Netavisens nyhedslinks uge 05
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Ønskes: En aktivistisk udenrigspolitik
[Netavisen - links 01.02.03] Ekstra Bladet. Leder.
Fogh har ikke tidligere villet sige klart, at han støttede Bush og Blair i ét og alt. Det gør han med sin underskrift. Problemet er bare, at han gør det på vegne af Danmark. Han placerer os alle i et selskab med de mest krigs- gale og USA-fanatiske elementer i Europa - på trods af, at samtlige meningsmålinger viser, at danskerne - ligesom resten af verden - er imod en krig. Alligevel skriver statsministeren bare glad og fro under.

Barometeret står på stigende ledighed
[Netavisen - links 01.02.03] SiD
Alle 14 regionale arbejdsmarkedsråd forventer stigende ledighed i de kommende måneder. Vejle-områdets tid som vækstcentrum er foreløbig ovre.
Se også
Jobsituationen bliver værre Politiken
Pessimisterne i dansk erhvervsliv har fået overtaget i alle dele af økonomien, og det betyder, at beskæftigelsen i den private sektor vil falde i de kommende tre måneder.

Netværk på banen igen
[Netavisen - links 01.02.03] SiD
Tillidsfolk i industrien protesterer over, at regeringen igen vil gribe ind i overenskomstsystemet - men ingen aktuelle demonstrationsplaner.

Schyman-affæren afslører systemet
[Netavisen - links 01.02.03] Proletären. Sv.
Det svenske parti KPML(r)'s kommentar til Venstreparti-lederens fald fra de korrupte højder. Der er med den økonomiske korrumpering tale om en systematisk systemfejl i parlamentarismen, ikke noget specielt for
Gudrun Schyman.
Yderligere her

Danske soldater med i Irak-krig
[Netavisen - link 31.01.03] DR Online.
Danmark har tilbudt USA at stille med en ubåd samt enheder fra jægerkorpset og frømandskorpset til en eventuel krig mod Irak

Alle arbejdsskader skal anerkendes
[Netavisen - link 31.01.03] Pressemeddelelse SiD/KAD
En opsigtsvækkende højesteretsdom får nu SiD og KAD til at kræve et nyt arbejdsskadebegreb.

Engel skulle hjælpe gravermedhjælpere
[Netavisen - link 31.01.03] SiD
Kirkeminister Tove Fergo var ikke i sit ministerium, da det blev opsøgt af en engel og strejkende gravermedhjælpere, der kræver en overenskomst.

Flere flytter nu fra hovedstaden
[Netavisen - link 29.01.03] Politiken.
De tårnhøje huspriser får nu folk til at flytte fra København og hele hovedstadsregionen. Alene i Københavns Kommune var der i de ni første måneder af 2002 en nettoudvandring på 1.469 personer til landets øvrige kommuner.

Norsk fly bombede i Afghanistan
[Netavisen - link 28.01.03] Aftenposten. No.
Mandag bombede et norsk F-16-fly for første gang fjendtlige stillinger i Afghanistan, i de kraftigste kampe i næsten et år.

Voldsomt stigende ledighed på Nordfyn
[Netavisen - link 28.01.03] SiD
Hver femte SiD'er går arbejdsløs lige nu, og ledigheden i Bogense-området og på resten af Fyn ventes at stige i år. 40 nordfynske arbejds-pladser er på vej til Indien.

Ny generation af røde unge
[Netavisen - link 28.01.03] SiD
Venstredrejningen blandt de unge markerer sig også ved øget engagement i elevrådene på landets ungdomsuddannelser og fremgang for ungdomsorganisationer på venstrefløjen.
Se også:
Unge vælgere rykker til venstre LO. Ugebrevet A4.
De er aktive i elevråd, går i demonstrationer – og hælder til centrum-venstre-partierne.

Minister støtter ny koldkrigsundersøgelse
[Netavisen - link 27.01.03] DR-Online
Kulturminister Brian Mikkelsen (K) står i spidsen for en indsamling af penge til historikeren Bent Jensens alternative undersøgelse af Den Kolde Krig, skriver Berlingske Tidende.

Danske aktier styrtdykker på krigsfrygt
[Netavisen - link 27.01.03] Infopaq
Et kraftigt fald på Wall Street fredag aften kombineret med frygt for snarlig krig i Irak har fået det danske aktiemarked til at dale 4,5 point.

Säpo-afsløringerne i overblik
[Netavisen - link 27.01.03] Modkraft.
Den svenske efterretningstjeneste blev for nylig udsat for den mest omfattende undersøgelse af noget væsen af den slags i den vestlige verden. 78 pct. af VPK's vælgerskare var f.eks. registreret. I midten af 1960'erne var hver tolvte svensker i den politisk aktive alder på den ene eller anden måde hemmeligt politisk registreret. I nyere tid er solidaritetsgrupper blevet infiltreret af provokatører, f.eks. Palæstina-bevægelsen.

Arbejdsforbud for de røde
[Netavisen - link 27.01.03] Klassekampen. No.
I Norge har frigivne dokumenter fra efterretningstjenesten Pot afsløret, at en journalist ved Moss Dagblad blev nægtet bestemte politisk følsomme opgaver, fordi hun var medlem af AKP.

Fogh mistænkes for magtmisbrug
[Netavisen - link 26.01.03] Ekstra Bladet.
Anders Fogh Rasmussen har nedlagt næsten alle håndarbejdsseminarier, men bevarer Skals, som han selv har tilknytning til.

Vilstrup: Flertal mod krig
[Netavisen - link 25.01.03] Politiken.
Et flertal af danskerne vender sig imod en krig i Irak, uanset om FN stiller sig bag en militær intervention. Det fremgår af en meningsmåling fra Vilstrup Research.
Se målingen her
Se også
Powell regner med støtte - også uden FN-opbakning Politiken 25.01.03
USA regner med at opnå støtte fra mindst en halv snes lande, hvis man beslutter sig for at gå løs på Irak uden at have fået en klarmelding fra FN, sagde den amerikanske udenrigsminister, Colin Powell, i dag.
Danmark skal ikke være med!

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder