Netavisens nyhedslinks uge 07
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

LO har brudt med Socialdemokratiet
DR Online
En gang for alle er både de økonomiske og de formelle bånd mellem LO og Socialdemokratiet brudt. På en ekstraordinær kongres i LO blev hovedbestyrelsen beslutning fra november sidste år godkendt
Se dokumenterne fra LOs ekstraordinære kongres

Spillet er slut!
[Netavisen - link 14.02.03] Berlingske Tidende. Leder

Efter Blix-rapporten: Berlingske Tidende vil ha krig NU!

Danskerne massivt kritiske over for USA
[Netavisen - link 14.02.03] Berlingske Tidende.
Mens verdensoffentligheden venter på, om USA vil indlede en krig mod Irak uden mandat fra FN's Sikkerhedsråd, afslører danskerne nu en udbredt skepsis mod supermagten, som en stor del af befolkningen mener optræder ud fra egoistiske hensyn på den internationale scene.

Fredsbevægelsens spæde genfødsel
[Netavisen - link 14.02.03] SiD. Kristeligt Dagblad.
I morgen er dagen, hvor krigsmodstandere i hele verden demonstrerer mod en krig i Irak

Millioner vil demonstrere mod Irak-krig
[Netavisen - link 13.02.03] SiD. Fagbladet.
Omkring 100 organisationer anbefaler lørdagens store antikrigs-demonstration i København, der blot er en ud af flere end 50 demonstrationer verden over.
(Korrektion: Der er demonstrationer i mindst 71 lande samt i hundredvis af byer verden over. KPNet), se
INGEN KRIG MOD IRAK Stop Terrorkrigen
Se også
Fagbevægelsen advarer mod krig SiD. Fagbladet.
En fredelig løsning på situationen i Irak er mulig, siger sammenslutningen af frie fagforbund i verden. Den kræver behandling gennem FN.
(Netavisen: Men bl.a. det amerikanske AFL-CIO - traditionelt en solid støtte til USAs imperialistiske politik - vil støtte den, hvis Bush får vedtaget en krigsresolution i FN. Det samme vil socialdemokratiet i Dk. Hvad vil LO? Hvad vil SiD?)

Ledighed tvinger SiD’ere på efterløn
[Netavisen - link 13.02.03] SiD.
Sidste år gik 63 procent af SiD’s 60-årige efterlønnere fra ledighed til efterløn. Tallene er beskæmmende, mener lederen af SiD’s A-kasse Morten Kaspersen

Flere menneskeskjold: Svensk
[Netavisen - link 13.02.03] Aftonbladet. Sv.
Interview med en svensker, som er taget til Irak for at være "hvidt" menneskeligt skjold for at beskytte civilbefolkningen imod USA's krigsplaner.

PET-chef arbejder for koldkrigskommission
[Netavisen - link 12.02.03] Politiken

Den mangeårige souschef i Politiets Efterretningstjeneste (PET), politimester Jørn Bro, er blevet hyret af Institut for Internationale Studier til at deltage aktivt i undersøgelsen af truslerne mod Danmark under den kolde krig. Han skal garantere objektiviteten.
Se også
PET: 63 racistiske sager i 2002 DR-Online
Politiets Efterretningstjeneste, PET, har registreret i alt 63 kriminalsager, hvor landets politikredse det seneste år har haft mistanke om en racistisk eller religiøs baggrund. Sagerne handler om alt fra dødstrusler over vold og hærværk til graffiti og verbal tilsvining. Deraf drejer én sig om en demonstrant der under fodboldlandskampen mod Israel sidste år var iført en orange Boykot Israel-shirt!

Auken kritiserer FN-sporet i Irakkrise
[Netavisen - link 12.02.03] Politiken
Det er alt for simpelt, når danske politikere blot bekender sig til det højt besungne FN-spor i debatten om en krig mod Irak. For i realiteten kunne USA aldrig drømme om at rette ind efter en FN-beslutning, der ikke danser efter Bushadministrationens pibe.

F16 på nye bombetogter
[Netavisen - link 12.02.03] Berlingske Tidende.
Chefen for F16 flystyrken i Kirgisistan venter flere angreb fra sig selv og de internationale besættelsesstyrker under amerikansk kommando i de kommende dage. Piloterne har det godt med at komme ud og bombe uden risiko for at blive ramt.

Rekordstøtte fra monopolerne hjalp Fogh til sejr
[Netavisen - link 12.02.03] Berlingske Tidende.
Erhvervslivet skød rekordbeløb i den borgerlige valgkamp i 2001, viser partiregnskaber. Samtidig nåede partiernes udgifter til valgkampen nye højder.

Danske fly igen i kamp i Afghanistan
[Netavisen - link 11.02.03] Berlingske Tidende.
Danske F16 fly angreb formodede al-Qaeda- og Talibanstyrker for at beskytte en konvoj, der var under beskydning. Aktionen var nummer to på mindre end en uge
Se også
Angreb på de internationale besættelsesstyrkes lejr i kabul under tysk krigsministers besøg Berlingske Tidende.

Flyvende farmor: Abildstrøm mod krig
[Netavisen - link 10.02.03] Fyens Stiftstidende.
Portræt-interview af den legendariske skuespiller Jytte Abildstrøm, der bl.a. har skrevet sit helt private brev til den amerikanske præsident ...

Iagttagere i løvens hule
[Netavisen - link 10.02.03] Telemarksavisa. No.
Skandinaver bosat i USA beretter om det folkelige Amerikas modstand mod krig og om frygten for myndighedernes undertrykkelse mere end for terrorister - helt forskelligt fra det billede, der kommer fra det officielle USA.

Protestér mod krigshetzen!
[Netavisen - link 10.02.03] Sydöstran. Sv.
Lederen i denne regionale svenske avis revser Sveriges nationale politikere for deres tavshed og følgagtighed ift. USA's krigskurs. Powells "bevisførelse" i FN var et dårligt show, mener avisen.

SÄPO-register forbliver lukket
[Netavisen - link 10.02.03] Proletären. Sv.
Den etablerede parlamentariske venstrefløj i Sverige er rene medløbere i spørgsmålet om at få afsløret mere af efterretningsvæsenets overvågning af de røde m.m. For i den nuværende situation hersker der ingen tvivl om, at SÄPO'erne er sat i omdrejninger af nye amerikanske "antiterror"-ordrer. Solidaritetsarbejdet er i stor fare for statsmagtens lyssky svinestreger. Det afstår venstrefløjen for overhovedet at nævne i rigsdagssalen.

Danske firmaer anklager USA
[Netavisen - link 09.02.03] Information.
Danske firmaer har i øjeblikket mere end svært ved at handle med Irak. Årsagen er, at USA nægter at godkende selv de mest uskyldige leverancer til Irak. Det fortæller en række store danske virksomheder, der anklager USA for at trække godkendelsesproceduren i FN's sanktionskomite i langdrag med urimelige oplysningskrav.

SF havde årelang kontakt med CIA
[Netavisen - link 08.02.03] Politiken
Helt frem til slutningen af 1960'erne opretholdt Aksel Larsen en løbende kontakt til CIA's folk i Danmark, som handlede bag om ryggen på de danske myndigheder. Muligvis har der også været penge med inde i billedet, som kan være havnet i SF's partikasse. "Hvis der er én ting, jeg ønsker at have opnået, er det at have forhindret kommunismen i Danmark", sagde Aksel Larsen til CIA i 1968.

 

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder