Netavisens nyhedslinks uge 48
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Thuleboerne tabte i Højesteret
[Netavisen - link 28.11.03] Politiken
Thuleboerne får ikke mere i erstatning eller deres gamle bopladser tilbage. Højesterettens stadfæstelse af Landsrettens dom i Thulesagen er om ikke en overraskelse, så en stor skuffelse for Thuleboerne.

Boligpriser på værelser eksploderet
[Netavisen - link 28.11.03] Politiken
Det pressede boligmarked har fået priserne på enkeltværelser i København til at tage en himmelflugt. Det gør det endnu sværere for dem, der står udenfor at komme ind på boligmarkedet.

Masseflugt fra Lomborgs miljøinstitut
[Netavisen - link 27.11.03] Politiken
Fem ud af syv medlemmer forlader bestyrelsen for Institut for Miljøvurdering. Miljøminister Hans Chr. Schmidt beklager – og gør klar til at udpege afløsere.

Længere fængselsstraffe på vej
[Netavisen - link 26.11.03] Berlingske Tidende
Regeringen vil have længere fængselsstraffe til narkokriminelle og voldsmænd, og så skal gentagen kriminalitet straffes hårdere. S og DF bakker op. Ekspert kalder det absurd.

De unge skal betale besparelser
[Netavisen - link 26.11.03] SiD
En del af besparelserne på erhvervsuddannelserne skal lukke hul i voksenuddannelserne.

Portoforhøjelser er for store
[Netavisen - link 26.11.03] SiD
Portoen for fagblade fordobles. Dansk Fagpresse vurderer, at fagbladene får en regning på mindst 367 millioner.

Aftale med privatlæger dræner offentligt sundhedsvæsen
[Netavisen - link 24.11.03] Proletæren (sv.)
Et sindrigt system med fordeling af offentlige midler til hhv. offentlige og private læger har vist sig at fungere som en overførsel fra det offentlige til det private sundhedsvæsen, uden at dette vedkendes åbent af de ansvarlige politikere i regionen Vestre Gøtaland, heriblandt venstrefløjen.

Folkehelsen trues af EU
[Netavisen - link 24.11.03] Proletæren (sv.)
Den seneste skandale med korruption i Systembolaget er yderligere en pind til den restriktive og succesrige svenske alkoholpolitiks ligkiste. EU-integrationen forudsætter faktisk accept af mere drukkenskab i Sverige.
Se også
EU-støtte svækker folkesundheden
[Netavisen - link 24.11.03] Søndagsavisen
EU bruger 333 milliarder kroner om året i landbrugsstøtte. Med optagelsen af 10 nye medlemslande i 2004 har EU's medlemslande aftalt at ændre den fælles landbrugspolitik langsomt og gradvist. Men det haster, fordi EU's landbrugspolitik er klart sundhedsskadelig. Det vurderer den danske forskningsleder Liselotte Schäfer Elinder fra Statens Folkhälsoinstitut i Stockholm.

Det udemokratiske arbejdsliv
[Netavisen - link 24.11.03] Vasabladet (sv.)
En finlandsk fagforeningskorporals betragtninger over organiseringsgraden og den faglige kampstyrke i det nye integrerede EU. Han mener, at især de store koncerner er blevet slemme til at forsøge at tvinge deres krav igennem over for deres arbejdere, bl.a. ad rettens vej.
Se også
Euro-LO skal overtage overenskomster fra dansk LO
[Netavisen - link 24.11.03] Markedspladsen på P1 (RADIO)
LO vil forhandle europæiske overenskomster, 'fordi flere virksomheder er blevet for store til de rent danske overenskomster'. Men overenskomsterne er stærke, når mange lønmodtagere er organiserede, og det er de ikke i Sydeuropa.

Familiesynet er rettet stift bagud
[Netavisen - link 24.11.03] Klassekampen (no.)
I Oslo er en ud af tre enlig, på landsplan drejer det sig om ca. 750.000 mennesker, men alligevel er denne husstandsgruppe slet ikke taget i betragtning i regeringens nye familiepakke, som er sat til parlamentarisk debat. Stortinget skal diskutere ud fra en forestilling om, at familiemønstret ikke har ændret sig siden 1960, siger et medlem af de enliges landsforbund, som ikke er mere enlig, end at hun bor i kollektiv.

Statslig godkendt voldtægt
[Netavisen - link 24.11.03] Sydsvenska Dagbladet (sv.)
Offeret for en gruppevoldtægt måtte opleve såvel forhånds-frifindelse af gerningsmændene som offentlig hån og sexistisk moralsk fordømmelse. Nej, det er ikke et muslimsk uland, det er Sverige 2003. Mere end ni ud
af ti svenske voldtægtsanmeldelser leder aldrig til sigtelse.

De vil sgu gerne lære vort sprog!
[Netavisen - link 24.11.03] Harstad Tidende (no.)
Det helt frivillige, brugerbetalte tilbud om norskundervisning ved Borkenes asylmodtagning i Nordnorge bliver nærmest overrendt af tilmeldinger.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder