Netavisens nyhedslinks uge 49
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Sygehuse reddet på målstregen
[Netavisen - link 02.12.03] Proletæren (sv.)
Stockholms lens landsting, der er regeret af socialdemokraterne med Venstrepartiet og Miljøpartiet, har bøjet sig for den massive, organiserede folkelige modstand mod nedlæggelse af sygehusafdelingerne i de store byer Sødertælje og Norrtælje. Besparelser slipper man dog ikke for, og der er ingen garanti mod fremtidige nedlæggelser.

Racistisk arbejdsmarked
[Netavisen - link 01.12.03] Klassekampen (no.)
Arbejdsløsheden blandt norske indvandrere øger dobbelt så meget som i resten af befolkningen. Det medfører et todelt samfund med mere fattigdom blandt indvandrerne, siger lederen af Antiracistisk center. Minder det om noget?

Ledighed steg med 20 procent på et år
[Netavisen - link 01.12.03] Fagbladet
Den faktiske ledighed i oktober var 20,7 procent højere end sidste år. SiD'ernes ledighed udgør 13 procent af den samlede stigning. Uhyggelig udvikling, mener SiD's A-kasse.

Nazijagt på trods af myndigheder
[Netavisen - link 01.12.03] Hufvudstadsbladet (sv.)
En tysk forening, der arbejder på at stille overlevende nazistiske krigsforbrydere til ansvar, anklager den forbundstyske stat for at have holdt hånden over svinehundene i hele efterkrigstiden. Eftersøgningen af naziforbrydere fortsætter dog ufortrødent og er bl.a. nået til Finland, som også oplevede massakrer under 2. verdenskrig.

Hvem står bag Salem-marchen?
[Netavisen - link 01.12.03] Modkraft
Den svenske nazistiske bevægelse mobiliserer igen til sin årlige Salem-march. Marchen præsenteres som en manifestation mod den »flerkulturelle« vold rettet mod »svenskere«. Under parolen »Stop nazimarchen NU!« indkalder Nätverket mot rasism, Kommittén mot nazistparaden og Salembor mot Rasism til moddemonstration. Man kan deltage ved at møde op den 6. december kl. 13 ved Rønninge station.

Skattelettelse fra nytår kaldes varm luft
[Netavisen - link 01.12.03] Jydske Vestkysten
Fogh-regeringens skattelempelser i konkrete tal. De ser ikke ud af meget for de lave indkomster, og de ædes nemt op af de forringelser i den offentlige service, skattenedsættelserne hænger sammen med.

Kvinder taber på frit pensionsvalg
[Netavisen - link 01.12. 03] Fagbladet
Hvis regeringen får held med at gennemføre frit pensionsvalg, vil det gå hårdt ud over kvinderne.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder