Netavisens nyhedslinks uge 43
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Dansk høring om Irak på vej
[Netavisen - link 25.10.03] Politiken
Irakhøringen bliver efter alt at dømme en realitet, efter at Dansk Folkeparti nu overraskende er klar til at bakke op om oppositionens krav. Spørgsmålet er nu, hvad høringen skal indeholde.

Mindst 180 dræbt af danske bomber
[Netavisen - link 25.10.03] Berlingske Tidende
Flyvevåbnets indsats i terrorkrigen mod Afghanistan sluttede med uddeling af medaljer. Det officielle tabstal for danske bomber er mellem 80 og 200, men uofficielt er der talt over 180 dræbte. 'Sand heroisme' eller 'omkostningsfri mord'? Vælg selv!
Se også
Succes uden forbiere Information

Varm aftensmad er bedst
[Netavisen - link 25.10.03] Jyllands Posten
De ældre sover bedre om natten, de spiser mere og de hygger sig langt mere ved måltiderne i Lokalcenter Hjortshøj nu, da måltiderne tilrettelægges efter de ældres og ikke de ansattes behov. Det burde man gøre overalt, siger landets plejehjemsledere

Falck-konflikten i USA optrappes
[Netavisen - link 25.10.03] Berlingske Tidende
Fagbevægelsen øger presset på Group 4 Falck med beskyldninger om, at datterselskabet Wackenhut tvinger de ansatte til at vælge mellem sundhedsordning og medlemskab af en fagforening

Studerende med børn bliver fattigere
[Netavisen - link 25.10.03] Politiken
Studerende med børn har færre penge til sig selv end de havde for seks år siden. Derfor er alle parter, der skal indgå SU-forlig enige om, at de skal have mere i SU, men ikke hvor pengene skal komme fra.

Minister viser journalister bort
[Netavisen - link 24.10.03] Politiken
Vicestatsminister Bendt Bendtsen forhindrede torsdag to journalister fra Jyllands-Posten i at deltage i en pressebriefing. De har gjort sig upopulære ved at skrive »useriøst« om ministeren. Uhørt hårdt angreb mod pressefriheden, mener pressejurist.

Bøger til arbejderne?
[Netavisen - link 24.10.03] Dala-demokraten (svensk).
Et demokratisk fremskridt kan kun blive strategisk, hvis det forsvares - og det gælder også i mindre sager. De svenske
arbejdspladsbiblioteker, som skulle have bidraget til arbejdernes kulturelle styrke, er ved at blive en farce af sig selv, fordi fagbevægelsen ikke har påtaget sig at føre ideen videre.

H&M i USA vil stoppe faglig organisering
[Netavisen - link 24.10.03] Aftonbladet. Sv.
H&M forsøger i USA at forhindre organisering af dets ansatte. Det har udløst et stormvejr.

De små virksomheder snyder
[Netavisen - link 24.10.03] Jydske Vestkysten
Det er de små virksomheder med under ti ansatte inden for blandt andet detailhandlen, restaurationsbranchen, vognmandserhvervet og industrien, der enten bruger sort arbejdskraft eller lønner medarbejdere, der samtidig modtager sociale ydelser. De store snyder på andre måder.

ISS i Norge: Privatiseringens glæder
[Netavisen - link 24.10.03] Gudbrandsdølen Dagningen. No.
Hvordan det gik rengøringsdamerne da NSB udliciterede til ISS.

Intet nyt fra østfronten?
[Netavisen - link 24.10.03] Klassekampen (norsk).
Det officielle Norge har indtil nu effektivt lagt låg på de norske østfront-nazisters virksomhed under 2. verdenskrig. De gamle svinehunde, som givetvis har medvirket til bl.a. jødeudryddelser, har selv fået lov til at fortælle den officielle historie.

Bodum-sag udvikler sig til farce
[Netavisen - link 23.10.03] SiD
Bodum-sagen i Vejle Amt forhales igen. Arbejdsmarkedsrådet kan ikke tage stilling til konkurrenceforvridning og har nu bedt Konkurrencerådet vurdere sagen.

PET frikender ANNCOL
[Netavisen - link 23.10.03] Modkraft.
En storm i et glas vand og terrorparanoia. Det ser ud til at være resultatet af de talrige pressehistorier om den colombianske guerillagruppe FARC's påståede danske nyhedshovedkvarter.

Flere daglejere i industrien
[Netavisen - link 20.10.03] Politiken.
En moderniseret udgave af fortidens daglejere vinder hastigt frem i danske industrivirksomheder. I modsætning til fortidens sultne og lasede daglejere, der stod i kø efter job uden for fabrikkernes porte, så står 'moderne' vikarbureauer i dag for at skaffe job.

Kommunerne låner flere penge
[Netavisen - link 20.10.03] Jydske Vestkysten.
Danmarks 271 kommuner sætter sig i stigende grad i gæld. De låner især penge til nye skoler, renovering af gamle skoler, opførelse af ældreboliger og som noget nyt til dækning af de stigende udgifter i forbindelse med arbejdsskader.

Kommuner tjener på arbejdsløse
[Netavisen - link 19.10.03] Politiken
Ledige bliver brugt som billig arbejdskraft, mener fagforeninger, der nu melder et projekt til Arbejdsmarkedsrådet. Minister vil udarbejde klare linjer for, hvad der er konkurrenceforvridende

Fogh: Drop folkeafstemninger om EU-traktater
[Netavisen - link 18.10.03] Information
Det nytter ikke noget at belemre (!) befolkningen med konstante folkeafstemninger. Det er det langsigtede arbejde i EU, som skal fremmes, siger statsministeren.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder