Netavisens nyhedslinks uge 19
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

USA-krise rammer danske job: 44.000 mister jobbet
[Netavisen - link 09.05.03] Politiken
Tusindvis af danskere bliver nu personlig ramt af, at den amerikanske dollar er røget ud i et dramatisk styrtdyk. Svækkelsen af den amerikanske valuta betyder, at danske virksomheder i øjeblikket mister konkurrenceevne og tvinges til at fyre medarbejdere.

De indfødte monopoliserer det faglige
[Netavisen - link 09.05.03] Dagens Arbete. Sv.
Svenskarna har makten i facket. Det visar en undersökning som Dagens Arbete har gjort. Invandrarna är underrepresenterade på samtliga poster i facket. "Det handlar om rädsla", tror forskaren Anders Neergaard.
Svenskarna är lite rädda för invandrarna.

Stadig mareridt fra frihedskampen
[Netavisen - link 09.05.03] Århus Stiftstidende.
Århusafdelingen af foreningen "De Erhvervshæmmede fra Frihedskampen" blev i går nedlagt som vigtigste punkt på foreningens generalforsamling på Åbyhøj Kro. Det kniber nemlig med fornyelsesmuligheder i bestyrelsen.

Nej til nedskæringer 15. maj
[Netavisen - link 08.05.03] SiD
Tillidsmandsnetværket Fagligt Ansvar opfordrer til landsdækkende aktivitetsdag 15. maj. Dagen skal markere modstanden mod regeringens velfærdspolitik og lægge pres på kommunale forhandlere

Løsladt efter grov vold
[Netavisen - link 08.05.03] Ekstra Bladet.
Der er forskel på folk. Mens de to maleraktivister fra folketinget fortsat er varetægtsfængslet frem til retssagens start den 27. maj for en fredelig, politisk aktion (angiveligt af hensyn til retsfølelsen), undlader man at varetægtsfængsle en mand, hvis handicappede offer ligger indlagt på Aabenraa Sygehus. Han blev overfaldet på åben gade i Aabenraa, fik slået flere tænder ud, brækket næsen, flækket øjenbryn og mister måske synet.
Se også
Politi trætte af at bevogte Fogh
[Netavisen - link 08.05.03] DR Online
Københavns Politiforening er trætte af at bruge store ressourcer på at beskytte statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), selvom krigen i Irak er slut. Femten mand optaget af at beskytte statsministeren dag og nat. Formand for Folketingets retsudvalg Anne Baastrup (SF) kalder overvågningen "forskruet": - Med det pres, der er på politiet, kan jeg ikke forstå, at man holder fast i beskyttelsen så lang tid efter, to mennesker har kastet med rød maling.

2002 var et stort strejkeår
[Netavisen - link 08.05.03] Politiken
110.854 mennesker nedlagde sidste år arbejdet en eller flere dage i protest. Sammenlagt smed de arbejdshandskerne 193.600 dage, og det er tre gange så mange som i 2001, viser sprit nye tal fra Danmarks Statistik

Kold dansk skulder til USA
[Netavisen - link 08.05.03] Berlingske Tidende
Danmark siger nej til USAs ønske om en aftale, der skal sikre amerikanske statsborgere mod udlevering til Den Internationale Straffedomstol. Det er lykkedes USA at indgå bilateral særaftaler med 32 lande. USA truer med at blokere FNs fredsmissioner, hvis ikke den særordning, som giver amerikanske soldater straffrihed, forlænges
Se også
32 lande har givet efter for USA
Berlingske Tidende
Amerikanerne slås for særbehandling
Berlingske Tidende

Jagten på krigsforbryderne fuser ud
[Netavisen - link 05.05.03] Fyens Stiftstidende.
Elleve deltagere i nazistisk organiseret terror i Danmark under besættelsen kan formentlig se frem til at hvile i fred, hvis det står til Lene Espersen. 160 tilfældige civile var deres ofre. "Jagten på danske og tyske krigsforbrydere har gennem årene været så dilettantisk, at der må være en hemmelig dansk-tysk aftale om at lade nazistiske krigsforbrydere gå. Så stor inkompetence er umulig," mener Frede Klitgård, formand for foreningen Aktive Modstandsfolk.

’Ingen dansk kan ære Hitlers Daad mere end jeg’
[Netavisen - link 05.05.03] Information. Af Henning Tjørnehøj.
I dag er det 58 år siden, Danmark blev befriet fra den tyske besættelse. Vi mindes dagen med en hudfletning af Per Stig Møllers forsøg på at rehabilitere Kaj Munk

Vrede blandt ledige over aktivering
[Netavisen - link 05.05.03] Fagbladet.
"Det er jo en almindelig arbejdsplads, og der er vel ikke noget at sige til, at vi gerne vil have en ordentlig løn for arbejdet, som kommunen tjener tykt på," siger en tvangsaktiveret Ølgodbo, som i lighed med sine kollegaer ønsker at være anonym af skræk for repressalier.

Bankerne bliver stadig grådigere
[Netavisen - link 05.05.03] Berlingske Tidende
Mens samfundsøkonomien halter afsted, går det rigtigt godt hos de danske banker. Men der kommer ikke flere kunder i butikken. De, der kommer, må bare betale mere for bankens ydelser.

Ny stor krigsordre til A.P.Møller
[Netavisen - link 02.05.03] DR Online
A.P. Møller-rederiet Maersk Sealand har sikret sig en milliardordre på transport af dele til det gigantiske jagerflyprojekt, Joint Strike Fighter.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder