Netavisens nyhedslinks uge 34
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Finanslov 2004

VK-regeringen fortsætter sin klassekrig med det ny finanslovsforslag for 2004: Det er arbejderklassen der betaler ...
Se
Finanslovforslag 2004
Finansministeriet

Finanslov 2004 - i punktform
[Netavisen - link 23. 08.03] Politiken
Regeringen fremlagde fredag den 22. august sit forslag til finanslov for 2004. Der flyttes kun rundt på en meget lille del af statsbudgettet, og regeringens udspil skal i de kommende måneder forhandles med Folketingets partier. Finansloven skal være vedtaget lige før jul.

Regeringen strammer kursen over for ledige
[Netavisen - link 23. 08.03] Information
Regeringens vil med den nye finanslov spare knap to mia. kroner på dagpenge. Offentlige ydelser bliver reelt sænket, mener opposition og ekspert. Nej, siger Thor Pedersen
Se også
VK vil spare en milliard på ledige
[Netavisen - link 23. 08.03] Politiken
Regeringen vil hente en milliard kroner på at gøre det sværere for højtlønnede at få dagpenge. Løftebrud, siger LO.¨

Fogh: Det var bare et synspunkt
[Netavisen - link 23. 08.03] Information
Statsministeren vidste godt, at Saddam ifølge IAEA ikke havde noget aktivt atomprogram, da han før krigsbeslutningen fremhævede risikoen

Svensk ØMU-afstemning:
'EU er ikke et fredsprojekt, tværtimod'
[Netavisen - link 22.08.03] Proletären. Sv.
"EU vil på en nationalistisk måde lukke sine grænser imod verden udenfor og kæmpe om magten med andre nationalistiske magter såsom Japan og Kina," siger den svenske skuespiller Sven Wollter bl.a. i dette interview
op til ØMU-valget 14. september, der tegner til et at give et klart nej.
Se også
Regionale forskelle i ØMU-holdning
[Netavisen - link 22.08.03] Østersundsposten. Sv.
Sverige skal som bekendt til euro-afstemning 14. september, og selvom det peger mod et nej, er der områder, hvor der er flertal for EU-valutaen. Stockholm, Skåne og Tornedalen topper jasiden, mens Jamtland og Norrland er massive nejbastioner.

Indgreb i dagpenge
[Netavisen - link 22.08.03] Politiken
Det skal være slut med at få suppleret dagpengene op, hvis man ikke kan få arbejde på fuld tid. I hvert fald hvis det står til regeringen.

Kvinder taber lønslag stort
[Netavisen - link 22.08.03] Politiken
På trods af næsten 30 år med krav om lige løn til mænd og kvinder tjener mandlige arbejdere 15 procent mere end kvindelige. For funktionærer er forskellen endnu større.

Slave-aktivering stoppet - ét sted
[Netavisen - link 22.08.03] Fagbladet.
Efter presseomtale og nederlag i foreløbig et arbejdsmarkedsråd trækker Bodum sig fra aktiveringsprojekter med otte danske kommuner.

Det værste år for beskæftigelsen i et årti
[Netavisen - link 22.08.03] Politiken
9.200 job forsvandt i årets andet kvartal. Det gør 2003 til et 'annus horribilis' på det danske arbejdsmarked. Det er op ad bakke, erkender regeringen.

Reaktionært dansk telefondiplomati om Irak
[Netavisen - link 22.08.03] Politiken
Udenrigsminister Per Stig Møller (K) har haft travlt ved telefonen i de seneste dage for at bringe de store spillere sammen om en ny FN-resolution om indsatsen i Irak - for at give den ulovlige krig og besættelse et skær af international legitimitet.

Konkurrence gav højere priser hos Post Danmark
[Netavisen - link 22.08.03] Politiken
Post Danmark reklamerer i øjeblikket voldsomt for deres lave takster på almindelige breve, hvor priserne er fastsat ved lov. Men der hvor Post Danmark selv kan fastsætte portoen, er den steget markant de seneste fire år.

Unge føler sig svigtet af politikerne
[Netavisen - link 21.08.03] Telemarksavisa. No.
Den norske ungdomsarbejdsløshed vokser voldsomt, og politikernes garantier om job, uddannelse eller oplæring til de unge inden for et halvt år viser sig at være varm luft. Interview med to kvalificerede unge, der må tage skodjob og sidder i studiegæld til halsen.

Falck skal rådgive om fængsler i Irak
[Netavisen - link 21.08.03] Politiken
Group 4 Falck er blevet bedt om at sikre, at indsatte i fængslerne i Irak bliver behandlet efter de internationale konventioner. Men Dansk Industri advarer efter bombeangrebet tirsdag mod at tage på forretningsbesøg i Irak - det er for farligt.

Imod fængsel til unge kriminelle
[Netavisen - link 21.08.03] Orientering på P1 (radio).
Opholdsstedet Solhaven i Farsø i Nordjylland har over 15 års erfaring med de allervanskeligste unge, som er opgivet alle andre steder, herunder også unge kriminelle med indvandrerbaggrund. Interview med lederen af Solhaven, Søren Vierenfeldt, som anser straffe-trenden i regeringens retspolitik for destruktiv.

Barsebäck anmeldt for sikkerhedsbrist
[Netavisen - link 20.08.03] Politiken
Den svenske kernekraftinspektion har bedt anklagemyndigheden undersøge en sikkerhedsbrist på Barsebäck
Se også
Danmark kræver lukning af Barsebäck Politiken
Svag sikkerhedskultur på Barsebäck Politiken

Politichef: Irak er for farligt for danske betjente
[Netavisen - link 20.08.03] Politiken
Det vil være alt for farligt for danske politifolk at foretage egentligt politiarbejde i Irak, mener den danske politirådgiver i Irak, Kai Vittrup, efter 12 dage i landet.

Pizza-Aage dømt for racisme
[Netavisen - link 20.08.03] Politiken
5000 kroner må den tidligere pizzeriaejer på Fanø, Pizza-Aage, betale i bøde for at nægte at servere mad for tyske og franske kunder.

Bodumaktivering er ulovlig
[Netavisen - link 19.08.03] SiD
Et enigt arbejdsmarkedsråd i Ribe Amt fastslog fredag, at der var tale om konkurrenceforvridning og om ordinært arbejde udført af ledige på ulovligt grundlag i Ølgod, Billund og Grindsted. Vigtig afgørelse, mener SiD.

Grønlands storkonflikt udløste sejr til fagbevægelsen
[Netavisen - link 19.08.03] SiD
Fem dages storkonflikt på Grønland endte søndag, da SIK og GA indgik ny overenskomst, som matcher en få måneder gammel aftale på det offentlige område.

Folketingsflertal for at sende flere soldater til Irak
[Netavisen - link 18.08.03] Politiken
Socialdemokraterne er klar til at sikre flertal på Christiansborg for, at den danske Irakchef kan få opfyldt sit ønske om mere mandskab i Camp Eden. Det samme flertal findes ikke i befolkningen.

Politi stormede besat hus
[Netavisen - link 18.08.03] Ekstra Bladet
19 unge anholdt, da de forsøgte at besætte en ejendom på hjørnet af Rantzausgade og Griffenfeldtsgade på Nørrebro.

Grønlandsk storstrejke afblæst
[Netavisen - link 18.08.03] KNR
Konflikten mellem SIK, Grønlands SiD, og GA, deres DA, blev afblæst ved midnat natten mellem lørdag og søndag, da forhandlerne indgik aftale om overenskomsten for de omkring 1.700 privatansatte medlemmer i SIK.

Norge mod rekordlav valgdeltagelse
[Netavisen - link 18.08.03]
Norske sagkyndige bedømmer på baggrund af tendensen hidtil, at landet snart nærmer sig en gennemsnitlig valgdeltagelse på 50 pct.

Fisk i Stockholm
[Netavisen - link 18.08.03] Yelah. Sv.
Robert Fisk fortalte til det svensk publikum om følgerne af to krige og årelange sanktioner imod Irak på Iraks beboere. De virkeligt store massemord fortæller massemedierne intet om.

Fire ud af 10 danskere får dødshjælp
[Netavisen - link 18.08.03] Kristeligt Dagblad.
41 procent af dødsfaldene i Danmark fremskyndes af lægernes beslutninger. Det viser en europæisk undersøgelse i seks lande offentliggjort i det engelske lægetidsskrift The Lancet. Egentlig aktiv dødshjælp erkendes kun af danske læger i 0,79 procent af tilfældene.

Nørrebro: Stilheden var slående
[Netavisen - link 17.08.03] BT
BT var på Nørrebro en uge efter mordet på Antonio Currá for at tage pulsen på kvarteret - og kom bl.a. til støttefest for maleraktivisterne Lars og Rune.

Dansk soldat dræbt i Irak
[Netavisen - link 17.08.03] Berlingske Tidende.
Danmark i krig: En dansk soldat blev lørdag skudt og dræbt i Irak i forbindelse med en skudveksling . Det oplyser Hærens Operative Kommando (HOK). 2 irakere blev dræbt, 1 såret og 6 anholdt af den dræbte soldats patrulje.

Stort flertal: Krigsargumenter for tynde
[Netavisen - link 17.08.03] Politiken
54 pct. af danskerne mener ikke, regeringens beslutningsgrundlag for Irak-krigen var i orden, mens 31 pct. mener, krigsdeltagelsen var 'velbegrundet', siger en meningsmåling for Jyllands-Posten.

S degraderer Torben Lund
[Netavisen - link 17.08.03] Politiken
EU-parlamentarikeren Torben Lund fra Socialdemokratiet er blevet frataget sin ret til at udtale sig på partiets vegne som følge af hans udtalelser om en kommende EU-traktat. Lykketoft: Torben Lund skader partiet
Se også
Lykketoft vil af med Torben Lund Berlingske Tidende

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder