklingen for en »alvorlig økonomisk trussel«. Embedsmænd arbejder med en ny, ekstraordinær spareplan.

Norges olieeventyr fortsætter
[Netavisen - link 16.12.03] Berlingske Tidende
Sort guld Selv om olieselskaberne ikke fik alt, hvad de ønskede, har den norske regering tilladt olieboringer i det naturfølsomme Barentshav mod nord. Det forlænger udvindingen med 50 til 100 år.

Kritik af dansk tømmergigant
[Netavisen - link 16.12.03] Politiken
Det danske tømmerfirma DLH handler stadig med Cameroun-firmaer, der overtræder det afrikanske lands love. »Vi kan ikke ændre alt på to uger«, siger koncernchefen.

Barsebäck oprustes til yderligere 25 års drift
[Netavisen - link 15.12.03] Politiken
Ledelsen på atomkraftværket i Barsebäck arbejder på at føre værket videre i yderligere 25 år.

Tidligere overvismand langer ud efter Nordsø-olieaftalen
[Netavisen - link 15.12.03] Politiken
Økonomiprofessor Christen Sørensen kalder 39 års skattestop til A.P. Møller - Mærsk højst betænkeligt. Nyt notat anklager regeringen for at skjule selskabets reelle gevinst.

En aften som Salem-nazist
[Netavisen - link 15.12.03] Yelah (sv.)
En antifascistisk reporter wallraffede sig ind i løvens hule, de fordrukne deltagere i den årlige nazi-manifestation i Stockholmforstaden Salem.

Nazistisk gadeterror i Århus
[Netavisen - link 15.12.03] Århus Stiftstidende
En gruppe mænd, der råbte "vores by" og "Danmark for danskere", angreb et større antal bz'ere ved det beskyttelsesrum, som bz'erne i nogle dage har beslaglagt i midtbyen.

Sælg din sjæl
[Netavisen - link 15.12.03] Kontradoxa
Både offentlige og private arbejdsgivere sender de ansatte på selvrealiseringskurser, der har dybe rødder i nyreligiøse forestillinger. Hensigten er at etablere en pagt mellem ledelse og medarbejdere, hvor "personlig udvikling" erstatter krav om løn og ansættelsesvilkår.

Portoforhøjelser giver bladdød
[Netavisen - link 15.12.03] Fagbladet
Mange SiD-afdelinger lukker eller indskrænker deres medlemsblad, efter at regeringen har fjernet portostøtten. Op til en femdobling af udgifterne er for skrap kost.

Klager over skoleforringelser
[Netavisen - link 15.12.03] Nordlys (no.)
Nedskæringer i skolevæsenet har medført deprimerende tilstande i Tromsø. Politikernes iver efter at spare offentlige udgifter fører til en ond cirkel af forringelser.

Global reaktion i kriminalpolitikken
[Netavisen - link 15.12.03] Orientering på P1 (RADIO)
Når regeringen vedtager at give kriminelle længere fængselsstraffe, er det ikke for at føre traditionel borgerlig politik. Det er derimod, fordi der i dag er bred politisk enighed om, at vi i vid udstrækning selv er skyld i vores livssituation og handlinger - også de kriminelle. Interview med professor i retspolitik ved Københavns Universitet Flemming Balvig.

Markedsøkonomien og olien
[Netavisen - links 15.12.03] Orientering på P1 (RADIO)
Har vi adgang til billig olie i fem år endnu - eller i 30? Det er der forskellige vurderinger af, men ikke af, at "det sorte guld" en dag slipper op - og hvad gør vi så?
Mere her Radio

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder