Nej-siden øger føring: Ja-siden stadig mere desperat

 

De seneste meningsmålinger har vist et Nej-flertal ved folkeafstemningen den 3. december. En ny måling fra Norstat for Altinget viser, at Nej-siden har udvidet føringen. En stadig mere desperat Ja-side har kastet sig ind i en slutspurt for at vinde de stadig færre tvivlere.Ib Spang Olsens plakater fra afstemningen om EF-pakken i 1986 er lige aktuelle i dag


De seneste meningsmålinger har vist et Nej-flertal ved folkeafstemningen den 3. december. En ny måling fra Norstat for Altinget viser, at Nej-siden har udvidet føringen. En stadig mere desperat Ja-side har kastet sig ind i en slutspurt for at vinde de stadig færre tvivlere.

Målingen for Altinget blev offentliggjort i går og viser, at 41 pct. vil stemme ja til at beholde retsforbeholdet i sin nuværende form, 34 pct. vil stemme ja til at få en ny ordning, mens 25 pct. siger ved ikke.

Både andelen af nej- og ja-sigere er vokset, nej-stemmerne mest - mens ved-ikke skrumper.

Arbejderpartiet Kommunisternes formand Dorte Grenaa siger:

- Det er et billede, vi kan genkende fra når vi har været på gaden med Nej-materiale fra APK eller Folkebevægelsen mod EU. Hvad enten det er Djursland, Bornholm, Fyn eller København bliver nej-kampagnen taget rigtig godt imod.

- Nej’et står meget stærkt blandt almindelige folk. Der skal ikke være mere EU, man tror ikke på ja-politikerne og vil ikke stemme sammen med eliten. Et klart Nej er inden for rækkevidde, som vil sende rystelser gennem EU-systemet. Nu gælder det om at få dem, der endnu tvivler, til at stemme nej.

- Det er ikke mindst unge, der føler sig i et dilemma, hvor de hverken ser en god fremtid i dagens Danmark under EU, eller ved at EU kommer til at bestemme mere.

En stadig mere desperat ja-side har kastet sig ind i en kostbar slutspurt. Den har måttet sande, at en skræmmekampagne med pædofile og international kriminalitet ikke rigtig har bidt på, og at heller ikke terror i Paris og appellen om EU-solidaritet har virket til at sikre et ja.

Derfor trækkes truslerne nu frem. Arbejdsgiverne rykker igen ud med, at et Nej vil koste arbejdspladser, som de har gjort ved alle afstemninger. Men hverken skræmmekampagne, løfter eller trusler har virket til nu.

Folket har muligheden for at vælge en anden fremtid end den EU-politikerne vil have.


Se hele målingen for Altinget med oversigt over resultaterne af de tidligere folkeafstemninger

Ny måling på retsforbehold: Større føring til nej-siden
Altinget 26. november 2015


Se også

Folkeafstemning om at afskaffe retsforbeholdet: Flertal for et Nej
KPnet 24. november 2015 


Dette er en artikel fra kpnet.dk - Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til
kpnet, facebook KPnetavisen samt KPnetTV -

Find KPnetBlogs
her og twitter her

Udgives af Arbejderpartiet Kommunisterne APK


- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

 

KPnet 28. november 2015