Netavisens nyhedslinks uge 27
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

MEGAFON: VK og DF-flertal smuldret
[Netavisen - link 05.07.03] TV2 Nyhederne
For første gang siden valget 20. november 2001 er der flertal uden om regeringen og dens støtteparti, viser analyseinstituttet MEGAFONs nye måling foretaget for TV 2|NYHEDERNE.

PET undersøger indvandrere
[Netavisen - link 05.07.03] Politiken
Af et fortroligt notat fremgår det at Integrationsministeriet fra den første juli vil indberette ansøgere om dansk indfødsret til Politiets Efteretningstjeneste.

Dansk general: Operation Irak er ved at slå fejl
[Netavisen - link 05.07.03] Information
Genopbygningen af Irak ligner i stadig højere grad en fiasko, siger den danske topgeneral Finn Særmark-Thomsen, der frygter både mafiavælde og borgerkrig

USAs giganter til tops
[Netavisen - link 05.07.03] Berlingske Tidende
Verdens største selskaber er stadig amerikanske. Danmark rykker op ad listen med Møller-Maersk, Den Danske Bank, Novo Nordisk og TDC.

Kamp mod israelsk toldsnyd
[Netavisen - link 04.07.03] Information
Varer fra bosættelser finder ulovligt vej til Danmark uden at blive pålagt told. Toldvæsenet skærper nu indsatsen – Folkekirkens Nødhjælp er skeptisk.

Over- og undermennesker i officiel norsk retorik
[Netavisen - link 04.07.03] Klassekampen. No.
Norges udenrigsminister Jan Petersen har systematisk igennem sin embedsperiode udtalt sig fordømmende om palæstinenserne og mildt over for israelerne, så man skulle tro, at Israel var okkuperet af Palæstina. Når israelske soldater dræbes i kamp, udtrykker han skarp fordømmelse af "terroren" og kondolence med ofrenes familier; når en israelsk bombe dræber ni civile palæstinensere, herunder børn, medfører det en "beklagelse" og ingen medfølelse med ofrene.
Se også
Sharon uønsket på jazz-festival
Klassekampen

Blokade mod plastikposefabrik fortsætter
[Netavisen - link 04.07.03] SiD
Plastikposefabrikken IBI nær Vojens overvejer et nyt overenskomstforslag fra SiD. Men konflikten løses næppe på denne side af sommerferien.

Spild
[Netavisen - link 04.07.03] Kristianstadsbladet. No.
Det står ikke godt til med integration af flygtninge/indvandrere i Sverige. Omkring 60 procent af de indvandrere, der har akademisk baggrund, får ikke en beskæftigelse, der svarer til deres uddannelse. (Alligevel diskuteres også i Sverige indførelsen af den såkaldte "greencard"-indvandring).

Pia Kjærsgårds racisme
[Netavisen - link 04.07.03] Orientering på P1 (radio).
Dansk Folkepartis formand har høstet hård kritik fra fremtrædende jurister og politikere for sin påstand om, at Højesteret har afsagt en politisk dom. Men fra regeringspartierne har indsigelserne været få og svage.

V vil stække naturfrednings-forening
[Netavisen - link 03.07.03] Fyens Stiftstidende
Danmarks Natur-fredningsforening skal ikke længere kunne rejse fredningssager, mener regeringspartiet Venstre.

TIB: For få visioner i nyt forbund
[Netavisen - link 03.07.03] SiD
Uenighed om lokalstruktur var væsentligste grund til sammenbruddet i et storforbund med SiD og KAD, vurderer TIB's formand.

TIB bryder ud af fusionsforhandling
[Netavisen - link 03.07.03] SiD
TIB's hovedbestyrelse siger nej til fortsatte forhandlinger med SiD og KAD om dannelse af nyt storforbund. SiD er dybt forundret - og fortsætter iøvrigt forhandlingerne med KAD.

Rapport anbefaler erstatning til radar-syge
[Netavisen - link 03.07.03] DR Online
Forsvarsminister Svend Aage Jensby blev i dag sat under pres for at gennemføre en omfattende undersøgelse af kræft hos tidligere soldater og officerer i det danske forsvar. Op mod 40.000 soldater og ansatte har arbejdet tæt på radar-anlæg i det danske forsvar. De har vedligeholdt og betjent radar-anlæg, der udsender kraftig stråling, og det er sket uden beskyttelse af nogen art.

Inkasso-sager i voldsom vækst
[Netavisen - link 02.07.03] DR Online
Antallet af danskere, der ikke kan betale deres regninger, vokser eksplosivt, skriver dagbladet Børsen.

Udlændingelov for domstolene
[Netavisen - link 01.07.03] Politiken
Flygtningeminister Bertel Haarder (V) bliver nu tvunget til at forsvare regeringens politik ved domstolene. Tre herboende udlændinge har lagt sag an, fordi de ikke kan få deres ægtefælle til landet. Racismecenter varsler endnu flere sager.

Kriminelle ud med fodlænke efter halv straf
[Netavisen - link 01.07.03] Berlingske Tidende
Et opsigtsvækkende forslag fra justitsminister Lene Espersen (K) vil betyde prøveløsladelse efter halvt udstået straf. Det skal være guleroden, hvis de indsatte opfører sig ordentligt. Forslaget modtages positivt på Christiansborg.

Professor angriber Pia Kjærsgaard
[Netavisen - link 01.07.03] Politiken
Juraprofessor Henning Koch er forbløffet over Pia Kjærsgaards reaktion på Højesterets dom, der frifandt Karen Sunds for at have krænket lederen af Dansk Folkeparti.

Torturcenter: Undersøg Gillon
[Netavisen - link 30.06.03] Berlingske Tidende
Israels ambassadør, Carmi Gillon, forlader Danmark til august, og derfor bør statsadvokaten for særlige internationale straffesager nu undersøge, om Gillon skal sigtes for tortur. Det mener Rehabiliterings- og Forskningscenteret for Torturofre.

86-årig "terrorist" stoppet
[Netavisen - link 30.06.03] Adresseavisen. No.
Den 86-årige trøndegutt ville tage flyet til København, men blev tilbageholdt som terrorist, fordi han medbragte sin trofaste vildmarkskniv. Det vil han ikke finde sig i, og han vil have kniven tilbage.

Norske forsyninger til USA's krige
[Netavisen - link 30.06.03] Klassekampen. No.
Det er ikke kun soldater, Norge har sendt som støtte til USA's invasionsstyrker i Irak. Norge er også blevet et led i forsyning af våben og materiel til "antiterrorkrigene".

51 i én skoleklasse?
[Netavisen - link 30.06.03] Hvidovre Avis.
En skole i Hvidovre risikerer at skulle sammenlægge tre projekterede klasser til én som følge af manglende økonomi i det kommunale budget. Det vil forældrene ikke finde sig i.

Løgn ledte Danmark i krig
[Netavisen - link 28.06.03] Ekstra Bladet
Herhjemme står statsminister Anders Fogh Rasmussen og udenrigsminister Per Stig Møller med et gigantisk forklaringsproblem: Det er uomtvisteligt, at de har ført Danmark i krig baseret på en serie af løgne. Det efterlader den danske befolkning med to muligheder: Enten har den danske regering ladet sig narre af vores nærmeste allierede. Eller også har Fogh og Møller bevidst løjet over for danskerne og Folketinget.
Se også
Da gassen gik af Per Stig Ekstra Bladet
'Irak har fire ton nervegas, hvoraf bare to dråber på huden er dødbringende', sagde Per Stig Møller, men glemte at fortælle, at stofferne er destrueret
Terrorløgn fra 11. september Ekstra Bladet
Sidste uge gentog statsministeren over for Ekstra Bladet, at Saddams terrorforbindelser var en af grundene til krigen. Men der er aldrig påvist en forbindelse til al-Qaida

PET-sag mod eksil-iraker droppet
[Netavisen - link 28.06.03] Information
Den storstilede efterforskning, som Politiets Efterretningstjeneste (PET) har foretaget mod en eksil-iraker, ender som en fuser. Statsadvokaten dropper sagen ...
Se også
Straffesag kan sende Fogh i retten Information.
Flere af regeringens top-ministre risikerer nu at havne i vidneskranken i en betændt politisk sag om krigen mod Irak. Samtidig kan hele diskussionen af Irak-krigens juridiske grundlag brede sig fra Folketinget til de danske domstole.
Den irakiske eksil-politiker Awni Al-Kalemji, som Politiets Efterretningstjeneste (PET) mistænker for at have hvervet folk til Saddam Hussein, kun kan dømmes, hvis Danmark har været 'lovligt' i krig. Advokat Bjørn Elmquist, der fører sagen for eksil-irakeren:»Straffeloven gælder på visse punkter kun, hvis vi lovligt har været i krig. Hvis ikke, så gælder paragraffen ikke. Det er meget relevant at få afklaret dette punkt først.«

Forsker: Ny underklasse på vej fra øst
[Netavisen - link 28.06.03] SiD
Med optagelsen af op til ti nye mellem- og østeuropæiske lande i EU til næste år øges risikoen for, at der dannes en egentlig underklasse på det danske arbejdsmarked.
Se også
Østeuropæere skal presse løn SiD
Billige østhåndværkere SiD

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder