Netavisens nyhedslinks uge 06
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

SF havde årelang kontakt med CIA
[Netavisen - link 08.02.03] Politiken
Helt frem til slutningen af 1960'erne opretholdt Aksel Larsen en løbende kontakt til CIA's folk i Danmark, som handlede bag om ryggen på de danske myndigheder. Muligvis har der også været penge med inde i billedet, som kan være havnet i SF's partikasse. "Hvis der er én ting, jeg ønsker at have opnået, er det at have forhindret kommunismen i Danmark", sagde Aksel Larsen til CIA i 1968.

LO har brudt med Socialdemokratiet
[Netavisen - link 08.02.03] DR Online
En gang for alle er både de økonomiske og de formelle bånd mellem LO og Socialdemokratiet brudt. På en ekstraordinær kongres i LO blev hovedbestyrelsen beslutning fra november sidste år godkendt
Se dokumenterne fra LOs ekstraordinære kongres

Thor P. fik særbehandling i jordsag
[Netavisen - link 08.02.03] Berlingske Tidende
Finansminister Thor Pedersen (V) fik særbehandling, da Jordbrugskommissionen for Vestsjællands Amt i går kom frem til, at han med få hundrede meters margin ikke ejer for meget jord på sine tre ejendomme.

Til Bagdad som levende skjold
[Netavisen - link 06.02.03] Nordlys. No.
En helt almindelig ung norsk kvinde fortæller om sine bevæggrunde til at rejse til Irak som menneskeligt skjold sammen med organisationen Human Shield.

Krigsvinkel i medierne øger risikoen for krig
[Netavisen - link 06.02.03] Vasabladet. Sv.
En journalistiskprofessor fortæller om de elementer, der tilsammen udgør de moderne massemediers formidlingsmæssige propaganda-metoder.

Bromodstandere blev aflyttet
[Netavisen - link 06.02.03] Kristianstadsbladet. Sv.

Den svenske efterretningstjeneste SÄPO er nu også blevet afsløret i at have forfulgt modstanderne til bygningen af Øresundsbroen, bl.a. med telefonaflytninger.

Slavehelvede for "thaipiger"
[Netavisen - link 06.02.03] Århus Stiftstidende.
To thaiprostituerede frygter for deres liv, efter de beredvilligt i går fortalte retten i Århus detaljer omkring udenlandske massagepigers slavelignende forhold i Danmark. Bagmændene går systematisk fri, mens de udnyttede kvinder straffes både af myndigheder og bagmænd, når de fanges.

"Starthjælp" holder folk i fattigdom
[Netavisen - link 06.02.03] P1 Orientering (radio).
Selvom begrundelsen for at indføre den lave starthjælp sidste år mest var at få flygtninge i arbejde, så er der også danskere som kommer på ydelsen, som er langt under kontanthjælp, nemlig hvis de har boet i udlandet i mere end et år inden for de sidste otte år, når de søger om bistand fra det offentlige. Det kan ramme folk, der ikke havde ventet at blive fattige, og som taler dansk og derfor kan sige fra ...

Lovbryder forbereder nyt socialt tyveri
[Netavisen - links 05.02.03] Erhvervsbladet.
Finansminister Thor Petersen lægger op til dramtiske sociale nedskæringer.

København for dyr for almindelige familier
[Netavisen - links 05.02.03] Berlingske Tidende.
Der er arbejde at få, men ikke nogen bolig at købe. Det er situationen for mange lønmodtagere i Storkøbenhavn. Familier med en løn på gennemsnittet eller derunder har lært, at de som førstegangskøbere ikke har råd til at købe egnet bolig her. Ejendomsmæglerne ser dem stort set ikke.

Busstrejke truer
[Netavisen - links 05.02.03] BT
Connex-buschauffører er trætte af ledelsen og nedslidte busser, som ikke vedligeholdes. De truer med aktioner.

Danske F16 i kamp: Usandsynligt vi ramte civile
[Netavisen - links 05.02.03] BT
Det vides endnu ikke, om de danske jagerpiloter ramte målene præcist da danske F16 fly kastede bomber over Afghanistan.

Norge: Hæren mødes med mistillid
[Netavisen - link 05.02.03] Klassekampen. No.
55 procent af befolkningen har lille eller meget lille tillid til Forsvarets information om krigførelsen i Afghanistan.

Sosialdemokrater Mot Krig dannet i Norge
[Netavisen - link 05.02.03] Klassekampen. No.
– Dette kan være det vigtigste udenrigspolitiske spørgsmål i vor tid, siger Tromsøs ordfører Herman Kristoffersen. Krigsmodstanden i Ap bliver organiseret som Sosialdemokrater Mot Krig.

Danske F16-fly kaster bomber i Afghanistan
[Netavisen - link 04.02.03] DR Online.
Danske fly har for første gang bombet mål på jorden i Afghanistan, fortalte forsvarsminister Svend Aage Jensby i Folketingets spørgetid.

Ny lukrativ militærkontrakt til Mærsk
[Netavisen - links 04.02.03] Politiken
Maersk Lines tankskib 'Maersk Rhode Island' skal sejle forsyninger til amerikanske tropper i Golfen. Det kan godt være, at lasten ikke er fuld af guld og ædelstene, men det er lige før. A.P. Møllers amerikanske rederi, Maersk line Ltd., har nemlig netop sikret sig en kontrakt, der er guld værd

Slagteristrejke breder sig
[Netavisen - links 04.02.03] Berlingske Tidende.
En arbejdsnedlæggelse blandt 150 slagteriarbejdere på Danish Crowns slagteri i Grindsted bredte sig i dag til Danish Crowns slagterier i Esbjerg, Blans og Sæby, hvor de ansatte indledte sympatiaktioner

Danmark bremsede indsats mod racisme
[Netavisen - links 04.02.03] Information
Ambitiøst forslag om at bekæmpe racisme og fremmedhad i EU er efter dansk modstand reduceret til et slag i luften

Danske soldater udsat for radarstråling
[Netavisen - links 03.02.03] Politiken
Radarer, som det danske forsvar brugte under Den Kolde Krig - helt frem til 1980'erne - udsatte personalet for farlig stråling.

Krigen om det sorte guld
[Netavisen - links 03.02.03] Politiken
De alternative energikilder kan næppe nå at blive etableret i et omfang, der kan komme til at betyde en afgørende reduktion i efterspørgslen, inden produktionen begynder at falde. Uden olie bliver vi fattigere. Svend Bergstein, pens. oberstløjtnant, siger rentud hvad Bush ikke vil: at krigen handler om olie.
Bush og konsorter vil blive styrtende rige og verden vil opleve en oliekrise større end 70ernes, siger det amerikanske Goldman-Sachs. Det bliver almindelige forbrugere, dre kommer til at betale dyrt. Se
Krig 'kan betyde største oliechock nogensinde' The Guardian. Eng.

Ønskes: En aktivistisk udenrigspolitik
[Netavisen - links 02.02.03] Ekstra Bladet. Leder.
Fogh har ikke tidligere villet sige klart, at han støttede Bush og Blair i ét og alt. Det gør han med sin underskrift. Problemet er bare, at han gør det på vegne af Danmark. Han placerer os alle i et selskab med de mest krigs- gale og USA-fanatiske elementer i Europa - på trods af, at samtlige meningsmålinger viser, at danskerne - ligesom resten af verden - er imod en krig. Alligevel skriver statsministeren bare glad og fro under.

Ingen omskæring af piger i Danmark
[Netavisen - links 02.02.03] Berlingske Tidende.
Somaliske piger i Danmark bliver ikke omskåret. Trods den seneste tids heftige debat om omskæring af herboende somaliske indvandreres døtre i udlandet og de mange politiske udtalelser om den brutale adfærd, så er der ifølge Weekendavisen tale om et ikke-eksisterende problem.

Barometeret står på stigende ledighed
[Netavisen - links 01.02.03] SiD
Alle 14 regionale arbejdsmarkedsråd forventer stigende ledighed i de kommende måneder. Vejle-områdets tid som vækstcentrum er foreløbig ovre.
Se også
Jobsituationen bliver værre Politiken
Pessimisterne i dansk erhvervsliv har fået overtaget i alle dele af økonomien, og det betyder, at beskæftigelsen i den private sektor vil falde i de kommende tre måneder.

Netværk på banen igen
[Netavisen - links 01.02.03] SiD
Tillidsfolk i industrien protesterer over, at regeringen igen vil gribe ind i overenskomstsystemet - men ingen aktuelle demonstrationsplaner.

Schyman-affæren afslører systemet
[Netavisen - links 01.02.03] Proletären. Sv.
Det svenske parti KPML(r)'s kommentar til Venstreparti-lederens fald fra de korrupte højder. Der er med den økonomiske korrumpering tale om en systematisk systemfejl i parlamentarismen, ikke noget specielt for
Gudrun Schyman.
Yderligere her

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder