Folkeafstemning om at afskaffe retsforbeholdet: Flertal for et Nej


Der er ikke længere dødt løb op til folkeafstemningen. Godt en uge før har Nej-siden taget føringen. En lille føring, men klar nok. Men det skal holdes skjult. For der kæmpes indædt om de mange usikre og tvivlere. En stadig mere nervøs Ja-side med Venstre-regeringen i spidsen vil køre hårdt på for at fremtvinge et Ja.

 


 

Medierne bliver ved med at sige, at der er dødt løb mellem ja-siden og nej-siden op til folkeafstemningen den 3. december.

Men en meningsmåling fra Epinion for DR-Nyheder, offentliggjort den 24. november på tekst-tv, har fået sveden frem hos regeringerne og Ja-partierne. Den viser nemlig et tydeligt flertal for Nej- siden.

Tendensen til et skift henimod mod Nej har været tydelig, siden meningsmålingerne for nogle måneder siden viste et solidt flertal for ja, før valgkampen for alvor gik i gang,

34 procent vil ifølge pinion i dag sige Nej, mens 32 pct. vil sige ja. 31 pct. af de stemmeberettigede er i tvivl.

Se

Nej-siden fører en folkafsteming


Nyheden er gemt godt væk i de danske mainstreammedier, hvis den overhovedet nævnes. Selv DR, som undersøgelsen er lavet for, holder den nærmest for sig selv.

For afstanden mellem ja og nej-siden er større end de to procent, som tallene angiver, hvis man omregner den til et valgresultat. Det vil give en pæn sejr til Nej-siden.

Målingen viser også, at næsten en trediedel stadig er uafklarede og i tvivl, o+m de vil stemme ja eller nej, blankt eller blive væk.

Det er ikke mindst førstegangsvælgere og unge.

Ja-siden vil nu kaste endnu flere midler og målrette kampagnen efter dem, samtidig med at de hamrer på Europol og terrortrusler, som angiveligt kun et Ja ved folkeafstemningen vil kunne redde os fra.

Men mere EU-er ingen garanti mod terrortrusler. Tværtimod.

Også Nej-siden kaster sig ind i slutspurten. Det er først og fremmest den personlige kontakt, der betyder en forskel.

Så er du Nej-siger så overbevis en tvivler om at stemme Nej til mere EU.

Se også


Ingen retssikkerhed under EU -
Stem NEJ til mere EU den 3. december

Af Arbejderpartiet Kommunisterne APK
Dette er en artikel fra kpnet.dk - Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til
kpnet, facebook KPnetavisen samt KPnetTV -

Find KPnetBlogs
her og twitter her

Udgives af Arbejderpartiet Kommunisterne APK


- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

 

KPnet 24. november 2015