Netavisens nyhedslinks uge 24
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Forfatning klar til næste akt
[Netavisen - link 14.06.03] EU-Observer
EU-Konventet er efter godt femten måneder klar med et resultat, og det blev fejret med champagne. Næste akt om EU-forfatningen og Europas fremtid står medlemslandene for. Ros og ris til udspillet fra Konventet.

Skål for mere union
[Netavisen - link 14.06.03] Information
EU-konventet har talt. Og nej-siden går gyldne tider i møde ved den kommende danske folkeafstemning. Vores kampagne skal bare bygge på indholdet i den nye forfatning, siger Jens-Peter Bonde.
Se forfatningsteksten her (dansk)

EU kan komme i konflikt med grundloven
[Netavisen - link 14.06.03] EU-Observer
En række topjurister peger på, at den kommende EU-forfatning kan blive så vidtrækkende, at Grundloven skal ændres før forfatningen kan træde i kraft. Og det kan blive svært.

Folkeret truet af Irak-krig
[Netavisen - link 14.06.03] Information
To fremtrædende jura-professorer er åbenlyst bekymrede over det skred i retsprincipperne, som regeringens ageren i Irak-krigen afspejler. Professor i forfatningsret ved Københavns Universitet Henning Koch bruger udtrykket »juridisk perversion« om den politisk ændrede holdning til, hvad der legitimerer en krig.

Politi-CV skal helst have sorte meritter
[Netavisen - link 14.06.03] Aftonbladet. Sv.
En racistisk svensk politichef bliver forfremmet trods påviste racistiske forseelser.

Boom i ledige der mister dagpenge
[Netavisen - link 14.06.03] Fagbladet.
Over 2.000 ledige røg sidste år ud af dagpenge-systemet , fordi de var ledige for længe. En stigning på over 30 procent. Ulykkelig udvikling, mener SiD's A-kasse.

Chauffører flygter fra jobbet
[Netavisen - link 14.06.03] Fagbladet.
Mindst en tredjedel af buschaufførerne i hovedstaden har forladt deres job i løbet af to år. De fleste på grund af dårligt helbred.

Øresundstunnelen risikerer kollaps
[Netavisen - link 14.06.03] Information
Først overhørte myndighederne advarsler om tunnelens sikkerhed – senere forsøgte de at undgå, at offentligheden fik det at vide, afslører aktindsigt.

De rige trykker mest på speederen
[Netavisen - link 13.06.03]Politiken
Når du bliver overhalet på motorvejen, er det højst sandsynligt en ung, enlig mand med en årlig lønindkomst over middel, der drøner forbi, skriver metroXpress

Dom over maling-kastere ankes
[Netavisen - link 13.06.03] DR Online
Anklagemyndigheden kræver en hårdere straf til de to aktivister, der kastede maling på statsministeren og udenrigsministeren. Byretten straffede Rune og Lars med fængsel i fire og tre måneder, men det er ikke nok, mener statsadvokaten for København, som derfor forsøger at anke dommen til Østre Landsret

Bodum siger tak for kaffe
[Netavisen - link 13.06.03] SiD
Det er slut med kaffekandeproduktion for Bodum udført af bistandsmodtagere i Danmark. Bodum flytter pakning og montagearbejdet til udlandet.

Det nye A.P.Møller-Mærsk
[Netavisen - link 13.06.03] DR Online
Startskuddet til det nye A.P.Møller - Mærsk A/S gik klokken 11, torsdag, den 12. juni 2003, hvor den sidste generalforsamling i A.P.Møller-selskabet D/S Svendborg besluttede at lade sig fusionere med søsterselskabet D/S 1912.

Dagens gode nyhed: Det danske vand skal ikke privatiseres
[Netavisen - link 12.06.03] Ekstra Bladet
Danmarks drikkevand skal ikke privatiseres. Det lovede miljøminister Hans Christian Schmidt (V) på en konference i Odense om konkurrence i vandsektoren.
Se også
Alarmerende vandmangel på globalt plan Yelah. Sv

Sverige: Ny diskrimineringslov 1 juli
[Netavisen - link 12.06.03] Yelah. Sv
Den 1 juli vil en ny diskrimineringslov træde i kraft. Den gælder både 'firekte' og 'indirekte' diskrimination på en lang række områder, og letter bevisbyrden i diskriminationssager.

Ikke én ekstra bolig i regeringsplan
[Netavisen - link 12.06.03] SiD
Der bliver ikke bygget én eneste ekstra almen bolig som følge af regeringens planer om at sælge ud af de almene boliger, viser samråd.

Mændene tager de fleksible opgaver i hjemmet
[Netavisen - link 11.06.03] Socialforskningsinstituttet
Der er stadig markante forskelle på, hvordan kvinder og mænd bruger deres tid. Mænd bruger mere tid på erhvervsarbejde end kvinder. Og forskellen bliver større, når der kommer børn i familien. Kvindens tid til erhvervsarbejdet halveres, mens manden typisk får lidt længere arbejdstid. Tiden til børn og familie tager kvinderne fra deres erhvervsarbejde, mens mændene skærer ned på deres fritid.

Danskerne vil bevare efterlønnen
[Netavisen - link 11.06.03] SiD
Meningsmåling giver SiD ret: Efterlønnen skal fredes. Men befolkningen tror ikke længere på politikerne, siger lederen af SiD's a-kasse.

Regeringen svigter de unge - mener de unge
[Netavisen - link 10.06.03] DR Online
Regeringen får dumpekarakterer for deres politik over for folkeskoleelver, universitetsstuderende og børnefamilier.
Det skriver LOs ugebrev A4.
Se hele ugebrevet her:
VK’s ungdomsprofil i bund
Socialdemokraterne er ifølge vælgerne det parti, der er mest engageret i unges forhold. Også SF står stærkt. Derimod er Venstre mislykkedes stort med at overbevise befolkningen om, at partiet er optaget af ungdommen. Det tætte samarbejde med Dansk Folkeparti sætter det politiske fokus på de ældre, siger ekspert.

Studenterhuen på retur
[Netavisen - link 10.06.03] LO Nyhedsbrevet A4
Ny undersøgelse gennemhuller myten om, at det store flertal af danske unge tager studentereksamen. Tværtimod er der de seneste år markant flere unge, der fuldfører en erhvervsuddannelse end en gymnasie-uddannelse. Samtidig viser den, at pigerne er ved at erobre erhvervsuddannelserne og gymnasierne, mens drengene falder fra.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder