Netavisens nyhedslinks uge 25
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Fogh åbner for hurtig afstemning om forbehold
[Netavisen - link 21.06.03] Politiken
Danskerne skal måske snart til stemmeurnerne og stemme om de fire danske forbehold - men det bliver ikke en afstemning for eller imod, men om en ændring, så forbeholdene passer til den nye traktat, EU er på vej med.
Eller gør han?
Fogh sår tvivl om EU-forbehold Information

Ekstra indsats mod udstødning
[Netavisen - link 21.06.03] SiD
Arbejdsmarkedsrådet i København har afsat ti millioner kroner til en ekstra indsats for at redde ledige, der er på vej ud af dagpengesystemet.

Kold skulder til konservativt efterlønsforslag
[Netavisen - link 21.06.03] DR Online
Hverken Socialdemokratiet eller Venstre er parat til at bakke op om de konservatives forslag om at afskaffe efterlønnen. Regeringspartneren vil først tage debatten næste år. S kalder forslaget ansvarsforflygtigelse.

Ombudsmand ind i aktiverings-sag
[Netavisen - link 21.06.03] SiD
Arbejdsmarkedsrådet i Nordjylland skal træffe ny afgørelse i klagesag om kommunal rengøringsaktivering, der muligvis er konkurrenceforvridende

Krigsforbrydere til Danmark
[Netavisen - link 20.06.03] Information
Justitsministeriet arbejder på bekendtgørelse, der skal bane vejen for at dømte krigsforbrydere fra Jugoslavien fra starten af næste år kan afsone deres straf i Danmark.

Fri arbejdskraftimport
[Netavisen - link 20.06.03] Proletären. Sv.
Det regerende svenske Socialdemokrati er begyndt at føre arbejdsgiverorganisationens ønske om import af billig arbejdskraft ud i livet.

Fyret efter et halvt års fravær: Ulovligt
[Netavisen - link 20.06.03] SiD
Arbejdsgivere må ikke afskedige ansatte med stort sygefravær, hvis fraværet er arbejdsbetinget. I stedet skal der findes et andet job til medarbejdere, viser sag.

Fogh presset til analyse af forbehold
[Netavisen - link 19.06.03]Politiken
Socialdemokratiet frygter, at de danske forbehold bliver så omfattende med den nye EU-forfatning, at der stort set ikke er områder tilbage, hvor Danmark er med. Derfor bliver regeringen i ekspresfart presset til at undersøge følgerne af forbeholdene i forhold til den nye traktat. SD og regeringen arbejder på højtryk for at finde en formel for omstødning af forbeholdene og fuld tilslutning til forfatningstraktaten.
Se også
EU-forfatning: Uenighederne mellem landene
[Netavisen - link 19.06.03] EU-Observer.
Seks knaster i EU-Konventets forfatningsudkast, hvor uenighederne mellem medlemslandene er markante. Konventet formand, Giscard d'Estaing, overleverer forfatningsudkastet til stats- og regeringscheferne på topmødet.
Se også
Græsk topmøde renset for demonstranter EU-Observer
Det græske formandskab tager ingen chancer, når det gælder sikkerheden på topmødet den 20. juni. Halvøen Chalkidiki, hvor topmødet bliver holdt, bliver afspærret, og i den nærmeste storby Thessaloniki er der sat overvågningskameraer op.

Murdoch vandt slaget om Danmark
[Netavisen - link 19.06.03] Berlingske Tidende
De to hollandske selskaber, Sky Radio og Talpa, bød i går højest og får retten til P5 og P6. Men de har budt langt over det rimelige, siger forskere. Sky Radio erklærer på forhånd, at de ikke vil investere en krone i journalistik. Det kan være brud på koncessionsbetingelser, siger TV2.

Irak-pres på Fogh
[Netavisen - link 19.06.03] Politiken
Også den danske regering er ved at komme under alvorligt pres på grund af de manglende beviser for masseødelæggelsesvåben i Irak, der for tiden giver regeringerne alvorlige problemer i Storbritannien og USA. S beskylder regeringen for misbrug af FN's våbeninspektører op til Irakkrigen.

Fogh søger forsoning
[Netavisen - link 18.06.03] Berlingske Tidende
Statsministeriet kæmper for at tø det nedfrosne forhold til Tysklands forbundskansler Schröder og Frankrigs præsident Chirac op med forsoningsmøder.

København er en dyr fornøjelse
[Netavisen - link 18.06.03] Berlingske Tidende
København er den næstdyreste by i EU, når det drejer sig om blandt andet udgifter til mad, transport og underholdning - set med turisternes øjne.

Pia K.: Højesteret tager fejl
[Netavisen - link 18.06.03] Politiken
Der er ikke nødvendigvis noget galt med at sige, at Pia Kjærsgaard (DF) har racistiske synspunkter. Det har Højesteret netop slået fast i en afgørelse, hvor en politiker fra Folkebevægelsen imod EU er blevet frifundet for udtalelsen. Pia K. siger, at Højesteret tager fejl.

Jurister kritiserer udspil til integration
[Netavisen - link 17.06.03] Information
Regeringens integrationsudspil er på kant med de internationale konventioner, mener juridiske eksperter

Svenske euromodstandere fører klart
[Netavisen - link 17.06.03] Politiken
Der er klart flere svenske modstandere af euroen end tilhængere. Det viser en omfattende meningsmåling, som blev offentliggjort i dag

Bodum-sag fra Herodes til Pilatus
[Netavisen - link 17.06.03] SiD
Beskæftigelsesminister sender igen svar i Bodum-sag til hjørnespark. Nu er sagen havnet hos arbejdsmarkedsråd, der skal vurdere om projekter er ulovlige.

Vejen mod nyt storforbund fortsætter
[Netavisen - link 17.06.03] KAD
Hovedbestyrelserne i KAD, SiD og TIB gav på et møde mandag deres ja til, at en sammenlægning af de tre forbund kan fortsætte. Men mødet forløb ikke uden dramatik.

Pia Kjærsgaard må gerne kaldes racist
[Netavisen - link 17.06.03] DR Online
Det er i orden at kalde Pia Kjærsgaards synspunkter racistiske. Det har Højesteret slået fast. Med dommen går Højesteret stik mod de tidligere afgørelser fra by- og landsret.

De svage hårdt presset af reform
[Netavisen - link 16.06.03] Politiken
Regeringens nedskæringer over for kontanthjælpsmodtagerne rammer samfundets svageste og risikerer at skabe nye generationer af fattige og udstødte, advarer en række organisationer og eksperter.

Folkefest i fristaden
[Netavisen - link 16.06.03] Berlingske Tidende
Christianitterne er ikke dumme. De ved godt, at det bedste våben i kampen mod det, de opfatter som en spidsborgerlig og livsforskrækket regering er dem selv, deres humor, deres fanden-i-voldskhed og unge glade mennesker, der kysser hinanden

Folkeprotester afværger (næsten) nedskæringer
[Netavisen - link 16.06.03] Proletären. Sv.
Malmøs socialdemokratisk ledede byregime, som gerne punger millioner ud på prestigeprojekter for borgerskabet, havde planlagt dramatiske nedskæringer i børnehaver, fritidshjem, behandlingshjem osv. De, som deltog i manifestationen uden for mødelokalet, var enige: Det ville indebære katastrofe for mange unge og familier, hvis de planlagte nedskæringer gik igennem. Processen har ikke blot endnu en gang afsløret S, men også Venstrepartiets hykleri.

Ny lov åbner for mere natarbejde
[Netavisen - link 16.06.03] Klassekampen. No.
Den norske regerings udvalg, der arbejder på en ny arbejdsmarkedslovgivning, har planer om at smadre fagbevægelsen gennem love, der fastlægger hele magten over arbejdslivet i arbejdsgivernes hænder. Det kan f.eks.
betyde, at arbejdere let kan tvinges til natarbejde. Generelt er der tale om en påtvungen individualisering af arbejdstid osv. under påskud af at sikre den enkeltes "frihed". EU har selvfølgelig en finger med i spillet.

Forfatning klar til næste akt
[Netavisen - link 14.06.03] EU-Observer
EU-Konventet er efter godt femten måneder klar med et resultat, og det blev fejret med champagne. Næste akt om EU-forfatningen og Europas fremtid står medlemslandene for. Ros og ris til udspillet fra Konventet.

Skål for mere union
[Netavisen - link 14.06.03] Information
EU-konventet har talt. Og nej-siden går gyldne tider i møde ved den kommende danske folkeafstemning. Vores kampagne skal bare bygge på indholdet i den nye forfatning, siger Jens-Peter Bonde.
Se forfatningsteksten her (dansk)

EU kan komme i konflikt med grundloven
[Netavisen - link 14.06.03] EU-Observer
En række topjurister peger på, at den kommende EU-forfatning kan blive så vidtrækkende, at Grundloven skal ændres før forfatningen kan træde i kraft. Og det kan blive svært.

Folkeret truet af Irak-krig
[Netavisen - link 14.06.03] Information
To fremtrædende jura-professorer er åbenlyst bekymrede over det skred i retsprincipperne, som regeringens ageren i Irak-krigen afspejler. Professor i forfatningsret ved Københavns Universitet Henning Koch bruger udtrykket »juridisk perversion« om den politisk ændrede holdning til, hvad der legitimerer en krig.

Politi-CV skal helst have sorte meritter
[Netavisen - link 14.06.03] Aftonbladet. Sv.
En racistisk svensk politichef bliver forfremmet trods påviste racistiske forseelser.

Boom i ledige der mister dagpenge
[Netavisen - link 14.06.03] Fagbladet.
Over 2.000 ledige røg sidste år ud af dagpenge-systemet , fordi de var ledige for længe. En stigning på over 30 procent. Ulykkelig udvikling, mener SiD's A-kasse.

Chauffører flygter fra jobbet
[Netavisen - link 14.06.03] Fagbladet.
Mindst en tredjedel af buschaufførerne i hovedstaden har forladt deres job i løbet af to år. De fleste på grund af dårligt helbred.

Øresundstunnelen risikerer kollaps
[Netavisen - link 14.06.03] Information
Først overhørte myndighederne advarsler om tunnelens sikkerhed – senere forsøgte de at undgå, at offentligheden fik det at vide, afslører aktindsigt.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder