Thomas Koppels Allé indviet

Fotoreportage: Kommunistisk Politik

Komponisten og kommunisten Thomas Koppel, der døde i begyndelsen af 2006,  ville være blevet 66 år i dag. Og i går strømmede beboerne i hans gamle kvarter i Sydhavnen med haveforeningen Frederikshøj og grundejerforeningen Vildrose til for at deltage i den officielle indvielse af Thomas Koppels Allé.

Den nåede lige præcis at blive færdig efter et byggearbejde, som har stået på i flere år, og blev forsinket i flere omgange, sidst af en hård og lang vinter.

Men nu er alleen der, indrammet af smukke  kirsebærtræer. Det tidligere Pumpehusvej er blevet integreret i kvarteret med de store verdenskomponister med en på mange felter banebrydende dansk komponist og musiker. Det var beboerne i kvarteret, som foreslog at opkalde vejen efter ham og fik kæmpet det igennem – trods stor modstand fra regeringspartierne.

Nelly - en af beboerne, der sikrede at Thomas Koppels Allé blev en realitet

Det er også en sejr for det kvarter, Thomas Koppel og hans kone Annisette og deres familie elskede og sloges for at bevare som et unikt og fantastisk åndehul i storbyen – bl.a. med skabelsen af Børnenes Dyremark. Annisette bor stadig på en sidevej til den allé, der nu er opkaldt efter hendes mand. En bekræftelse af at det er folket, der kan og skal bestemme.

Fra den officielle indvielse af Thomas Koppels Allé

Ved indvielsen fortalte Annisette levende om, hvordan det gik til , at hun og Thomas for mere end tredive år siden fandt frem til stedet og flyttede dertil fra Vesterbro og hvordan det gennem alle årene havde været det sted i Danmark, de var vendt tilbage til.
- Her er der ikke langt til en ven, sagde hun.

Annisette taler

Annisette planter sidste træ på Thomas Koppels Allé

Mariehønen her var også med - børnene kunne ansigtsmales

Varmen og feststemningen var umiskendelig, da Annisette sammen med børn fra Strandparkskolen plantede det sidste træ ved starten på alleen, der støder op til Karensminde Kulturhus.

Pavillonen Karensminde Kulturhus

Naja Koppel

Dans til Berit og drengene

Og derpå flokkedes folk på den herlige forårsdag til pavillonen på Karensminde, selvfølgelig til levende musik af datteren Naja Koppel og med sydhavnsbandet Berit og drengene med herlig gårdsang, øl, vin, madder og kædedans.
Det var helt rigtigt, nøjagtig som det skulle være.

Thomas Koppels Allé ved indvielsen 26. april 2010

Thomas Koppel tog kort før sin død initiativ til bevægelsen Budskab fra Græsrødderne. Dens grundlag, som han udarbejdede i begyndelsen af 2006, er for nylig blevet opdateret. Det kan ses her i pdf
Erklæring, marts 2010

Netavisen 27. april 2010