Netavisens nyhedslinks uge 44
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Fogh: Flere kampsoldater til udlandet
[Netavisen - link 01.11.03] Jyllands Posten
Tiden er løbet fra de klassiske, fredsbevarende FN-tropper, og Danmark skal fordoble sit engagement i internationale konflikter med bl.a. elitestyrker, fastslår statsministeren. Størstedelen af reserven skal nedlægges, og der venter store reformer for både værnepligtige og hjemmeværnsfolk.

Ombudsmand undersøger minister
[Netavisen - link 01.11.03] Politiken
Miljøminister Hans Christian Schmidts påståede vennetjenester skal nu kulegraves. Folketingets ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen har besluttet at undersøge habilitetsspørgsmålet

Frahm går imod SFs EU-politik
[Netavisen - link 01.11.03] Politiken
SF's medlem af Europa-Parlamentet Pernille Frahm går nu imod sit partis holdning i EU-spørgsmålet. Hun vil have omstødt det valgprogram, som partiet vedtog på sit internationale landsmøde i Aalborg i sidste weekend.

Arbejdsløsheden stiger fortsat
[Netavisen - link 31.10.03] Politiken
Siden september 2002 er den officielle danske ledighed steget med 26.200 fuldtidsansatte svarende til en stigning på 19 procent.

Stadig flere uden job
[Netavisen - link 31.10.03] Rogalands Avis (norsk)
Ifølge Arbeidskraftsundersøkelsen (AKU) var arbejdsledigheden i Norge i tredje kvartal i år 4,7 procent mod 3,8 procent i samme kvartal året før. Samtidig er antallet ansatte gået ned med 20.000.

SiD's ledighed igen et hak op
[Netavisen - link 31.10.03] Fagbladet
Ledigheden blandt SiD's medlemmer stiger fortsat. Især industrien fyrer folk. Udviklingen er stærkt foruroligende, mener SiD's a-kasse.

LO: Ja til aftaler for hele EU
[Netavisen - link 31.10.03] Fagbladet
LO vil arbejde for en europæisk hovedaftale og et tvistløsningssystem, vedtog LO-kongressen.

Regionale tvangs-nedskæringer rammer de svage
[Netavisen - link 31.10.03] Aftonbladet (svensk)
De svage budgetter i de svenske landsting, den regionale lænsinddeling, har nu medført en liste over sygdomme, som patienterne i 'folkhemmet' fremover selv skal betale.

Mødet med systemet
[Netavisen - link 31.10.03] Politiken/Kroniken
Det er de mest latterlige og unødige ting, unge mænd foretager sig 'i nationens tjeneste', når de vælger at blive militærnægtere. De, der gerne vil lære at skyde med gevær og sprænge folk og huse i luften på den anden side af Jorden, bliver til deres store ærgrelse sendt hjem igen med uforrettet sag, og de, der nægter at være med til mere krig og ødelæggelse, tvinges til et års straffearbejde.

Kommunerne vil spare på skoler
[Netavisen - link 30.10.03] Politiken
En ny undersøgelse viser, at mange kommuner vil spare på skoleområdet i 2004
Se også
Kommuner sparer på børne-institutioner Politiken
Børnehaver og vuggestuer får færre penge fra kommunerne næste år, viser en rundspørge fra Vilstrup. Samtidig stiger børnetallet. Korthuset er tæt på at brase sammen, mener pædagogernes formand.

Irakhøring om Rwanda og Kosova
[Netavisen - link 30.10.03] Politiken
Oppositionen er enige om at afvise regeringens og Dansk Folkepartis forslag til en Irakhøring. Forslaget opleves af flere af partierne som en vits.

Advarsel mod venstredrejning
[Netavisen - link 28.10.03] Ugebrevet A4
LO skal stå på midten og ikke styres af »enkeltsagsfanatisme« og »populistisk sprog«. LO-formand Hans Jensen lægger i sin kongresberetning afstand til fagbevægelsens venstrefløj.

Venstre: Bølge af privatiseringer på vej
[Netavisen - link 28.10.03] Politiken
Venstre lægger op til en markant udvidelse af privatiseringsindsatsen. Fangetransporter og seruminstituttet står først for.

Hjerneflugt koster 10 milliarder
[Netavisen - link 28.10.03] Politiken
Hvert år rejser 2000 højtuddannede danskere ud af landet. En stor del vender hjem igen - men de mange, der bosætter sig permanent i udlandet, koster samfundet fem millioner pr. næse. Samlet pris: 10 milliarder kroner årligt.

Tysk kæmpeordre til dansk våbenfirma
[Netavisen - link 28.10.03] Politiken
Terma har fået en kontrakt til en værdi på over 100 mio. kr. Firmaet skal udstyre transportfly fra det tyske flyvevåben med nyt elektronisk selvbeskyttelsesudstyr.

Svensk politi angriber antinazister i forbindelse med nazi-møde
[Netavisen - link 27.10.03] Smålandsposten (sv.)
Den svenske socialdemokratiske borgerstat nøjes ikke med at holde hånden over landets nazister - de bliver også beskyttet særdeles aktivt af politiet, som i den forløbne weekends nazimøde i smålandske Væxjø.

LO har ondt i ligestillingen
[Netavisen - link 27.10.03] Orientering på P1, RADIO
En mandlig LO-arbejder tjener i dag 14-15 pct. mere end sin kvindelige kollega - og der er ingen nye forslag om ligeløn på LO's kommende kongres.

"Starthjælp" er menneskefjendsk
[Netavisen - link 27.10.03] Orientering på P1, RADIO
Flygtningefamilier på den lave starthjælp lever så presset, at en børneekspert kalder det en krænkelse af FN's børnekonvention. Og den lave ydelse får tilsyneladende ikke flygtninge hurtigere i job, som det angiveligt var hensigten.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder