Netavisens nyhedslinks uge 23
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Fire ugers strejke på Færøerne slut
[Netavisen - link 06.06.03] Berlingske Tidende
Efter 13 timers møde lykkedes det i tredje forhandlingsforsøg, at få Færøernes Arbejdsgiverforening og fem færøske fagforeninger at blive enige om en ny overenskomst, der skal gælde de næste to år.

Laveste danske rente nogensinde
[Netavisen - link 06.06.03] Politiken
Danmarks Nationalbank sænkede i dag sin udlånsrente med 0,5 procentpoint. Dermed er renten faldet til det laveste niveau nogensinde. Rentesænkningen fulgte i kølvandet på torsdagens rentesænkning fra Den Europæiske Centralbank (ECB), som ligeledes nedsatte den toneangivende rente med et halvt procentpoint.

Arbejderklassen går på efterløn
[Netavisen - link 06.06.03] Fagbladet.
Efterlønnen bruges sjældent af akademikere og højtuddannede, men i høj grad af folk med nedslidende arbejde, viser nye tal fra A-kassernes Samvirke.

Kommunalstrejken: Sviget
[Netavisen - link 06.06.03] Proletären. Sv.
Fagtoppens aftale med kommunerne, der stoppede de svenske kommunalarbejderes storstrejke, kan kun betragtes som et stort svig imod det program, som den selv samme top erklærede vilje til at kæmpe for ved strejkens indledning. Det vil f.eks. med den nye aftale tage 38 år imod de lovede fire at udjævne løngabet til industriarbejderne. En del af 'kommunalerne' har ført strejke for blot at blive spist af med et endnu dårligere resultat end forud.

Kurdisk radio forbydes - i Norge
[Netavisen - link 06.06.03] Nordlys. No.
De norske myndigheder bortcensurerer programmer fra organisationer, der står på den USA-dikterede globale "terrorliste", fra mega-senderen på Kvitsøy i Rogaland. Det går i første omgang ud over en kurdisk station.

Rockerlov for alle
[Netavisen - link 05.06.03] Modkraft
Det er (bevidst!) misvisende at kalde rockerloven for en rockerlov. Alle mistanker om alvorlig kriminalitet af organiseret art, er indbefattet af den nye lov.

Helveg: Fogh løber om hjørner
[Netavisen - link 04.06.03] Information
Niels Helveg Petersen er vred over, at statsministeren opfinder nye grunde til krigen, fordi forbudte våben forbliver usynlige

DR Nyheder splittes op
[Netavisen - link 03.06.03] Berlingske Tidende
Danmarks Radios bestyrelse baner i næste uge vejen for drastisk ændring af DRs nyhedsformidling. Konsekvensen kan blive en betydelig svækkelse af nyhedsdirektør Lisbeth Knudsens magtfulde position.

Stort set ingen akademikere går på efterløn
[Netavisen - link 03.06.03] Berlingske Tidende
Efterlønsordningen benyttes i stor udstrækning af netop de grupper, som den var tiltænkt, nemlig ansatte i fysisk nedslidende job, mens akademikere og funktionærer blot udgør en gruppe på 13-14 procent af den samlede "efterlønsproduktion".

Danske G8-demonstranter løsladt
[Netavisen - link 02.06.03] Berlingske Tidende
Flere danskere fra organisationen Globale Rødder blev i eftermiddag anholdt i Lausanne i Schweiz, nogle timer efter at G8-topmødet i den nærliggende franske by Evian var indledt.

S omfavner EU
[Netavisen - link 02.06.03] Berlingske Tidende
Socialdemokraterne præsenterer den 10. juni et udspil, hvor Socialdemokraterne blæser til kamp for et styrket EU.
Se også
S vil have opdateret grundloven DR Online

Uretten er sat!
Reportage fra maler-aktivisternes retssag
[Netavisen - link 02.06.03] Dagbladet Arbejderen
Blodige ketchup-klip og pigegråd - det kræver et stærkt hjerte at gå til retsmøder, når borgerskabet har sat retten

Brun chauvinisme på Norges pæne venstrefløj
[Netavisen - link 02.06.03] Klassekampen. No.
Olav Gunnar Ballo, stortingsrepræsentant for SV fra det delvis samisk befolkede Finnmark fylke, gør sig bemærket med samisk-fjendtlige holdninger og nationalistisk populisme. Nu kræver nogle af hans partikammerater, at han skrupper af fra partiet. Sagen illustrerer Norges beskidte forhold til folkeretten, når det det gælder behandlingen af den samiske nationalitet.

Fælles front for retten til konflikt
[Netavisen - link 31.05.03] SiD
Tendens: LO og DA har valgt den afdæmpede tone i forsøget på at overbevise regeringen om at droppe indgreb i konfliktreglerne på arbejdsmarkedet.

Bredt forlig om gymnasiereform
[Netavisen - link 29.05.03] DR Online
100 år med en matematisk og en sproglig linje på gymnasiet er slut. Moderne studenter har brug for både naturvidenskabelige fag og sprogkundskaber, og derfor forsvinder den eksisterende opdeling i gymnasiet fra 2005.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder