Netavisens nyhedslinks uge 50
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Måling: Regeringen står klart til at miste sit flertal
[Netavisen - link 13.12.03] BT
Lykketoft & Co. går fem mandater frem i forhold til den seneste måling fra oktober og lander helt oppe på 33,7 pct. og 61 mandater. Statsminister Anders Fogh Rasmussen og Venstre er samtidig ude i et næsten frit fald. De taber seks mandater og er nede på 26,0 pct. og 47 mandater. Socialdemokraterne ville mageligt kunne danne regering. Sammen med de Radikale, SF og Enhedslisten råder de over 95 mandater. Regeringen og Dansk Folkeparti kan kun mønstre 80.

Fogh forsvarer USA
[Netavisen - link 13.12.03] Ekstra Bladet
EU kritiserer USA, men den danske regering forsvarer den beslutningen om at udelukke lande fra Irak-kontrakter

Danske Irak-ordrer for 2-3 milliarder kroner
[Netavisen - link 12.12.03] Børsen
Danske virksomheder har stigende 'succes' med at sælge varer og tjenesteydelser til genopbygningen af Irak. Angiveligt er der nu underskrevet kontrakter for mellem to og tre mia. kr.

Dyre busser er dårlig økonomi for samfundet
[Netavisen - link 12.12.03] Politiken
Ifølge trafikforskere vil samfundet som helhed tabe penge på, at bustrafikken bliver dårligere i hovedstadsområdet. I London og Amsterdam har man taget konsekvensen og lagt den kollektive trafik radikalt om.

Stilladsarbejdere i aktion
[Netavisen - link 11.12.03] Monsun
Flere hundrede københavnske stilladsarbejdere blokerede med 150 lastbiler Dansk Byggeri ved Nørreport Station. Stilladsarbejderne er vrede på Dansk Byggeri, fordi de ikke vil efterkomme krav om forbedringer af arbejdsmiljøet.

EU raser over Irak-kontrakt-forbud
[Netavisen - link 11.12.03] Infopaq
EU vil undersøge, om USAs beslutning om at udelukke lande, der var imod Irak-krigen, fra at byde på kontrakter, er lovlig. Det amerikanske forsvarsministerium Pentagon meddelte onsdag, at selskaber fra lande, der var mod krigen i Irak, ikke får lov til at byde på kontrakter til genopbygningen -
men
Irakbonus til danske virksomheder Politiken
Danske virksomheder nyder godt af USA's belønning af koncerner fra lande, der politisk har bakket op om krigen i Irak - men
EU undersøger USA i Irak-sag Politiken
EU vil undersøge, om det er lovligt (!!!), at USA vil udelukke Tyskland, Frankrig og en række andre modstandere af krigen i Irak fra at deltage i genopbygningen af landet.

Dårligere og dyrere busser i hovedstaden
[Netavisen - link 11.12.03] Politiken
På søndag bliver busruter nedlagt i hovedstadsområdet, og til januar stiger billetpriserne med 12 procent. I resten af landet er busdriften også sat på smalkost.

Fristadens beboere kan sættes ud
[Netavisen - link 11.12.03] Berlingske Tidende
Kammeradvokaten underkender Christianias retsstilling og påpeger, at fristadens beboere kan sættes på gaden med et års varsel. Christianitterne forbereder tre principielle retssager.

SF: Nyt nationalt kompromis
[Netavisen - link 10.12.03] Politiken
De EU-positive partier skal indgå et nyt nationalt kompromis, når den nye EU-forfatning er forhandlet på plads, mener SF's formand Holger K. Nielsen. Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) er positiv. EU-modstanden er rasende på SF, der igen begår forrædderi.l

Eksperter advarer mod olieaftale
[Netavisen - link 10.12.03] Politiken
Farlig kurs at give et 40-årigt skattestop til A.P. Møller - Mærsk i Nordsøen, siger eksperter. S er tæt på at sige nej til aftalen, der skal løbe frem til 2042.

LO og Fagligt Ansvar går sammen
[Netavisen - link 10.12.03] SiD
Fagbevægelsen og oppositionspolitikere skal forene kræfterne for at skabe et samlet alternativ til en regering, der er kørt fast. Det mener Fagligt Ansvar, LO-Storkøbenhavn og LO-storbyerne.

Pensions-bomben er en fuser
[Netavisen - link 09.12.03] Information
Problemerne med det stigende antal pensionister er overdramatiseret, mener flere økonomiprofessorer. Det er stærkt overdrevet at omtale de ældre som en ’pensionsbombe’ eller en trussel mod velfærdsstatens fremtid. Med andre ord: et politisk fupnummer, der skal begrunde angrebene på tilkæmpede rettigheder.

Dansk euro-skepsis i brat stigning
[Netavisen - link 09.12.03] Børsen
Danskernes skepsis over for euroen er vokset skarpt og markant den seneste måned. Kun 49,8 pct. af vælgerne ønsker nu at afskaffe euro-forbeholdet, mens 42,1 pct. vil bevare denne særlige danske undtagelse.

SiD efterlyser blokadevagter
[Netavisen - link 08.12.03] Fagbladet
Lastbiler med materialer til et nyt byggeri har held til at bryde den nuværende blokade mod IBI i Sønderjylland, der nægter at tegne overenskomst.

Antisemitisk israelsk offensiv i Sverige
[Netavisen - link 08.12.03] Proletæren (sv.)
Frådende had mod alle arabere er på dagsordenen, når Israel arrangerer agitprop-offensiver for at imødegå den demokratiske verdensoffentligheds voksende fordømmelse af den racistiske og fascistiske besættelsesmagt.

Kommunalarbejdere aktionerer
[Netavisen - link 08.12.03] Proletæren (sv.)
"Civil ulydighed" blev det stemplet som af den lokale borgerpresse i Halmstad, da hundreder af kommunalarbejdere myldrede ind til kommunalbestyrelsens møde for at gøre opmærksom på, at der ikke er blevet noget af de nødvendige lønforhøjelser, de strejkede for tidligere på året.

Ledighed i SiD når nye højder
[Netavisen - link 08.12.03] Fagbladet
Ledigheden i SiD stiger igen og er nu på næsten 11,5 procent. Sæsonledighed sætter ind i byggeri og på det grønne område. Industrien fortsat hårdt ramt.

Zionismen i går og i dag
[Netavisen - link 08.12.03] Koplevs Krydsfelt (RADIO)
En time og 45 minutters samtale med zionisme-kenderen Morten Thing, der bl.a. forklarer den zionistiske bevægelses hundredårige rødder i borgerlig, racistisk influeret nationalisme og zionismens problemer med at opretholde illusionen om alverdens jøder som ét folk og israelernes selvopfattelse som nation.

"Forsknings"-fup begrunder borgerlig klassekamp
[Netavisen - link 08.12.03] Orientering (RADIO)
I november kom Rocwool-Fondens Forskningsenhed med endnu en rapport, der konkluderer, at flere vil komme i arbejde, hvis man skærer i dagpengene, så det bedre kan betale sig. Nærlæser man teksten, er der intet belæg for den konklusion.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder