Antimuslimsk naziprovokation med politiassistance i Hillerød

Kommunistisk Politik/Fotoreportage

Antiracistiske demonstranter ved Hillerød Station

Nazisterne i Greve, Dansk Front og White Pride fra Århus havde efter den muslimske verdens kraftige reaktion på Jyllands-Postens Muhammed-billeder indkaldt til demonstrationer med muslimhetz og koranafbrænding på programmet. De opgav de oprindelige planer om koranafbrænding foran Christiansborg eller på Rådhuspladsen - og valgte i stedet en samlet 'national manifestation' lørdag den 4. februar, som de forlagde til Hillerød og i det såkaldte Dansk Fronts regi.

Aktiviteten blev opreklameret som et 'bredt udtryk for dansk solidaritet'. Nazisterne håbede at få hundreder eller tusinder på gaden - og valgte at gemme naziemblemerne væk.

Selvom regeringen og efteretningstjenesterne var helt klar over, at denne tace- og religionskrigeriske nazimanifestation ville fremprovokere voldsomme reaktioner - også i den arabiske og muslimske verden - blev den alligevel tilladt. Imens den foregik blev den danske ambassade i Syrien nedbrændt af rasende demonstranter, som reagerede på den annoncerede koranafbrænding.
Endnu engang kastede den danske regering benzin på bålet ved ikke at stoppe nazisterne.

Men nazidrømmen om at stå i spidsen for en bred national manifestation led ynkelig fiasko. Maksimalt 50 nazier fra hele landet vovede at dukke op. Resten af Danmark holdt sig væki afsky. Til gengæld viste hundreder af antiracistiske moddemonstranter, at nazi ikke har nogen plads hverken i Hillerød eller andre steder. En større moddemonstration var indkaldt af en række ungdomsorganisationer og anbefalet af Antiracistisk Netværk, Nej til krig m.fl. Desuden dukkede en større gruppe unge muslimmer op i protest.

Politiet sørgede for massiv beskyttelse af nazisterne, mens medierne sikrede dem taletid og dækning. Deres provokation foregik i selve byen, tæt ved gågaden, med udsigt til det smukke slot - med en beskeden polititilstedeværelse. Hillerød blev udleveret til nazi.

Den antiracistiske demonstration blev til gengæld holdt udenfor - henvist til en parkeringsplads og mark uden for byen, to kilometer fra nazidemoen og bymidten, langt uden for lands lov og ret. Antiracisterne blev bogstaveligt talt spærret inde af den danske ordensmagt, der afspærrede demonstrationen med et massivt opbud af betjente og skovvogne.

I løbet af dagen blev ikke færre end 162 antiracistiske demonstranter arresteret, mens venligt politi sørge for bus- og togtransport fra Hillerød til nazi. Det er den største politiske masseanholdelse i Danmark i mere end 15 år.

 Svenske antifacister

Omkring 300 unge deltog i moddemonstrationen

 Nazifører Jonni Hansen som fanebærer"Dansk Front" taler med runesten og presse i Hilerøds smukke bymidte ...

... for en yderst beskeden flok racekrigere ...... mens antiracisterne spærredes inde af massive politistyrker - uden for byen, 2 kilometere fra nazidemo'en.
Derpå gennemførte en uprovokeret massearrestation af mange af deltagene: Payback time!

Arrestationerne beskrives således af deltagere fra SUF:

Politiet havde fra starten en dagsorden der sagde, at vores ytringsfrihed ikke er lige så meget værd som nazisternenes. Vores demonstration blev omringet af massive politistyrker og ud af det blå afbrød politiet al samarbejde og dialog.

På trods af dette forholdt folk sig fortsat roligt - dette blev besvaret ved at folk blev nægtet at forlade den opløste demonstration. Istedet valgte politiet at tage demonstranterne som gidsler.

Hvorefter de skred til vilkårlige masseanholdelser - adskillige groft voldelige, selv overfor meget unge folk. De anholdte blev placeret på den frosne jord, i timevis, og kunne umiddelbart ikke få oplyst hvad de var sigtet for. Alle blev nægtet mulighed for toiletbesøg, dertil var der flere der blev nægtet medicin de havde brug for. Kort sagt blev vores rettigheder krænket og demokratiske rettigheder blev trådt under fode af politiet.

Se også denne beretning fra en deltager
Indymedia dk

Netavisen 5. februar 2006