Netavisens nyhedslinks uge 01 - 2003
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Verden ifølge Per Stig Møller
[Netavisen - link 04.01.03] Berlingske Tidende
Tiden er kommet til at opstille nye mål for den danske udenrigspolitik, mener udenrigsminister Per Stig Møller, der i Bewrlingske Tidende præsenterer sine 'visioner for de næste tyve år'. Terrorbekæmpelse og samarbejdet med USA er centrale elementer. Men også en grundlæggende omstilling af den vestlige verdens produktionsform
Se Netaviskommentaren
Krigens propaganda: Trash

Privatiseringsfiasko: Søllerød dropper privat ældrepleje
[Netavisen - link 04.01.03] Politiken.
Private virksomheders indtog i den danske omsorgssektor ligger efterhånden i noget nær ruiner. Landet over tager kommunerne ansvaret for deres børnehaver og plejehjem tilbage; en udvikling der for alvor accellerede, da den største private spiller på markedet, ISS, sidste år trak sig helt ud af markedet. 'Pionerkommunen' Søllerød har måttet annullere kontrakt.

Flere melder sig syge af stress
[Netavisen - link 03.01.03] Politiken
Fuld fart på arbejde, familie og fritid - og så knækker filmen: Sygemeldingen er en realitet. Den tendens er nu så udbredt, at kommunerne advarer.

EU-terrorliste uden Hamas
[Netavisen - link 03.01.03] Politiken
EU har besluttet ikke at medtage den omstridte palæstinensiske organisation Hamas på sin seneste liste over terrororganisationer på trods af pres fra USA. Det fremgår af et svar fra udenrigsminister Per Stig Møller (K) til Peter Skaarup (DF).

Hver tiende højskole må lukke
[Netavisen - link 03.01.03] DR-Online.
Små ungdomsårgange og færre muligheder for støtte betyder, at hver tiende højskole må lukke, vurderer Højskolernes Hus.

Børnehaver lukker på stribe
[Netavisen - link 02.01.03] Berlingske Tidende
Kommuner landet over er ved at nedlægge børnehaver og vuggestuer i større stil. Kommunernes Landsforening vurderer, at kommunerne alene i år vil spare en halv milliard kroner på børnepasning, skriver gratisavisen metroXpress.

Lønstrid på kirkegårde
[Netavisen - link 02.01.03] Politiken
Torsdag går gartnerne og medhjælperne på kirkegårde i Ballerup, Gladsaxe, Glostrup og på Garnisonskirkegården i København i sympatistrejke med deres provinskolleger, som har strejket siden starten af november.
Se også
Kirkegårdskonflikt når København SiD

Advokat: Terrorlov krænker retssikkerheden
[Netavisen - link 02.01.03] Politiken
Den danske antiterrorlov - og ikke mindst tolkningen af den - krænker retssikkerheden i Danmark, mener Laue Traberg Smith, der er advokat for de sigtede medlemmer af den muslimske forening Al Aqsa.

Moske afviser anklager om terror
[Netavisen - link 01.01.03] Ekstra Bladet
Politiet i København beslaglægger flere millioner fra foreningen Al Aqsa og sigter tre ledere for at finansiere hellig krig. - Det er en velgørende organisation, siger imam Abu Laban til Ritzau og afviser, at penge fra Al Aqsa går til betaling af terroraktioner. Organisationen har godkendelse til som humanitær organisation at indsamle penge til velgørenhedsarbejde, oplyser han.
Moske under mistanke for terror Ekstra Bladet

Kallsbergs nytårstale: Mere færøsk uafhængighed
[Netavisen - link 01.01.03] Politiken
- Det er planen, at Færøerne skal blive helt uafhængig af støtten fra Danmark, sagde lagmand Anfinn Kallsberg i sin nytårstale.

Dyrere olie skader dansk økonomi
[Netavisen - link 01.01.03] Erhvervsbladet.
De rekordhøje oliepriser slår omgående igennem på priserne for brændsel og benzin til virksomheder og forbrugere - de høje priser kan udløse rentenedsættelse, vurderer Nykredit

Udvidelsen af EU til gavn for selskaberne
[Netavisen - link 01.01.03] Kronik. Erhvervsbladet.
"One Europe", som blev det danske formandskabs slogan for den vellykkede optagelse af de nye lande, er ikke kun en gevinst for freden i Europa - det er også en kæmpe udfordring for erhvervslivet, der får helt nye muligheder for vækst og fremgang.

Den rærlige propaganda-presse
[Netavisen - link 31.12.02] Orientering P1 (radio).
En times debat med bl.a. Jan Øberg (TFF, Lund) om massemedierne i dag. Deres egen programomtale siger:
"Det er en gammel påstand, at sandheden er krigens første offer, og samtidig er det uomtvisteligt, at ét af de ældste tricks i forberedelserne til krig er at sprede rædselshistorier om fjenden. Regeringens folk planter disse historier, journalister vander dem, og offentligheden sluger dem - for det meste. Det gælder osse nu, hvor der bl.a. i USA og Storbritannien mobiliseres til krig mod Irak. Og det kan nok give ekstra grund til bekymring, når man betænker, i hvor høj grad medierne fra netop USA og Storbritannien dominerer verdensbilledet - i hvor stor
udstrækning de danner - ofte ukritisk - grundlag for oplysninger i andre landes nyhedsstrøm."

Første Odense-skole får privat rengøring
[Netavisen - link 31.12.02] Fyens Stiftstidende.
- Det er ingen hemmelighed, at vi helst ser rengøringen bevaret i kommunalt regi på skolerne, siger formanden for KAD, Ellen Hoffmann.

USA ville sikre sin irakisk hærchef mod krigsforbryderanklage
[Netavisen - link 29.12.02] Politiken.
Præsident George W. Bushs administration arbejdede i månedsvis på at få den mistænkte krigsforbryder og tidligere chef for den irakiske hær, Nizar al-Khazraji, indlemmet i kampen mod Saddam Hussein - og sikre ham mod retsforfølgelse som krigsforbryder. al-Khazraji og hans familie var på vej til Saudi-Arabien, da han for halvanden måned siden blev anholdt af dansk politi og formelt sigtet for krigsforbrydelser.

Kriminelle bag dødsskibet Scandinavian Star
[Netavisen - link 29.12.02] Ekstra Bladet.
Udsigten til hurtige og store penge var drivkraften i personkredsen bag det amerikanske krydstogtrederi SeaEscape, som den 7. april 1990 stod opført som ejere af dødsfærgen Scandinavian Star. Penge-mændene er dømt som medejere af 'svindelfabrik'.
Se også
Hjemmesiden om Scandinavian Star

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik 2002 (pdf)

Tilbage til Nyheder