Henrik Christensen: Dræbt af nazi

I dag afholdes en minde- og protestdemonstration ud for Søllerødgade 33 på Nørrebro i København på 10-års-dagen for mordet på antifascisten og antiracisten Henrik Christensen, medlem af IS, der blev dræbt af en brevbombe.

Brevbomben var sendt til Internationale Socialister på deres kontor - og Henrik, der passede det, åbnede kuverten. Den kraftige bombe dræbte ham og lagde det meste af lokalerne i ruiner.
Det var for 10 år siden - og det første nazimord i Norden i nyere tid. Dengang var det svært for mange at tro - i dag hvor der har fundet opsigtsvækkende nazimord med bomber, knive og pistoler sted både i Sverige og Norge, og kendskabet til nazis metoder er større end i 1992, synes det oplagt, at nazister stod bag.
Der er tilmed nazikredse, der har erklæret at stå bag det.

Men politiet har aldrig opklaret attentatet. Det viste en umådelig uvilje mod at undersøge alle de tråde, der pegede på nazi som gerningsmænd. I stedet forsøgte det sig med en teori om, at Henrik Christensen havde sprængt sig selv i luften!

10 år efter er nazifaren ikke blevet mindre. Den er blevet større. Den næres i denne tid af et internationalt klima, der anspores af en fascistoid amerikansk supermagt med en fundamentalistisk præsident, der har indledt et korstog mod såkaldt terrorisme - hvormed menes alt og alle, der er modstander af USA's politik og dominans. Et korstog med tydelige racistiske over- og undertoner, der igen fremmer nazisme og fascisme.

På intet punkt viser hykleriet i USA's (og EU's og det officielle Danmarks) 'terrorbekæmpelse' sig tydeligere end at den i de vestlige lande ikke vender sig mod den reelle fare for nazistisk og fascistiske terrorisme, og ikke forbyder nazistiske organisationer og virksomhed - men derimod retter sig mod antiimperialistiske befrielsesbevægelser og støtten til dem, mod antiglobaliseringsaktivister, studenteraktivister og tilmed strejkende arbejdere.
Også SiD har peget på muligheden af, at den 'terrorpakke', folketinget nu behandler, kan blive brugt mod arbejdskampe og faglige aktivister.

Men forbud mod nazi står ikke på den officielle dagsorden. Og Henrik Christensen nazimordere går fri. Et attentat på en antiracistisk organisation på venstrefløjen kan ikke opklares.
Udygtighed hos politiet? Manglende vilje? Afskærmning af nazi?
Vælg selv!

Se også
FN: Kraftig kritik af manglende dansk racismebekæmpelse

KP-Netkommentar 16. marts 2002