Netavisens nyhedslinks uge 33
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Nørrebro: Stilheden var slående
[Netavisen - link 17.08.03] BT
BT var på Nørrebro en uge efter mordet på Antonio Currá for at tage pulsen på kvarteret - og kom bl.a. til støttefest for maleraktivisterne Lars og Rune.

Dansk soldat dræbt i Irak
[Netavisen - link 17.08.03] Berlingske Tidende.
Danmark i krig: En dansk soldat blev lørdag skudt og dræbt i Irak i forbindelse med en skudveksling . Det oplyser Hærens Operative Kommando (HOK). 2 irakere blev dræbt, 1 såret og 6 anholdt af den dræbte soldats patrulje.

Stort flertal: Krigsargumenter for tynde
[Netavisen - link 17.08.03] Politiken
54 pct. af danskerne mener ikke, regeringens beslutningsgrundlag for Irak-krigen var i orden, mens 31 pct. mener, krigsdeltagelsen var 'velbegrundet', siger en meningsmåling for Jyllands-Posten.

S degraderer Torben Lund
[Netavisen - link 17.08.03] Politiken
EU-parlamentarikeren Torben Lund fra Socialdemokratiet er blevet frataget sin ret til at udtale sig på partiets vegne som følge af hans udtalelser om en kommende EU-traktat. Lykketoft: Torben Lund skader partiet
Se også
Lykketoft vil af med Torben Lund Berlingske Tidende

Kommuner tavse om Bodum-priser
[Netavisen - link 15.08.03] Fagbladet.
Flere af de involverede kommuner i Bodum-sagen nægter at give SiD indsigt i, hvilke priser der er aftalt mellem kommunerne og firmaet i forbindelse med lediges pakke- og montagearbejde. Men SiD's mistanke om
konkurrenceforvridende aktivering i forhold til private firmaer er blevet kraftigt bestyrket af nye tal fra Billund Kommune.
Se også
Bodum tjente millioner på ledige Fagbladet
Kommunale aktiveringsfabrikker underbød det private marked, da de lod ledige udføre pakke- og montagearbejde for mærkevarefirmaet Bodum.

Studenter uden tag over hovedet
[Netavisen - link 15.08.03] Proletären. Sv.
Med bare et par uger til semesterstarten står mange studenter i Sverige uden bolig. Bristen på planlægning i den kapitalistiske økonomi bliver tydelig, når boligbyggeriet ikke øger i samme takt, som universiteterne vokser.

Finland udnytter CO2-handel og sviner videre
[Netavisen - link 15.08.03] Internytt/YLE. Sv.
Finland erklærer, at de ikke kan leve op til Kyoto-aftalen om reduktion af drivhusgasser. Nu vil landet købe sine kvoter i lande, der ikke formår at udnytte deres.

Økonomisk lussing koster ytringsfrihed
[Netavisen - link 15.08.03] Fagbladet.
SiD betragter VK's planlagte fjernelse af portostøtte til fagpressen som et angreb på fagbevægelsen. Fagbladet får ekstraregning på 25 millioner.

Arbejdsmiljø får dumpekarakter
[Netavisen - link 15.08.03] Fagbladet.
Fire ud af fem danskere har problemer med arbejdsmiljøet. Det er langt flere end for 25 år siden, viser ny undersøgelse.

Den norske system
[Netavisen - link 15.08.03] Orientering på P1 (radio).
Dansk Arbejdsgiverforening og den borgerlige VK-regering kaster i denne tid længselsfulde blikke i retning af det dagpengesystem, de har i Norge. Det norske system er mere restriktivt end det danske. Nu viser en undersøgelse dog, at "den norske model" ikke virker.

Karakterbøger på arbejdspladserne
[Netavisen - link 15.08.03] Markedspladsen (radio).
Gennem de senere år har konsulentfirmaet PA Consulting Group implementeret karaktersystemer i en halv snes store danske virksomheder.

Fynsk stor-strejke hos TDC breder sig
[Netavisen - link 14.08.03] Fyens Stiftstidende
De 200 fynske teknikere i TDC, der nu på anden dag er i strejke, fik her til middag overvældende opbakning fra deres jyske kolleger.

Dansk økonomi er ved at gå i stå
[Netavisen - link 14.08.03] Erhvervsbladet
Overskuddet på betalingsbalancen vokser, men det skyldes primært, at importen er faldet. Det er et tegn på en svag dansk økonomi, fremhæver flere økonomer, der ikke tror på en høj vækst foreløbig

Kjær vil lade kommuner fjerne 12-årige lovovertrædere
[Netavisen - link 13.08.03] Politiken
Frådende reaktion: Socialminister Henriette Kjær (K) blæser til kamp mod indvandrerbørn. Kommunerne skal nu kunne placere børn ned til 12-årsalderen på lukkede institutioner - uden at sagerne kommer for en dommer.

Torben Lund siger nej
[Netavisen - link 13.08.03] Politiken
Lederen af Socialdemokratiets gruppe i Europaparlamentet bebuder et nej til den kommende EU-forfatning

Højere husleje er OK
[Netavisen - link 12.08.03] Berlingske Tidende
Huslejenævnet har blåstemplet huslejestigninger på op mod 40 procent, og det kan koste tusindvis af lejere dyrt. Københavns overborgmester kræver politisk indgreb.

Skattestop gavner de rigeste
[Netavisen - link 12.08.03] Berlingske Tidende
Især folk med dyre huse, som er steget meget de seneste par år, har fået en ekstra stor gevinst af skattestoppet.For disse mennesker er der tale om en direkte skattelettelse, viser nye beregninger fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som offentliggøres i dag i rapporten "Økonomiske tendenser 2003".
Se
Skattestoppets fordelingsmæssige konsekvenser Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Fængselsstraf for at gå med kniv
[Netavisen - link 12.08.03] Politiken
Der er flertal i Folketinget for at sætte straffen for at gå med kniv op til frihedsberøvelse. Normalt gives der en bøde, men efter drabet på en 19-årig italiensk rygsækturist håber et flertal i Folketinget, at højere straffe vil få flere unge til at lade knivene blive hjemme.

Hver 10. SiD'er er uden arbejde
[Netavisen - link 11.08.03] Fagbladet.
Den sæsonkorrigerede ledighed er steget til det højeste niveau siden september 1998, oplyser Danmarks Statistik.
Ifølge en rundringning foretaget af dagbladet Børsen er der mere af samme skuffe i vente forude. Otte ud af 10 arbejdsmarkedsråd kan melde om nye fyringsvarsler.

Ledige bliver oftest fyret
[Netavisen - link 11.08.03] Fagbladet.
Folk er ledige, fordi de ikke gider arbejde. Den myte kan godt aflives, for langt de fleste vælger ikke selv at gå - de bliver fyret. For hver ti ledige har kun en enkelt selv sagt op. Det viser en ny undersøgelse foretaget af A-kassernes Samvirke.

Spørgsmålene hober sig op, Anders Fogh Rasmussen
[Netavisen - link 11.08.03] Information
Statsministeren er hjemme efter ferien og har talt til en række medier om grundlaget for Irak-krigen. Det er spørgsmålene ikke blevet færre af.

København vil slås for bilfrie hverdage
[Netavisen - link 11.08.03] Politiken
Selv om Justitsministeriet ikke vil tillade en bilfri hverdag i år, forsøger Københavns Kommune at få tilladelse til de kommende år. Det er meget vigtigt at kunne afprøve en anden transportform i den indre by, siger miljøborgmester Winnie Berndtson (S).

Dobbelt bundrekord på praktikområdet
[Netavisen - link 11.08.03] SiD
Over 12.000 unge søger nu forgæves praktikplads. Antallet af elever i skolepraktikken er også det højeste nogensinde. Ulla Tørnæs har ingen kommentarer til tallene.

Norge: Apartheid-våben aftages
[Netavisen - link 11.08.03] Klassekampen. No.
Den norske hær har øget sin samhandel med Israel fra to til over 130 millioner nkr. fra i fjor til i år. Apartheidstaten og besættelsesmagten er en af verdens største våbeneksportører, og produkterne lugter ikke, synes køberne

Himmerland: politisk skabt fremmedangst
[Netavisen - link 11.08.03] Orientering på P1.
Terrorangrebene den 11. september 2001 gav dønninger vidt omkring i verden. Helt ud i de små lokalsamfund i Himmerland gav de en voldsom påvirkning af de nære relationer mellem oprindelige danske beboere og
nytilflyttede flygtninge. Interview med antropolog Lotte Bøggild, forsker ved Socialt Udviklingscenter.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder