USA optrapper krig i Syrien: Klar til at bombe Assad-styrets tropper


Officielt bomber USA i Syrien og Irak for at bekæmpe terroristerne i Islamisk Stat, men bagved ligger USA mål om at afsætte den nuværende regering i Syrien under Bashar al-Assad. En talsmand for USA's regering har meddelt, at bliver de amerikansk trænede 'oprørere' angrebet af syrisk militær, vil USA beskytte dem med luftangreb.Amerikansk militær træner syriske kampgrupper


USA startede i foråret en udvidelse af sit program for træning af såkaldt moderate oprørere, hvor 5.400 syrere om året skulle trænes til kamp mod Islamisk Stat. Træningen foregår i Tyrkiet og Jordan i samarbejde med bl.a. Saudi Arabien og Qatar.

I den første periode af borgerkrigen i Syrien støttede og trænede vestlige lande fra 2012 'oprørerne' til kamp mod Assad som en del af Den Fri Syriske Hær. Nu bliver de officielt trænet til at gå til kamp mod IS.

Store grupper af disse 'moderate oprørere', er kendt for efterfølgende at have tilsluttet sig Islamisk Stat eller andre terrorgrupper.

Den amerikansk ledte krigskampagne i Syrien og Irak benytter sig af IS's tilstedeværelse i regionen på flere måder. Islamisk Stats terror skaber kaos og frygt og bliver på den måde et alibi for USA til at gribe ind.

Nu vil de kommende og sandsynlige sammenstød mellem de amerikansk trænede grupper og Assad-regeringens militær også kunne bruges som anledning til at genoptage de direkte kampe mod syriske tropper og derved mod Assad-styret - nu ikke kun på landjorden, men også med bombardementer.

Et lignende dobbeltspil gennemføres af Tyrkiet. Her bakker NATO op om de tyrkiske bombardementer mod de kurdiske modstandgrupper, der modigt forsvarer sig mod Islamisk Stat. Tyrkiske fly angriber IS, men de fleste og mest omfattende af deres missioner er vendt mod kurderne. Påskuddet for NATO's støtte er her, at PKK har udført terroraktioner mod Tyrkiet.

Da det nye træningsprogram startede i maj 2015 udtalte den amerikanske talsmand general Martin Dempsey, at selvom man følte et vist ansvar i forhold til at beskytte kampgrupperne, havde man ikke taget stilling til hvad man ville gøre i en eventuel konfrontation med Assads tropper. Den beslutning har præsident Obama taget nu.


Se DR Nyheder

USA vil beskytte syriske oprørere fra luftenLæs også

Tyrkiet afblæser våbenhvile med PKK: Erdogan erklærer ’krig’ mod IS – men angriber kurdere og venstreorienterede
Netavisen 25. juli 2015

USA's og den imperialistiske koalitions krig i Syrien indledt

Netavisen 23. september 2014
Dette er en artikel fra kpnet.dk - Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til
kpnet, facebook KPnetavisen og KPnetTV - Se KPnetBlogs her
Udgives af Arbejderpartiet Kommunisterne APK

- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

Netavisen 3. august 2015