Netavisens nyhedslinks uge 18
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Ny stor krigsordre til A.P.Møller
[Netavisen - link 02.05.03] DR Online
A.P. Møller-rederiet Maersk Sealand har sikret sig en milliardordre på transport af dele til det gigantiske jagerflyprojekt, Joint Strike Fighter.

’Vi vil aldrig slappe af’
[Netavisen - link 02.05.03] Information.
På en regnvædet 1. maj fælleddag lover LO og Lykketoft uforfærdet kamp mod regeringen.

Liberalistiske løjer breder sig
[Netavisen - link 02.05.03] Fagbladet.
Miljøminister Hans Chr. Schmidt vil liberalisere affaldshåndtering og vandforsyningen. Det vil gå ud over ansatte og samfundet, frygter SiD.

Politi(k)
[Netavisen - link 02.05.03] Fagbladet.
Ansatte i politiet har forholdsmæssigt flere politiske tillidsposter end landmænd, SiD'ere og andre faggrupper. Halvdelen af politifolkene er valgt for Venstre.

Danskerne europamestre i strejke
[Netavisen - link 01.05.03] Politiken
Ved dagens 1. maj-arrangementer kan danske lønmodtagere bryste sig af have strejket mest i Europa de seneste år.

Dansk eventyrer skal lede Basra
[Netavisen - link 01.05.03] Berlingske Tidende.
Der var ingen tvivl hos udenrigsminister Per Stig Møller, da han udnævnte Danmarks ambassadør i Damaskus Ole Wøhlers Olsen til den nye prestigefulde post som leder af civiladministrationen i Basra, Iraks næststørste by.

Aktivering af ledige koster job
[Netavisen - link 30.04.03] SiD
Firmaer føler sig kvalt af Bodums samarbejde med kommuner om aktivering af ledige på kontanthjælp. Egtved Kommune afviser konkurrenceforvridning.

Nej til lovbestemt mindsteløn
[Netavisen - link 30.04.03] SiD
En rapport fra Nordisk råd foreslår mindstelønninger som værn mod arbejdskraft fra de nye EU-lande. Men forslaget kan ikke samle flertal i Danmark.

Danske ydelser under pres i EU
[Netavisen - link 29.04.03] Berlingske Tidende
EU-udvidelsen kan gå hårdt ud over danske sociale ordninger som kontanthjælp og sygedagpenge, erkender regeringen i hidtil hemmeligholdt rapport. Specielt vil ydelser som kontanthjælp, sygedagpenge og børnepasningsorlov være sårbare, hvis mange nye østeuropæiske EU-borgere sætter kursen mod Danmark. De nuværende love rummer nemlig kun begrænsede muligheder for at sætte ind mod det, som rapporten kalder »utilsigtet brug« af sociale ydelser. Også dagpenge og pension risikerer »utilsigtet brug« - men dog i mindre omfang.

Ny rød maling-aktion mod Fogh
[Netavisen - link 29.04.03] Ekstra Bladet.
En gruppe aktivister i Svendborg udtrykte mandag deres modvilje mod statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) ved at overhælde sig selv med rød maling

Ekspert: Missilskjold truer Europas forsvarsplaner
[Netavisen - link 29.04.03] Berlingske Tidende
USAs missilskjold gør det sværere for EU-landene at blive enige om en fælles forsvars- og sikkerhedspolitik. Det gør et dansk ja til amerikanernes missilskjold ekstra problematisk, mener forsker.

'Kommunalere' i strejke
[Netavisen - link 28.04.03] Proletären. Sv.
Interview med nogle af Halmstads cirka 5.000 medlemmer af Kommunalarbejderforbundet, som fortæller om grundene til at sætte den nuværende strejkeaktion i gang, om strejkebevægelsens overraskende styrke og om den berettigede frygt for socialdemokratisk svigagtighed i fagtoppen. Kravet lyder på højere løn, og det er tiltrængt. Nogle af samfundets mest nødvendige og krævende job er i kommunalsektoren, men lønnen er under smertegrænsen.

Liberalistisk arbejderdemagogi
[Netavisen - link 28.04.03] Aftonbladet. Sv.
Det liberalistiske svenske Folkeparti spiller i sin nye profil-kampagne på det regerende Socialdemokratis svigtende evne til at foregive at være arbejderklassens parti. På den nyligt afholdte kongres blev der båret røde faner ind og afspillet arbejdersang for at markere alvoren i at satse på at hugge ind i arbejderklassen. Folkepartiet gjorde sig ved seneste rigsdagsvalg bemærket ved som det eneste etablerede parti at lefle for xenofobi og scorede en valgsucces på grundlag heraf.

Et menneskeskjold fortæller
[Netavisen - link 28.04.03] Proletären. Sv.
Et svensk menneskeligt skjold under krigen i Irak gengiver standpunkter fra forskellige irakere og udlændinge, der på forskellig vis har taget parti for den nationale selvbestemmelsesret, imod USA-imperialismens invasion.

Lejre skal stoppe asylansøgere
[Netavisen - link 26.04.03] Berlingske Tidende
Den danske regering er gået aktivt ind i arbejdet for et forsøgsprojekt, der skal bane vej for, at flygtninge ikke længere får behandlet deres asylsag i Danmark, men i stedet i lejre i umiddelbar nærhed af det land, de er flygtet fra. Kommer de alligevel herop, skal de straks sættes på et fly med destination mod en lejr tæt på deres hjemland

Dan Lynge og polititoppen
[Netavisen - link 26.04.03] Ekstra Bladet
Dan Lynge var politiets agent blandt rockerne. Han advarede mod dræbende raketangreb. Statsadvokat benåede ham i mordsager. Hele toppen i politi og retsvæsen er indblandet.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder