Netavisens nyhedslinks uge 38
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Terrorlov: Dansker skal udleveres til britisk retssag
[Netavisen - link 19.09.03] Politiken
En 45-årig jurist fra Frederiksberg bliver den første danske statsborger, der bliver udleveret til strafforfølgelse i et land uden for Norden. Det står klart efter en afgørelse i dag, der er en konsekvens af den nye antiterrorlov. Anklagerne mod ham har i øvrigt intet med 'terror' at gøre: De drejer sig om svindel mod en skotsk pensionskasse.

Borgerligt budgetforlig i Århus: 280 mio. spares
[Netavisen - link 19.09.03] Århus Stiftstidende
Århus-borgmester Louise Gade (V) kunne efter 23 timers forhandlinger præsentere et budgetforlig for 2004, der indeholder besparelser på 280 millioner kroner. Bl.a. massive nedskæringer på daginstitutionerne. Som led i forliget skal Århus Sporveje udliciteres.

Strandpark stadig på usikker grund
[Netavisen - link 19.09.03] Berlingske Tidende
Fredningsnævnet for København vil se hele projektet for strandparken på Amager, før kommunen får lov til at bygge boliger på det fredede areal.

Øresunds-fyrsterne græmmes over svensk Nej
[Netavisen - link 19.09.03] Sydsvenska Dagbladet. Sv.
Elleve kommuner ved Øresunds østre bred var blandt de ganske få frimærkepletter i Sverige, der havde Ja-flertal ved euroafstemningen. De resterende 22 skånske kommuner sagde klart Nej sammen med vælgerflertallet. De eurokratiske projektmagere i erhvervslivet i Region Øresund er naturligvis sure over Nej'et, og de pønser allerede på revanche.

Danske soldater skal til Liberia
[Netavisen - link 19.09.03] Politiken
Den danske regering er indstillet på at sende seks soldater til midlertidigt militært hovedkvarter i det krigsplagede Liberia.

SiD-selskab bruger billige portugisere
[Netavisen - link 19.09.03] Politiken
Totalentreprenører på en række prestigebyggerier i København benytter billig arbejdskraft fra Portugal. Også det SiD-ejede J&B Entreprise.

KPiD-DKP/ML-sammenlægning i højere gear
[Netavisen - link 19.09.03] Arbejderen.
"Nu er grundlaget til stede for at DKP/ML og KPiD kan sætte farten op og i fællesskab løfte processen op på et nyt og højere niveau. Hvis tingene udvikler sig, som vi ønsker, vil spørgsmålet om dannelsen af et nyt fælles parti være rykket et stort skridt nærmere" skriver DKP/ML's formand Jørgen Petersen bl.a. om 'enhedsprocessen' blandt de revisionistiske kræfter i Danmark.

17 kr. for en busbillet
[Netavisen - link 19.09.03] Berlingske Tidende
Hovedstadens Udviklingsråd har nu udarbejdet en oversigt over, hvad det skal koste at køre med bus, tog og metro i HT-området fra januar næste år. En kontantbillet stiger fra 15 til 17 kr.

Dokumenteret angreb på lønmodtagere
[Netavisen - link 19.09.03] Fagbladet.
Nye tal fra LO og A-kassernes Samvirke viser, at mindst 67.000 personer - heraf 25.000 SiD'ere - vil blive ramt af regeringens foreslåede dagpengebesparelser.

Princip-sejr
[Netavisen - link 19.09.03] Modkraft.
Globale Rødder opfordrede til blokade af EU-formandsskabets hjemmeside under topmødet i København. Det skønnede politiet var ulovligt – og så blev firmaet Catpipe, der lagde server til Globale Rødders hjemmeside ransaget.
Nu har landsretten underkendt ransagningen. Catpipe er ikke ansvarlige for indholdet på hjemmesider på deres server.

Århus mod nazisme
[Netavisen - link 19.09.03] Modkraft.
Århus gider ikke finde sig i nazisme. Århus Stiftstidende, AGF's bestyrelse, AGF's fanklub og LO Århus trodser borgmester Louise Gade. De vil kaste lys over nazismen og ikke tie den ihjel.

Fakta om økologi
[Netavisen - link 19.09.03] Orientering på P1, RADIO.
Det er ikke bevist, at økologiske grønsager er sundere end konventionelle. Men for første gang dokumenterer forskere, at der er en klar forskel. Interview med biokemiker Lars O. Dragsted fra Institut for fødevaresikkerhed og Ernæring.

Fogh vil have fleksibelt EU-forbehold
[Netavisen - link 18.09.03] EU-Observer
Regeringen lægger op til at ændre det retlige forbehold, så Danmark både kan fastholde den stramme asylpolitik og deltage i EU's politisamarbejde og terrorbekæmpelsen. Politiske forhandlinger om forslaget de næste to uger.

Drabsmistænkt samlede på nazi-bøger
[Netavisen - link 18.09.03] BT
D
en 35-årige mand, som er anholdt for drabet på den svenske udenrigsminister Anna Lindh, bevægede sig i højreekstremistiske og nynazistiske kredse. De fleste svenske aviser har her til morgen oplysninger, som antyder, at han på den baggrund kan have haft et politisk motiv til at hade Anna Lindh.
Se også
Ven med kongebørn BT
Anna Lindhs formodede morder, Per Olof Svensson, var gå-i-byen-ven med Sveriges prinsesse Madeleine.
Charmerende voldsmand BT
Han er dømt for ikke mindre end 49 forskellige forbrydelser, spændende lige fra vold, bedrageri, tyveri og vold mod tjenestemand. Samtidig er han en charmerende playboy, der fører sig frem på de dyre jetset-caféer. Bekendte har beskrevet, hvordan han ofte lavede nazihilsen og råbte »Heil Hitler«. Ofte kom han med racistiske tilråb til indvandrere.

Lokalvalg i Norge
[Netavisen - link 17.09.03] Klassekampen
Sosialistisk Venstreparti og Fremskrittspartiet er valgets store vindere. Det er de to eneste partier som går frem både i forhold til forrige stortingsvalg og lokalvalget for fire år siden. Bortset fra enkelte lyspunkter er der tilbagegang for Rød Valgallianse næsten over hele linjen.
Klassekampens kommentar

Socialdemokratisk partikongres - for EU og euro
[Netavisen - link 15.09.03] Det er træffende blevet bemærket at med Mogens Lykketofts politiske kursjustering er socialdemokratiet blevet Danmarks mest unionsliderlige parti
Generel politisk kongresudtalelse Socialdemokraterne

Det svenske Nej til ØMU og euro
[Netavisen - link 15.09.03]
KPML(r)s kommentar
Respektera folkomröstningens resultat - bryt med EMU-politiken!

Se også
Folkets seger över makten Aftonbladet

Udenlandske EU-politikeres kommentarer Dagens Nyheter

Euro-nej: Uhørt protest mod partierne Information
Det klare svenske nej til euroen blev i går taget ad notam af afdæmpede politikere. Resultatet ses som en begmand til det politiske establishment

Find de endelige valgtal her

Svenske våben i Irak-invasionen
[Netavisen - link 15.09.03] Proletären. Sv.
Den svenske regering har fortiet, at man udlånte nogle af det svenske militærs mest avancerede våbensystemer til Storbritannien under krigen mod Irak.

Nørrebro ved at gå midtover
[Netavisen - link 15.09.03] Politiken
Indre Nørrebro er for de fleste danskere på godt og ondt en bydel med et stærkt sammenhold. Men tal afslører, at det gamle københavnske arbejderkvarter er i færd med at blive splittet i to.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder