TTIP : Lovforslag til bekæmpelse af den internationale Boykot Israel bevægelse


TTIP - handels- og investeringsaftalen mellem EU og USA - forhandles på vegne at de største multinationale kapitaler og for at fremme deres interesser. Et nyt aspekt af dette er kommet for dagens lys, nemlig den politiske pression vendt imod det palæstinensiske folks kamp. Et forslag til en amerikansk lov går ud på at udnytte handelsaftalerne til at forsvare Israel og simpelthen forbyde Boykot Israel Bevægelsen i alle deltagerlandene.

 

 

To medlemmer af den amerikanske Kongres - en fra hver politiske blok - har fremlagt et lovforslag der skal "øge handel og økonomisk samarbejde mellem USA og Israel".

Israel og USA er tætte politisk allierede, og Israel var det første land USA indgik en handelsaftale med. De to lande er bundet sammen i et strategisk partnerskab både militært, politisk og økonomisk gennem flere love.

Hvis loven bliver vedtaget, vil det betyde at det fremover vil være et krav ved indgåelse af alle handelsaftaler, at USA's partnere (aktuelt EU-landene) forpligter sig til at slå hårdt ned på enhver form for boykot af Israel. Det vil være et krav til de 28 EU-landes regeringer, at de aktivt skal bekæmpe organisationer og enkeltpersoners boykot, og for myndighedernes vedkommende vil en sådan være forbudt.

Boykot bevægelsen har i øjeblikket stor fremgang i deres kamp for at isolere det zionistiske Israel. Mange store israelske firmaer som G4S og Veolia har mistet kontrakter eller indtægter.

Loven lægger desuden op til en intens overvågning af Boykot Israel Bevægelsen og den vil gøre det lovligt at aflytte og kontrollere enkeltpersoner, aktivistgrupper, firmaer og regeringer.

Loven retter sig mod enhver person, organisation eller enhed, der tager beslutninger vendt imod at "indgå forretninger med Israel, israelske enheder eller israelsk kontrollerede områder".

Det vil gælde uanset hvilke krigsforbrydelser der begås og loven vil beskytte Israels produktion på Vestbredden og i de illegale bosættelsesområder.

Bliver denne lov gældende, vil den betyde endnu et alvorligt angreb på befolkningernes mulighed for at have indflydelse på deres eget lands politiske beslutninger.

Solidaritet med palæstinenserne vil simpelthen blive forbudt, ligesom de multinationale firmaer får det afgørende ord, når der skal laves ny lovgivning på miljø, sundhed, begrænsninger for finanskapitalen, ret til offentlig service og meget mere.

Anti BDS-loven må bekæmpes, såvel som TTIP.

 

18. april organiserer STOP TTIP en global aktionsdag.

Skriv under mod TTIP og CETA.


BDS bevægelsen

BDS bevægelsen, som Boykot Israel har tilsluttet sig, er baseret på Israels brud på internationale rettigheder og menneskerettigheder både i Israel og på de besatte områder. Bevægelsen baserer sig på udviklingen af en verdensomspændende boykot bevægelse der bygger på ikke vold og civil ulydighed og med fokus på udviklingen af en boykotbevægelse som under apartheid i Sydafrika.

Læs mere hos Boykot Israel


Læs mere her

How EU-US trade deal could thwart “boycott Israel” campaign
The Electronic Intifada 19. februar 2015

H.R. 825: United States-Israel Trade and Commercial Enhancement Act
Lovforslag fremsat i den amerikanske Kongres

Alt skal privatiseres og under de multinationales kontrol: Sig NEJ til handelsaftalerne TTIP, CETA og TISA
KPnets tema om TTIP
Dette er en artikel fra kpnet.dk - Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til
kpnet, facebook KPnetavisen og KPnetTV - Se KPnetBlogs her
Udgives af Arbejderpartiet Kommunisterne APK

- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

Netavisen 22. februar 2015