Netavisens nyhedslinks uge 10
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Minister indleder kamp mod socialsvindel
[Netavisen - link 09.03.03] Berlingske Tidende
Socialminister Henriette Kjær (K) har indledt en kamp mod misbrug af sociale ydelser. Et lovforslag, der skal opfattes som et frontalt angreb på socialbedragere, er undervejs. Vil hun starte med ministerkollegaerne. Se

Thor P. fiksede kontrakt i Farum

[Netavisen - link 09.03.03] Berlingske Tidende
Finansminister Thor Pedersen (V) er atter i fokus for sin rolle i Farum. Efter nye udsagn, der forstærker billedet af aftalt spil mellem finansminister Thor Pedersens (V) rengøringsselskab og Farum Kommune, kræver flere folketingsmedlemmer handling fra Venstres top.

Flere arbejdskampe i Danmark
[Netavisen - link 07.03.03] DR Online
Det danske arbejdsmarked er blevet mere uroligt. Antallet af overenskomststridige strejker på arbejdsmarkedet steg dramatisk i 2002.

Danmarks udenrigsminister bliver mødt med demonstrationer i Grønland
[Netavisen - link 06.03.03] Århus Stiftstidende.
Der venter Per Stig Møller en særdeles kølig velkomst, når han lander i Nuuk. En lang række organisationer har bebudet, at de vil møde udenrigsministeren med øv-råb og krav om, at Grønland øjeblikkeligt inddrages i
forhandlingerne om Thule-basens mulige opgradering til missilforsvar.

Jan Guillou bandlyst i USA
[Netavisen - link 06.03.03] Aftonbladet. Sv.
Den verdenskendte forfatter bliver arresteret, hvis han så meget som "krænker amerikansk luftrum". USA stempler den berygtede antiimperialist som terrorist, hjulpet af SÄPO's hemmelige rapporter.

Skolestrejke og elevdemonstration imod krig i Stockholm
[Netavisen - link 06.03.03] Indymedia Sverige. Sv.
Den svenske hovedstads fredsdemo for skoleelever samlede 10.000.

Farvelfærdsstat
[Netavisen - link 05.03.03] P1-Orientering (radio).
Oplægget fra Kommunernes Landsforening om afskaffelse af universalitets- eller lighedsprincippet i velfærdsydelserne markerer et afgørende brud med den samfundstype, vi har kendt fra anden halvdel af det forgangne århundrede.

Protest i Gøteborg mod statsvold
[Netavisen - link 06.03.03] Indymedia Sverige. Sv.

Politiet overfaldt og anholdt demonstranter, som aktionerede fredeligt imod Sveriges udvikling til politistat: "Under processerna efter EU-kravallerna har över 80 personer åtalats och dömts till långa fängelsestraff. Straffen har varit exceptionellt stränga och man har inte tagit ställning till de dömdas låga ålder eller att många har varit förstagångsförbrytare. Ibland har de åtalades politiska åsikter används för att motivera längre fängelsestraff. Dessutom har polisen förstört och förvanskat bevis, och de åtalades försvarsadvokater har nekats tillgång till
filmmaterial som antagligen hade friat vissa av de fällda. Samtidigt har inga polismän eller polisledningen dömts för de övergrepp som delvis var anledningen till att kravallerna uppkom,"
siger de aktionerende i pressemeddelelsen.

Somali-danskere er klart imod omskæring
[Netavisen - link 06.03.03] Århus Stiftstidende.
"Det er meget aggressivt at tage tøjet af vores piger. Børnene bliver chokerede, og det kan mærke dem senere hen. Og så er det helt uretfærdigt at gøre den slags uden at spørge forældrene," siger en somalidansk
kvinde, der - repræsentativt for sin kultur - går ind for at bekæmpe den gamle skik med omskæring.

26 arbejdere på én adm. dir.
[Netavisen - link 06.03.03] Dagens Arbete. Sv.
Chefernes millionlønninger bevæger sig kun opad og opad, uanset at krisen begynder at bide, og folk fyres i hobevis.

Antikommunisme i norsk Klassekampen
[Netavisen - link 06.03.03] Klassekampen. No.
Et borgerligt hak til Stalin - og et aktuelt eksempel af en lang række af artikler, som bibringer Klassekampens læsere en opfattelse af marxismen-leninismen, som minder om Jyllandspostens. Kampagnen tager udgangspunkt i det 'maoistiske' AKP og alle dem, der noget så grusomt angrer deres deltagelse heri.

USA ud af Afghanistan!
[Netavisen - link 05.03.03] Modkraft
Enhedslisten ville på sit landsmøde ikke fordømme den amerikansk/vestlige/danske besættelse af Afghanistan: Med 44 stemmer mod 33 afviste årsmødet i en udtalelse at tage afstand fra USAs »drab på mange tusinde civile afghanere«. Bag denne beslutning lå, som det fra talerstolen blev formuleret af Örn Olafsson fra Nørrebro, at Enhedslisten finder det rigtigt, at det afghanske talibanstyre blev fjernet med militær magt ude fra, dvs. af amerikanske soldater, skriver Bue Nielsen, deltager på landsmødet, i denne skarpe kommentar til partiets blad Rød-grønne Linjer.
Se også
Klar til kamp?
Modkrafts debat om Enhedslistens årsmøde

Mig og Dagbladet Arbejderen
[Netavisen - link 05.03.03] Arbejderen.
George Zeuthen, Århus, som kalder sig 'medlem af det forenede KPiD og DKP/ML', fortæller rørende om sit historiske forhold til Land&Folk og i dag til Arbejderen, som han mener bør have et andet navn - og hvordan han har forenet sig med det nuværende DKP/ML: "DKP/ML havde jo mange gange i 70'erne og 80'erne været splittelsesmagere i de kampe, der var den gang, ikke mindst på grund af DKP/ML's hæmningsløse tilbedelse af Albanien, så både DKP/ML og partiets avis forekom utroværdig", skriver det gamle medlem af et parti, hvis hemningsløse tilbedelse af sovjetrevisionismen førte det ud i katastrofe. Utroværdig og splittelsesmager: Det er præcis beskrivelse af DKP gennem 70erne og 80erne.

Statens hemmelige milliardtilskud
[Netavisen - link 04.03.03] LO. Ugebrevet A4.
Tilskud camoufleret som skattefradrag koster i år samfundet 37 milliarder kroner i tabte skatteindtægter. Skattefradragene kan ikke findes i finansloven og er derfor usynlige i debatten om prioritering af de offentlige midler.

Sex-boykot din mand
[Netavisen - link 04.03.03] Ekstra Bladet.
Danske skuespillere: Læg ham på is, hvis han støtter Bush's krig

Stærk men ufarlig islam-cocktail
[Netavisen - link 04.03.03] Information.
Den fundamentalistiske bevægelse Hizb ut-Tahrir serverer en stærk, men helt ufarlig islamisk cocktail. Sådan vurderer to danske forskere den stærkt anti-vestlige organisation, der har vist sig at have overraskende stor appel til dansk indvandrerungdom.

Præcedens for vilkårlige maskerings-domme
[Netavisen - link 03.03.03] Politiken.
Det var "ulovlig maskering", da en 20-årig mand bar en hullet klud om halsen i en demonstration ved Parken under landskampen mellem Danmark og Israel i april sidste år.

Jæss, jæss, waj dåunt vi djost ævriboddi spiik ænglisj?
[Netavisen - link 03.03.03] Information.
"Store dele af dansk musikliv i dag fungerer som en marionetdukke styret af globale markedskræfter og kulturstrømninger. For at kunne tilføre det internationale musiksamfund nye toner og ny energi er det måske
mere væsentligt end nogensinde at grave ind og suge kræfter fra den national-identitet, som især det danske sprog, men også den danske folkemusik repræsenterer; begge unikke udtryk, som kun ånder og lever, når det
danske folk udøver dem."
Kommentar om den engelsksprogede kulturimperialismes indvirkning på den nationale sangskat, i anledning af Dæinisj Mjusik Awårds.

- Krig gør mennesker til monstre
[Netavisen - link 03.03.03] Telemarksavisa. No.
Interview med ti unge med forskellig etnisk baggrund på videregående skole i Skien om deres syn på USA & Co.s krigsrumlen i disse dage. Alle er enige om, at krigsplanerne er en trussel mod hele verden.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder