Netavisens nyhedslinks uge 28
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

NUTS hærger i Finland
[Netavisen - link 07.07.03] Vasabladet. Sv.
Lederskribenten i denne svenskfinske avis peger på nogle vidtgående skærmydsler, som nu opstår i kølvandet på den EU-dikterede radikale ændring af Finlands regionale inddeling i overensstemmelse med Unionens regionalpolitik. Jagten på EU-støtte gør de finske lokal- og regionalpolitiske aktører i det nordlige Østerbotten blinde over for det faktum, at den middelstore Karleby hører naturligt til den svenskdominerede del af provinsen og vil lide under det EU-promoverede tvangsægteskab med det rent finske nordlige opland.

Søfolks forhold i stikken
[Netavisen - link 07.07.03] Fagbladet.
Regeringen undergraver rettigheder for søfolk med ændringsforslag til ny konvention. Dybt beklageligt, mener LO, der klager til ansvarlige ministre.

Nedslidt og fyret
[Netavisen - link 07.07.03] Harstad Tidende. No.
Efter at være blevet tvunget til at tage dobbeltvagter og andet overarbejde uden kompensation blev den 25-årige Narvik-kvinde så nedslidt af sit hoteljob, at hun måtte sygemelde sig nogle dage. Det blev hun fyret for. Allerede for et år siden meldte LO den svinske arbejdsgiver til arbejdstilsynet, men de ulovlige forhold med ubetalt overarbejde er
fortsat uantastet.

Bønder erobrer land i Østeuropa
[Netavisen - link 07.07.03] Politiken.
Danske svinefarmere i Østeuropa kritiseres for at ramme samfundsudviklingen og miljøet. Farmerne mener, at de gør østlandene en tjeneste.

MEGAFON: VK og DF-flertal smuldret
[Netavisen - link 05.07.03] TV2 Nyhederne
For første gang siden valget 20. november 2001 er der flertal uden om regeringen og dens støtteparti, viser analyseinstituttet MEGAFONs nye måling foretaget for TV 2|NYHEDERNE.

PET undersøger indvandrere
[Netavisen - link 05.07.03] Politiken
Af et fortroligt notat fremgår det at Integrationsministeriet fra den første juli vil indberette ansøgere om dansk indfødsret til Politiets Efteretningstjeneste.

Dansk general: Operation Irak er ved at slå fejl
[Netavisen - link 05.07.03] Information
Genopbygningen af Irak ligner i stadig højere grad en fiasko, siger den danske topgeneral Finn Særmark-Thomsen, der frygter både mafiavælde og borgerkrig

USAs giganter til tops
[Netavisen - link 05.07.03] Berlingske Tidende
Verdens største selskaber er stadig amerikanske. Danmark rykker op ad listen med Møller-Maersk, Den Danske Bank, Novo Nordisk og TDC.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder