Fredsfestival i Aarhus 4. oktober

Debat: Norden – krigsførende eller for fred?


Søndag d. 4. oktober


Folkestedet Carl Blochs Gade 28 i Aarhus kL. 13 – 20


Århus mod Krig og Terror inviterer til fredsfestival med et meget aktuelt emne – oprustning i Norden og NATOs strategi for de nordiske lande. Der vil være en unik chance for at høre indlæg fra repræsentanter fra 5 nordiske lande. Se programmet nedenfor.

Opdateret 29. september 2015


Plakat af Thomas Kruse


I en verden med krig, flygtninge og planer om fortsat krig er det livsnødvendigt at finde veje til at styrke fredens kræfter og sige stop. Hvis der ikke skabes fred, vil kaos fortsætte og flygtningestrømme stadig tvinges på vandring.

Fredsfestivalen i Aarhus sætter spot på de nordiske lande, deres særlige rolle i NATO og fredskræfternes NEJ til fortsat krig.

I disse dage banker krigens følger også på vores dør, selvom Danmark fører sine krige langt fra landets grænser. Danske, norske og svenske bomber er i høj grad medansvarlige for de millioner af fordrevne, der nu tvinges til Europa.

Fredsfestival Aarhus har i år taget et meget aktuelt tema op – hvordan de nordiske lande bygges op som kampklare brikker i NATOs strategi for fortsat krig. Der bliver en unik chance for at høre oplægsholdere fra Island, Sverige, Grønland, Norge og Danmark og styrke bevægelsen for fred.

NATO opruster i dag Norden og indrullerer både Sverige og Finland, der gøres til opmarch- og baseområde for aggression mod Rusland. Hele situationen er yderst farlig for freden – og kan også føre til krig i vores eget område af verden. Måske med atomvåben.

Fredsfestivalen samler repræsentanter for fredsgrupper og organisationer fra Island, Sverige, Grønland, Norge og Danmark.

Der vil blive sat spot på, hvordan de nordiske lande militariseres og gøres klar til at være baseområde, våbenlager, lyttestation, missilskjold og leveringsdygtige i kampfly til nye bombardementer i lande, der systematisk ødelægges og overtages.

På fredsfestivalen vil oplægsholdere fra Island, Sverige, Grønland, Norge og Danmark berette om hvordan oprustningen og krigsforberedelsen konkret sker i deres lande, og denne viden fører over i den vigtige debat: Hvordan organiserer vi kravet om fred og ægte alliancefrihed stærkt nok til at stoppe krigspolitikken. Der bliver rig lejlighed til at udveksle erfaringer og bygge fredelige alliancer på fredsfestivalen.

Arrangørerne opfordrer alle interesserede fra hele landet til at benytte chancen for at møde vidende folk fra de fem nordiske lande og skabe en fælles debat om fremtiden for vores lande.


PROGRAM for Fredsfestival Aarhus 2015
Folkestedet Carl Blochs Gade 28, Aarhus C kl. 13 – 20

Programmet vil byde på oplæg og debat, musik og pauser med mulighed for at købe kaffe, vand, kage og sandwich og deltage i støttelotteri.


Aaja Chemnitz Larsen
, fra Inuit Ataqatigiit (Grønland)

Grønland har en uhyre vigtig strategisk placering med Thule basen, hvor amerikanske radar-systemer er placeret. Thule basen er udset til at have en vigtig rolle i USA's missilskjold, som Danmark har tilsluttet sig.

Staffan Ekbom fra Nej til NATO (Sverige)

Regeringen m.fl. ønsker en aftale med NATO, der åbner op for baser, tropper og atomvåben på svensk jord. Sverige deltager allerede i de USA-ledte krige. Fredskræfter i Sverige arbejder for at holde Sverige ude af NATO. Hør om bevægelsen for fat astholde svensk alliancefrihed.

Henrik Hjelle fra Stopp NATO (Norge)

Norge er i de seneste år kommet helt frem i front i NATO og har sat turbo på oprustningen, bl.a. med køb af 52 nye krigsfly til et beløb af ca 70 milliarder, radaraflytning og krigsdeltagelse i Afghanistan og Libyen. Tidligere statsminister Jens Soltenberg er nu chef for NATO. Et tegn på Nordens store betydning i NATOs strategi.

Vésteinn Valgardsson fra fredsorganisationen SHA (Island)

Island er medlem af NATO og er med i et tæt militært samarbejde med Norge, Sverige, Finland og Danmark om 'afskrækkelse' mod Rusland.
Hør om den islandske fredsbevægelse.

Klaus Riis, Stop terrorkrigen (Danmark)

Norden og Balticum bygges op som NATO's nordflanke, direkte rettet mod Rusland. Hvordan opruster Danmark, og hvad er vores rolle som aggressiv krigsdeltager. Hvor og hvordan sætter vi ind som fredsbevægelse.

Gratis adgang

Plakat af Thomas Kruse


Download flyer i pdf her


Se mere på facebook

Arrangør Århus Mod Krig og Terror

Dette er en artikel fra kpnet.dk - Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til
kpnet, facebook KPnetavisen og KPnetTV - Se KPnetBlogs her
Udgives af Arbejderpartiet Kommunisterne APK

- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

KPnet 18. september 2015