Data-registrering angriber borgernes rettigheder og hindrer ikke terror

- Basale retsprincipper trædes under fode , når EU-parlamentet giver grønt lys for op til to års registrering af alle borgeres kommunikation over telefoner og internet, udtaler Ditte Staun fra Folkebevægelsen mod EU

Folkebevægelsen mod EU tager skarpt afstand fra det kompromis om data-lagring fra Rådet og de to store grupper i EU-parlamentet (den socialdemokratiske PSE og den konservative PPE), som EU-parlamentet vedtog i dag. Kompromisset betyder overvågning og registrering af alle borgeres kommunikation og aktivitet via telefoner, e-mail og internet, så oplysninger om hvem der taler med hvem og hvornår kan blive lagret af EU i mellem 6 og 24 måneder.

- Angiveligt vil Rådet og de to parlamentsgrupper beskytte borgerne mod terror med denne lov om data-lagring. Men lovens tiltag er hverken nødvendige eller effektive i kampen mod terroren. De er derimod et groft angreb på borgernes rettigheder til personbeskyttelse og et privatliv. EU tilsidesætter unødigt basale retsprincipper, når alle borgeres telefoner og computere skal overvåges, udtaler Ditte Staun, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

- Folkebevægelsen ønsker respekt om fundamentale principper for en retsstat og beskyttelse af befolkningernes rettigheder og beklager dybt denne udvikling, som hører hjemme i en politistat.

Netavisen 14. december 2005