Netavisens nyhedslinks uge 47
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Aktionsdag for bedre uddannelser 11. december
[Netavisen - link 22.11.03] Fagligt Ansvar
11. december skal være uddannelsernes aktionsdag, de uddannelsessøgendes organisationer arbejder på at organisere demonstrationer og aktioner i København, Århus og Odense.

Fogh kan tvinges til hurtigt valg
[Netavisen - link 22.11.03] BT
Oppositionen tror, valget kan komme inden næste finanslov. 2004 er i forvejen et år med EU-aprlamentsvalg og folkeafstemning om unionstraktaten.

ILO går i flæsket på Group4Falck
[Netavisen - link 21.11.03] Politiken
FN's arbejdsorganisation, ILO, har indklaget Group 4 Falck og koncernens amerikanske datterselskab Wackenhut. Falck/Wackenhut underbetaler sine medarbejdere, og de ansatte mangler desuden helt basale rettigheder, mener ILO.

Tag selv-milliarder til landbruget
[Netavisen - link 21.11.03] Politiken
Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) er under skarp kritik for at sætte Folketingets partier ud af spillet ved fordeling af støtte for 7,4 mia. kr. per år. Landbrug, regeringen og Dansk Folkeparti er enige om ikke at sætte en eneste krone af til en miljøpulje.

Banker tjener på gebyrer som aldrig før
[Netavisen - link 21.11.03] Berlingske Tidende
I årets første seks måneder har gebyrer og provisioner indbragt 6,4 milliarder kroner i de 60 største pengeinstitutter. Det peger i retning af en årsrekord på 12,8 milliarder kroner i år - 600 millioner kroner mere end i fjor.

Staten bruger underbetalt arbejdskraft
[Netavisen - link 21.11.03] Information
Tyske vejarbejdere knokler på statslige danske anlægsopgaver til en løn, der ligger under halvdelen af, hvad danske arbejdere skulle have haft

Dansk Irak-styrke forlænges til juni
[Netavisen - link 21.11.03] Berlingske Tidende
Den danske Irak-styrke med godt 510 mand får (foreløbig) et halvt år mere i landet.

Arbejdsløse jyder i ulovlig aktivering
[Netavisen - link 19.11.03] Fagbladet
Svejsning af dele til minkbure, pakkearbejde for en privat virksomhed og hjælp ved tilbygning til en idrætshal har været fast aktivering for ledige i Varde Kommune - i strid med loven.

Fagblade udelukket fra nyt tilskud
[Netavisen - link 19.11.03] Fagbladet
Fagforeningsblade kan godt droppe det sidste spinkle håb om at få tilskud til portoen fremover. Kulturministeren er nu kommet med sit lovforslag, hvor enkelte blade fortsat kan få portotilskud, efter at regeringen har fjernet den generelle portostøtte til fagblade, magasiner og lignende.

Norge vil deltage i EU's forsvarsplaner
[Netavisen - link 19.11.03] Politiken
Norge vil gerne være med i det Europæiske Forsvarsagentur, der skal koordinere fællesskabets militære indkøb.

Elever snydes af lovgivning med tilbagevirkende kraft
[Netavisen - link 18.11.03] Ugebrevet A-4
Med aftalen om skolepraktik er flere tusinde erhvervsskoleelever ikke længere sikret den uddannelse, som de blev lovet, da de begyndte deres uddannelse. Elever og skoleledere er vrede, og forvaltningsekspert kalder lovgivningen problematisk.

Rigsadvokaten parat til at få dansk SS'er udleveret
[Netavisen - link 18.11.03] Politiken
Det er op til justitsminister Lene Espersen (K) at afgøre om, Danmark skal bede om at få udleveret den efterlyste tidligere nazist, Søren Kam. Dette krav har i årevis været rejst af modstandsfolk og antifascister.

Ungdomsspild
[Netavisen - link 17.11.03] ttela (sv.)
De offentlige udgiftsstop gives den umiddelbare skyld for en eksplosion af ungdomsarbejdsløsheden i den middelstore svenske kommune Vænersborg. Og fænomenet er langtfra lokalt.

Voldførende domstole
[Netavisen - link 17.11.03] Yelah (sv.)
En svensk kommentar om det kvindefjendske samfund i anledning af endnu en frifindelse af voldtægtsforbrydere med klart sexistiske begrundelser fra domstolen. (Læseren må tolerere anvendelsen af ordet feminisme som synonymt med kvindekamp - det er slået helt igennem i svensk offentlighed).

Den kristne forbandelse
[Netavisen - link 17.11.03] Sundsvalls Tidning (sv.)
Blandt de religiøse strømninger i dagens samfund er den kristne Jehovas Vidner blandt de absolut mest kulsorte, tidligt-middelalderlige af slagsen. Det vidner et afhoppet "vidne" om i dette interview.

Golfprojekt til tælling
[Netavisen - link 17.11.03] Frederiksborg Amts Avis
Stenløse kommunes planer om at ødelægge naturområder, for at en investor kan tjene på en golfbane, er typisk for det nye Venstre-regimes skalten og valten med lovgivningen for at kilde erhvervslederne og borgerskabet et vist sted.

Skammens mur på tæt hold
http://www.ta.no/nyheter/article796018.ece
http://www.nordlys.no/nyheter/article795009.ece
[Netavisen - links 17.11.03] Telemarksavisa, Nordlys (begge no.)
To norske parlamentarikeres beretning om deres egen oplevelse af israelske overgreb mod palæstinenserne i forbindelse med en nordisk delegationsrejse til Mellemøsten.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder