PLO-repræsentanten i Norge: Invitation til krig mellem civilisationer

Jyllands Postens reaktionære storpolitiske intrige med offentliggørelsen af de fornærmende Muhamed-tegninger har fremkaldt skarpe reaktioner. Avisen støttes af en række tilsvarende reaktionære aviser som Springer-pressens Die Welt i Tyskland og vdet konservative France Soir, som genoptrykte og udbredte tegningerne. Redaktøren af den hensygnende franske avis blev fyret af udgiveren.

Konflikten søges kørt op som et principielt spørgsmål - som 'forsvar for ytringsfrihed' kontra religiøs intolerance og overtro. Som vestlige demokratiske værdier kontra middelalderdogmer. Det er denne falske frontopstilling, som Jyllands Posten fra starten spekulerede i. Det er også den underliggend begrundelse for Bush's krig i Irak og Afghanistan og hans plan for 'demokratisering' af Mellemøsten - dvs. sikring af total amerikansk-israelsk kontrol med regionen.

Tegningerne af profeten Muhammed inviterer til krig civilisationer, siger repræsentanten for PLO og det palæstinensiske selvstyre i Norge, Yasser Najjar.
- Dette er at bede om den såkaldte krig mellem civilisationer, mellem islam og kristendom, mellem islam og jødedom, siger palæstinensernes repræsentant til det norske pressebureau NTB.

Yasser Najjar

- Islam totalforbyder tegninger og latterliggørelse af profeten Muhammed. Det er helt anderledes end i Skandinavien, hvor det er tilladt at trykke næsten alt. Alle lande bør udvise lidt respekt for det, som er 1,2-1,3 milliarder menneskers tro. De som har trykt tegningerne, bør være lidt mere forsigtige.

- Vi har hørt de danske forklaringer om, at tegningerne ikke havde til hensigt at såre nogen. Men det er ligesom hvis en bilist med overlæg kører en fodgænger over og bagefter siger, at han ikke ville skade nogen, men bare efterprøve sine nye dæk.

Allerede da ambassadørerne fra en række arabiske og muslimske lande henvendte sig om et møde med Anders Fogh Rasmussen (hvilket han som bekendt afviste) advarede disse i et et brev mod de forudsigelige konsekvenser af Jyllands Postens provokation.
I brevet fra 12.10.2005 kom de også ind på spørgsmålet om ytringhsfrihed og demokrati. Her hedder det:

I Deres åbningstale til det danske folketing (oktober 2005, KP), understregede Deres Excellence med rette at terrorister ikke skulle have lov til at misbruge islam til deres forbrydelser. I samme ånd bør den danske presse og offentlige repræsentanter ikke tillades at misbruge islam i demokratiets, ytringsfrihedens og menneskerettighedernes navn værdier som vi alle deler.

Ambassadørerne fremstilles nu alle til hobe som repræsentanter for diktaturstater, hvis forhold til demokrati ikke skal tages efter pålydende. Det kan være sandt. Men det gælder ikke i mindre grad for Bush og hans danske kloner.

Men Anders Fogh har det med at skifte meninger. Hårdt presset af situationen har han nu indkaldt disse ambassadører sammen med hele det øvrige diplomatiske korps til et møde, hvor Fogh Rasmussen og Per Stg Møller vil prøve at rette op på ders tidligere fadæser (hvis de evner det).

Se ambassadørernes brev i pdf (eng)

Netavisen 2. februar 2006