Nu oprustes kampen for freden: Stormanifestation 6. april 2015 – 2. påskedag


En bredt anlagt demonstration i påsken og deltagelse i en landsdækkende kampagne mod de planlagte køb af kampfly var blandt beslutningerne på en velbesøgt og idé-sprudlende konference i Folkets Hus i Stengade, København, lørdag den 7. februar.Konferencen satte freden på dagsordenen med livlig debat, kreative idéer og vilje til at handleNetværket ”Tid til fred – aktiv mod krig” havde indkaldt til konference med overskriften ”Sæt freden på dagsordenen”. Og det blev den - gennem oplæg, debat og ikke mindst en række fremadrettede workshops.

Krig, tortur, terrorlovgivning og sociale nedskæringer er blevet dagens politiske orden og her var det konferencens idé at samle demokratiske kræfter af forskellig observans til at sige stop for denne udvikling og i stedet sætte freden på dagsordenen på en stærk og tydelig måde.

Konferencen var fremadrettet og boblede af kreative idéer, da knap et halvt hundrede folk fra især københavnske antikrigs-, menneskerettigheds-, klima- og miljøgrupper og andre satte sig sammen.

Det første konkrete fælles skridt konferencen besluttede at tage er planlægningen af en stor manifestation i København 2. påskedag.

Tid til fred - Konferencen tilsluttede sig desuden idéen om, at aktiviteterne mod Danmarks køb af nye kampfly for milliarder bør styrkes og koordineres i en fælles kampagne under overskriften Nej tak til nye kampfly!


Klaus Kold fra Danish Institute against Torture indledte dagen med en intro om en verden i krig i historisk perspektiv - og initiativer for fred


I udtalelsen fra konferencen hedder det blandt andet om den nuværende krigspolitik, der føres af de skiftende regeringer og folketingsflertallet:

”Det er en politik, der ikke har støtte fra et flertal i befolkningen. Krigene sniges og manipuleres igennem. Det er tydeligt, at krigene og invasionerne ikke har ført til stop for terrorisme, til fred eller til demokrati i de krigshærgede lande, men ført til ufattelige lidelser og ødelæggelser. De har kun skadet de krigsførende nationer og deres brede befolkninger, der betaler for dem.

Konferencen ’Sæt fred på dagsordenen’ samler demokratiske kræfter af forskellig observans imod krig, terror og politistat – og forlanger et kursskifte i dansk politik NU.”


Læs hele udtalelsen

På høje tid freden sættes på dagsordenen


En række åbne arbejdsgrupper vil umiddelbart gå i gang med forberedelserne.

Der er indkaldt til et
fælles planlægningsmøde torsdag d. 26. februar kl. 19


Oplæg og debat kan høres på Oktober Radio


Netværket "TID TIL FRED - aktiv mod krig"
Dette er en artikel fra kpnet.dk - Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til
kpnet, facebook KPnetavisen og KPnetTV - Se KPnetBlogs her
Udgives af Arbejderpartiet Kommunisterne APK

- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

Netavisen 9. februar 2015