Netavisens nyhedslinks uge 42
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Væk er den stolte danske søfartsnation
[Netavisen - link 15.10.03] SiD
SiD's argumenter mod DIS-loven er nu samlet i en pjece, der kan hentes på nettet. Læs om job der forsvandt, diskrimination mod udlændinge og hule økonomiske argumenter her....

Venstre vil have mer privatisering
[Netavisen - link 14.10.03] DR Online
Venstres finansordfører Kristian Jensen præsenterer en liste med 21 offentlige opgaver, hvor private kan overtage driften. Listen spænder fra museumsdrift og fanghetransport over Statens Bilinspektion til Statens Skadedyrslaboratorium:
V: Flere offentlige opgaver til private Berlingske TIdende
Se også
Udliciteringer en gyser
[Netavisen - link 14.10.03] Jyllands Posten
Frederiksborg Amt får løst opgaver for 400 mio. kr. af private firmaer. Siden 1997 er omfanget vokset til det tredobbelte. I mere end hvert tredje tilfælde er amtets omkostninger steget, og Conny Dideriksen (S) kalder tallene lidt af en gyser.

Landsdækkende konference om OK 2004
[Netavisen - link 14.10.03] OK 2004
Ny hjemmeside for OK-initiativ med tilknytning til Fagligt Ansvar, som indkalder til landsdækkende OK-konference i Nørrebrohallen, København lørdag den 25.oktober kl.10-15.00. For tillidsfolk og andre fagligt interesserede.
Program her

Kommunister intenst overvåget
[Netavisen - link 13.10.03] Jyllands Posten
Danske kommunister blev skarpt overvåget af Rigspolitiets Efterretningsafdeling i Den Kolde Krigs første år. Det skete med en intensitet og med et netværk så forgrenet, at der ikke syntes at være nogen nedre grænse for, hvad der blev indberettet.

Væksten er forbi
[Netavisen - link 13.10.03] Fagbladet.
Områder med tidligere lav arbejdsløshed ramt af stor stigende SiD-ledighed, viser nye tal fra SiD's a-kasse. Ingen tegn på at udviklingen vender på kort sigt.

SiD sparer 50 millioner kroner
[Netavisen - link 13.10.03] Fagbladet.
SiD's hovedbestyrelse godkendte torsdag forbundsledelsens sparekatalog, som tilsammen skærer 45 millioner kroner af forbundets udgifter.

Genbrugstøj skader ulande
[Netavisen - link 13.10.03] Søndagsavisen.
Humanitære organisationer beskyldes for kynisme. Genbrugstøj ødelægger økonomien i de fattige lande (!), hævdes det i ny rapport.

Megafonmanden for retten
[Netavisen - link 13.10.03] Yelah (svensk).
En deltager i en fredelig demonstration i Gøteborg 2001 regner selv med frifindelse for den politiske anklage.

Nyt krav om Irak-høring
[Netavisen - link 11.10.03] Ekstra Bladet
Folketingets øverste ledelse skal nu tage stilling til, om der alligevel skal holdes en høring om baggrunden for Danmarks deltagelse i Irak-krigen. Mogens Lykketoft (S), Holger K. Nielsen (SF), Marianne Jelved, Radikale Venstre, og Søren Søndergaard, Enhedslisten, har skrevet under på kravet om ny behandling af en høring om Irak-krigen. Også Kristeligt Folkeparti har ladet vide, at de støtter henvendelsen til Folketingets præsidium.

Stadig flere landbrug nedlægges
[Netavisen - link 11.10.03] DR Online
Hvert andet landbrug er nedlagt i løbet af de sidste tyve år, viser tal fra Danmarks Statistik. Det er især svineproducenter, som opkøber gårde. Svineproducenten har brug for mere og mere jord for at komme af med gyllen fra den voksende svineproduktion.

Uklarhed om konsekvenser ved dansk nej til EU-forfatningen
[Netavisen - link 11.10.03] EU-Observer
Valgkampen om EU-forfatningen er gået i gang. Både under Folketingets åbningsdebat i går og under forespørgselsdebatten i dag dukke spørgsmålet om konsekvensen for et eventuelt nej ved en kommende dansk folkeafstemning op. Svarene kom fra (de to) nej-partierne, der forgæves efterlyste regeringens syn på en sådan situation. Regeringskonferencen fortsætter mandag.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder