Netavisens nyhedslinks uge 41
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Nyt krav om Irak-høring
[Netavisen - link 11.10.03] Ekstra Bladet
Folketingets øverste ledelse skal nu tage stilling til, om der alligevel skal holdes en høring om baggrunden for Danmarks deltagelse i Irak-krigen. Mogens Lykketoft (S), Holger K. Nielsen (SF), Marianne Jelved, Radikale Venstre, og Søren Søndergaard, Enhedslisten, har skrevet under på kravet om ny behandling af en høring om Irak-krigen. Også Kristeligt Folkeparti har ladet vide, at de støtter henvendelsen til Folketingets præsidium.

Stadig flere landbrug nedlægges
[Netavisen - link 11.10.03] DR Online
Hvert andet landbrug er nedlagt i løbet af de sidste tyve år, viser tal fra Danmarks Statistik. Det er især svineproducenter, som opkøber gårde. Svineproducenten har brug for mere og mere jord for at komme af med gyllen fra den voksende svineproduktion.

Uklarhed om konsekvenser ved dansk nej til EU-forfatningen
[Netavisen - link 11.10.03] EU-Observer
Valgkampen om EU-forfatningen er gået i gang. Både under Folketingets åbningsdebat i går og under forespørgselsdebatten i dag dukke spørgsmålet om konsekvensen for et eventuelt nej ved en kommende dansk folkeafstemning op. Svarene kom fra (de to) nej-partierne, der forgæves efterlyste regeringens syn på en sådan situation. Regeringskonferencen fortsætter mandag.

Bladkompagniet klar til at uddele fagblade
[Netavisen - link 10.10.03] Fagbladet.
Den varslede afskaffelse af portostøtte kan få flere fagblade til at vende Post Danmark ryggen. SiD's Fagbladet overvejer Bladkompagniet som fremtidig distributør.
Se også
170 fagblade skriver til regeringen
[Netavisen - link 10.10.03] Fagbladet.
Drop forslag om at fjerne portostøtte, skriver udgivere og redaktører i brev til regeringen, der i stedet opfordres til at arbejde for ligeværdige forhold mellem alle medier.

Svensk opsang om EU-druk
[Netavisen - link 10.10.03] Proletæren (svensk).
Ingen anden end klassefjenden har gavn af, at arbejderklassen og dens ungdom går på druk, konstaterer Proletærens aktuelle tema, og med risiko for at fornærme det danske publikum må vi nok give svenskerne ret. Efter den danske EU-dikterede afgiftsnedsættelse på sprut spreder massefylleriet sig nu til Sverige, som EU i forvejen har tvunget i defensiven på alkoholpolitik-området, trods løfter om det modsatte op til afstemningen om medlemskab i sin tid.

Fredelig megafonbærer sigtes
[Netavisen - link 10.10.03] Yelah (svensk).
En ledende deltager i en fuldstændigt fredelig demonstration i Gøteborg juni '01 sigtes nu for at have ledet en "ulovlig forsamling" og kan ende et halvt år i spjældet.

Fagbevægelsen bør afvise EU-arbejdsret og EU-hovedaftale
[Netavisen - link 10.10.03] Modkraft, pressemeddelelse fra Folkebevægelsen mod EU.

Bondevik under anklage
[Netavisen - link 10.10.03] Klassekampen (norsk).
En norsk juraprofessor anklager sit lands nuværende og foregående regeringer for folkeretsforbrydelser som følge af deres deltagelse i Kosova-krigen, Afghanistan-krigen og Irak-besættelsen.

Forsikring mod ledighed splitter LO
[Netavisen - link 10.10.03] Fagbladet.
Private tillægsforsikringer mod ledighed vil gavne de stærkeste på arbejdsmarkedsmarkedet, mener LO. Forbundene er splittede i sagen.

Mærsk har gjort meget ved Danmark!
[Netavisen - link 10.10.03] Modkraft, pressemeddelelse fra Rød Ungdom.

Gæst hos Fascismen
[Netavisen - link 10.10.03] Modkraft
Dansk Folkeparti fejrer kulturnatten med temaet »Taiwan i Danmark«. Måske fordi Pia Kjærsgaard har besøgt Taiwan; på betalt tur med World Anti-Communist League – en organisation fyldt med diktatorer, nazister og fascister.

Flere danske soldater til Irak
[Netavisen - link 10.10.03] DR Online
Danmark sender i løbet af denne måned 90 ekstra soldater til Irak, så den danske styrke fremover består af 500 mand. Det besluttede et bredt flertal i Folketinget i dag. Kun SF, Enhedslisten og De Radikale stemte imod.

Minister erkender vennetjenester
[Netavisen - link 10.10.03] Politiken
Miljøminister Hans Christian Schmidt (V) erkender, at naturpenge er blevet fordelt i tæt samarbejde med forligspartierne udenom de generelle regler.

EU blev hovedtemaet i åbningsdebatten
[Netavisen - link 10.10.03] DR Online
Folketingets åbningsdebat sluttede først sent i aftes med at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) kommenterede de mange indlæg.
Den ulovlige Irak-krig blev dårligt nævnt - heller ikke fra 'oppositionen'. Heller ikke af Enhedslisten.
Se f.eks.
Line Barfods tale for Enhedslisten ved Folketingets åbningsdebat Modkraft

Brians lygtepæl skaber stadig splid
[Netavisen - link 09.10.03] Politiken
Kulturminister Brian Mikkelsen fastholder, at udenrigsminister Per Stig Møller (K) er blevet truet på livet af venstreorienterede modstandere. Blækket er knapt nok tørt på hans skriftlige undskyldning til Danmarks Radio.

DKU: Symbolsk aktion
[Netavisen - link 08.10.03] Ekstra Bladet
DKU tager ansvaret for aktion mod folketingspolitikere - men politiet uden spor af hærværksmænd.
Se også
Borgerlige politikeres hjem ramt af hærværk Politiken 07.10.03
Mindst fire borgerlige folketingspolitikeres hjem er til morgen blevet udsat for politisk betinget hærværk op til Folketingets åbning

S: Værdidebat er ren nonsens
[Netavisen - link 07.10.03] Berlingske Tidende
Socialdemokraternes politiske ordfører, Frank Jensen, kritiserer statsministeren for at 'lukke kæften' på sine modstandere i værdidebatten. Samtidig betegner han kulturminister Brian Mikkelsen (K) som tragikomisk

El-mastodont vil erobre alle danske kraftværker
[Netavisen - link 07.10.03] Politiken
Jysk-fynske Elsam købte søndag nat Danmarks største elselskab, NESA, for 10,5 mia. kr. og indledte dermed et erobringstogt øst for Storebælt.
Se også
Auken: NESA-handel kræver ny lov Politiken
Elsams køb af NESA kan ikke gennemføres under den nuværende lovgivning, siger den tidligere miljøminister Svend Auken. Energistyrelsen oplyser, at den i øjeblikket kigger på handlens forhold til elforsyningsloven

Group 4 Falck under anklage
[Netavisen - link 06.10.03] Politiken
En amerikansk fagforening anklager den danske sikkerhedsgigant Group 4 Falck for at lade ansatte arbejde under kummerlige forhold i USA

Forbrugerne kommer til at betale dyrt for NESA-køb
[Netavisen - link 06.10.03] Politiken
Det bliver kunderne, der kommer til at betale for Elsams køb af NESA, mener professor Frede Hvelplund. I stedet for at aflevere overskuddet til forbrugerne, bruger selskaberne dem på strategiske eventyr.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder