Netavisens nyhedslinks uge 04
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Fogh mistænkes for magtmisbrug
[Netavisen - link 26.01.03] Ekstra Bladet.
Anders Fogh Rasmussen har nedlagt næsten alle håndarbejdsseminarier, men bevarer Skals, som han selv har tilknytning til.

Vilstrup: Flertal mod krig
[Netavisen - link 25.01.03] Politiken.
Et flertal af danskerne vender sig imod en krig i Irak, uanset om FN stiller sig bag en militær intervention. Det fremgår af en meningsmåling fra Vilstrup Research.
Se målingen her
Se også
Powell regner med støtte - også uden FN-opbakning Politiken 25.01.03
USA regner med at opnå støtte fra mindst en halv snes lande, hvis man beslutter sig for at gå løs på Irak uden at have fået en klarmelding fra FN, sagde den amerikanske udenrigsminister, Colin Powell, i dag.
Danmark skal ikke være med!

Kernekraftsvineribegejstring
[Netavisen - link 23.01.03] Yelah. Sv.
En kommentar om den logiske modsætning i svenskernes holdning til atomkraft: De vil gerne have den billige energi, men uranminerne og affaldet vil de dæleme ikke ha'. En nylig meningsmåling viste for første gang i
langt tid flertal for den langtidssvinske energiforms bevarelse, efter at medierne har kørt en kampagne herfor (vedvarende energi i Sverige er stadigvæk en by i Rusland, red.).

Svenske tv-chefer var spioner
[Netavisen - link 23.01.03] Hufvudstadsbladet. Sv.
Svenske Säpo har også haft folk ansat på gangene i de vigtigste massemedier, afslører den nyligt offentliggjorte rapport om efterretningsvæsenets virksomhed i efterkrigstiden.

Gøteborg-komité anbefaler polisoprustning
[Netavisen - link 20.01.03] Proletären. Sv.
Selvom komitéen, der for nylig rettede en skarp kritik mod Gøteborgs politi for deres håndtering af anti-EU-demonstrationerne i 2001, skriver meget om demokrati her og demokrati der, er det alt sammen rent pladder, som skal dække over regeringens anvendelse af skandalen til at forstærke politiets beføjelser. Som det var forudsagt.

Dansk våbenhjælp til besættelsesmagt
[Netavisen - link 20.01.03] Politiken.
Danmark kan komme til at arbejde sammen med israelske virksomheder omkring udviklingen af det nye avancerede kampfly, Joint Strike Fighter.

Flygtninge-sult i Danmark
[Netavisen - link 20.01.03] Orientering P1 (radio).
Der er nu flere og flere inden for det etablerede politiske liv, som åbner øjnene for de miserable forhold, nyankomne flygtninge skal leve under som følge af regeringens nedskæringer af den økonomiske hjælp.

Nidkær politisk overvågning i Sverige
[Netavisen - link 20.01.03] Orientering P1 (radio).
Sverige har fået en 3.000 sider stor udredning om sikkerhedspolitiet Säpo og dets samarbejdspartnere i Sverige. Betænkningen er den mest omfattende, der nogensinde er offentliggjort om en vesteuropæisk efterretningstjeneste. Den bekræfter bl.a., at Socialdemokratiet har haft meget at lave med at registrere mistænkte kommunistsympatisører, samt at efterretningstjenesten vitterlig har lister med folk, der skal interneres
efter magthavernes skøn, når det brænder på.
Se også om Malmø-politiet her.

Maersk- konflikt bliver til stor- politik
[Netavisen - link 18.01.03] Berlingske Tidende
John Snow lovede i sin tid de ansatte i Sea-Land fast pension resten af livet. Foto: AP
A.P. Møllers opgør med det britiske pensionssystem afføder nu hård kritik fra regeringen. Og sagen dukker også op i høringen af USAs kommende finansminister.

Mørkere udsigter for dansk økonomi
[Netavisen - link 18.01.03] Politiken
Der er flere og flere tegn på, at Danmark er ved at ryge ind i en lavkonjunktur, som vi sidst så herhjemme i begyndelsen af 1990'erne. Værst ser det ud på arbejdsmarkedet, hvor der er direkte fald i beskæftigelsen og stigende ledighed.
Se også
Verdens økonomi truet af depression Politiken
Den vestlige verden står over for en faretruende depression, mener den nyudnævnte økonomiprofessor Jakob Brøchner Madsen fra Københavns Universitet.

Hærchef vil indgå aftale med anklager
[Netavisen - link 17.01.03] Politiken
Den irakiske hærchef Nizar al-Khazraji, som lever på tålt ophold i Danmark sigtet for krigsforbrydelser, ønsker at forlade landet, mens anklagemyndigheden fortsætter sin efterforskning i Danmark.
Se også
Regeringen anklages for at vildlede DR-Online
Enten lyver statsminister Anders Fogh Rasmussen og justitsminister Lene Espersen eller også lyver amerikanerne.

Snart ved kvinder mest
[Netavisen - link 17.01.03] Berlingske Tidende
Kvinderne erobrer med stormskridt uddannelsesinsititutionerne. Hvis uddannelse er magt, skal Danmarks drenge til at klemme ballerne sammen, mener journalisten.
Se også
Flere får en uddannelse
[Netavisen - link 17.01.03] Politiken
Flere passer børn, syge og gamle i dag. Det er en af hovedårsagerne til, at uddannelsesniveauet i Danmark er steget med 37 procent set over en tiårig periode. Hver femte dansker får nu en videregående uddannelse - det svarer til 780.000 danskere mellem 15 og 69 år, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Grønland får nyt landsstyre
[Netavisen - link 17.01.03] Politiken
Grønland har fået nyt landsstyre. Lederen hedder dog stadig Hans Enoksen. Landsstyreformanden fra det socialdemokratiske Siumut har netop sammen med det borgerlige parti Atassut offentliggjort en ny koalitionsaftale for de kommende fire år.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder