Håndslag -Tidsskriftet mod fascisme og krig – Nyt nummer udkommet

Det antifascistiske tidsskrift Håndslag, der er udkommet i 38 år, har netop udsendt årets fjerde og sidste nummer. Om det nye nummer skriver Håndslag på deres hjemmeside:

I sagens natur behandler og fordømmer bladet Israels folkemord i Gaza. Bl.a. bringes forskellige udtalelser og taler fra de mange demonstrationer og aktiviteter til støtte for det modige palæstinensiske folk modstand mod den årelange besættelse og frihedskamp.

Også i den nuværende situation med Israels folkemord bliver spørgsmålet om en to-stats-løsning igen hevet frem af nogle forskere, aktivister og politiske figurer, herunder indflydelsesrige ledere i Mellemøsten. Denne snak ignorerer og overser den grundlæggende årsag for de langvarige konflikter i Palæstina, som er dybt rodfæstet i historiske begivenheder så som koloniseringen af palæstinensiske områder, etableringen af det israelske apartheidsystem, den etniske udrensning og folkedrab begået mod palæstinensere, ekspropriationen af deres jord og de systemiske og alvorlige menneskerettighedskrænkelser begået af de israelske forsvarsstyrker og bosættere.

”To-stats-løsning for Palæstina er en illusion” er overskriften på en artikel herom.

I Artiklen ”Zionismen – et værktøj for USA-imperialismen” behandles historie bag staten Israels oprettelse og oprindelse i FN’s resolution af 29. november 1947, som delte Palæstina i to stater, en jødisk og en arabisk.  Det på trods af at Sovjetunionen havde foreslået oprettelsen af en enkelt arabisk-jødisk stat med lige rettigheder for jøder og arabere. Men som det skulle vise sig ikke blev realiseret på grund af den skærpede jødisk-arabiske fjendtlighed. Zionismen blev et vedhæng og værktøj for den vestlige imperialisme anført af USA efter 1948 og deres mellemøstlige koloniseringsprojekt for råstoffer og olie.

Vi får historie bag den katastrofe og det folkemord, der fulgte for efter Warszawa-opstanden i 1944. Uden aftale og koordinering med de allierede eller med den Røde Hær, der under hårde kampe var trængt frem til Warszawa iværksatte den polske godsejer- og eksilregering i London kynisk opstanden for »at komme først«. Katastrofen var uundgåelig og de menneskelige ofre blev enorme. Den store by blev ved ildspåsættelser og systematiske sprængninger bogstavelig talt jævnet med jorden. 200.000 civile blev dræbt og praktisk talt resten af befolkningen blev deporteret og mange hundredtusinder til KZ-lejre.

Løgnen om Den Røde Hærs påståede med­ansvar for massedrabene under Warszawa-opstanden i 1944 er en af de mest sejlivede i historieforfalskningens arsenal af bagvaskelser mod det en gang socialistiske Sovjetunionen. Den historiske opsummering af, hvad der faktisk skete, viser, hvem der var ansvarlig for katastrofen. Den viser, hvordan det polske borgerskab og godsejerne var villige til at ofre hele befolkningen i deres hovedstad i en desperat kamp for at genvinde deres herredømmet.

Den. 2. oktober markerede Horserød-Stutthof foreningen og De Danske Spaniensfrivilliges Venner 80 års dagen for deporteringen af de første 150 danske kommunister til koncentrationslejren Stutthof ved en flot høring på Christiansborg. Rigsdagens forræderi mod Grundloven i 1941, betød at danske kommunister, her i blandt tre folketingsmedlemmer, blev anholdt af dansk politi og indsat i Vester Fængsel og Horserødlejren. Der var ingen lovhjemmel for dette. Kommunistloven blev vedtaget to måneder efter, at det danske politi begyndte at arrestere kommunisterne og senere godkendt af højesteret. Da regeringen i 1943 gik af efter de store generalstrejker, ophørte samarbejdspolitikken og herefter var vejen banet for at tyskerne kunne deporterer dem til KZ lejre i Tyskland.

Fra høringen bringes to væsentlige vidnesbyrd.

»Tillid« er overskriften på lederen i det forgangne tidsskrift Mennesket og Magten december 1938, som er Ellen Hørups skarpe kommentar til den dengang netop indgåede München aftale, der hen over hovedet på Tjekkoslovakiets regering gravlagde landet som selvstændig stat og hvor Chamberlain triumferende vendte hjem viftende med et stykke papir og budskabet »garanti for fred«. De havde åbnet døren mod øst for Hitler.

Nu har europaparlamentet – i strid med alle historiske kendsgerninger – i et par omgange vedtaget, at det var både Hitler og Stalin, der i fællesskab med indgåelsen af ikke-angrebspagten startede 2. Verdenskrig. Ellen Hørups indlæg i datidens debat – i 1938 – gendriver fuldt ud europaparlamentets skamfulde vedtagelse. I parentes bemærket stemte også danske europaparlamentarikere for denne resolution.

Det og meget mere kan læses i Håndslag 4/2023

Håndslag hjemmeside – Læs her

Tegn abonnement på Håndslag 4 numre årligt 150,- kr. her eller skriv til Håndslag mail: haandslag@gmail.com. I løssalg er prisen for bladet 30,- kr.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne