400 sundhedsfaglige foran Rigshospitalet for Palæstina

I går søndag blev afholdt en flot markering foran Rigshospitalet med deltagelse af folk af alle etniciteter, alle i deres hvide kitler, med hovedkrav om våbenhvile NU.

 KPnet har talt med Berivan, som er læge og var med til demonstrationen:

– Det er utrolig vigtigt at vores kolleger i Gaza ser, at vi er solidariske, at vi ikke tier stille mod den massakre, der foregår, at vi er imod regeringens politik.

Stemningen var helt fantastisk, en følelse af stærk samhørighed og stærk solidaritet.

Markeringen var forberedt i løbet af en kort periode, alligevel var fremmødet stort, langt over forventning, mere end 400 mødte op.

Alle med palæstinensiske flag, tørklæder og bannere.

– Det var nogle meget stærke og bevægende taler, der blev holdt. Mange kunne ikke holde tårerne tilbage. På et tidspunkt blev det oplyst, at i den tid vi havde stået til demonstrationen var der 9 sundhedsfaglige der var blevet dræbt i Gaza.

– Der bliver også lagt mange hindringer for solidaritetsarbejdet. Instagram har f.eks. lukket et hashtag, vi bruger: #westandwithourcolleaguesingaza

Og op til markeringen kom mange cheflæger og direktører og sagde, at vi ikke måtte stå med hospitalets kitler på. Og at folk der var på arbejde ikke måtte være med.

Vi måtte ikke stå henne ved hospitalet, vi prøvede at gå derhen til sidst, men det forhindrede politiet.

Det var stærkt at opleve, at folk ikke er ligeglade med det, der sker.

Berivan fortæller, at det er gruppen Palmed Danmark, der stod for demonstrationen. Det er sundhedsfaglige med palæstinensisk baggrund, der har dannet denne gruppe.

Der er også dannet en gruppe for alle sundhedsfaglige personer: Sammen for sundhed: Dansk sundhedshjælp til Palæstina.

Her et klip fra talen holdt af læge Salameh Eljaja

– Der var engang hvor mine bedsteforældre levede i den palæstinensiske kystby, Jaffa. De havde eget hus og levede i fred og fordragelighed. I 1948 blev mine bedsteforældre sendt på flugt til Beirut, da staten Israel blev oprettet på deres jord..
-Mine forældre har gennem min barndom berettet om, hvordan Israel har angrebet Beirut. Mine forældre har fortalt mig om hvordan deres venner blev massakreret for øjnene af dem. De har fortalt mig om massakren i Sabra og Shatila i 1982, hvor afsenderen af luftmissilerne var den samme, som i dag sender bomberegn ned over Gaza.

-Vi er i dag IGEN vidner til at det ENDNU ENGANG går ud over den palæstinensiske befolkning. I dag er billedet levende. I dag er billedet i farver. I dag er billedet i fuld HD.
For hvad der førhen kunne censureres og fejes væk under det efterhånden meget store tæppe, bliver broadcastet for fuld udblæsning på sociale medier. Vi ser det hver dag. Vi er vidner til det hver dag.

-I skrivende stund, har Gaza mistet 9 lægestuderende, 1 radiograf, 7 fysioterapeuter, 14 laboranter/bioanalytikere, 24 farmaceuter, 20 paramedicinere, 65 sygeplejersker, 17 tandlæger og 29 læger. Disse foruden læger som arbejdede for Læger Uden Grænser. Det er i alt 192 sundhedspersonale, som er blevet dræbt indenfor blot 1 måned. 31 ambulancer der er blevet destrueret. 16 hospitaler og 34 sundhedscentre er nu lukkede.
Vi er samlet her i dag, for at deres lidelse kan blive set, for at deres stemme kan blive hørt. Men det er vigtigt at det ikke ender her. Det er vigtigt, at vi ikke tager hjem, og glemmer vores kollegaer i nød. Vi skal som sundhedspersonale presse regeringen på, for at få en humanitær våbenhvile.

Her klip fra tale holdt af børnelæge Maren Rytter:

– Jeg står her i dag fordi jeg er forfærdet over hvad der sker lige nu i Gaza – for Gazas børn, og for vores kolleger i Gazas sundhedsvæsen.

Jeg står her fordi jeg ikke kan begribe at vores lands regering ser til, uden at gøre noget, og tvært imod bliver ved med at bakke utvetydigt op om Netanyahus Israel.

Jeg står her for at vise vores kolleger i Gaza at de ikke er helt glemt.
At selvom vores regering er ligeglad – så er vi ikke.

Vi ser jer. Vi hører jer.
Vi gentager jeres budskab:
Stop dette vanvid!
Våbenhvile nu!

Læs også

Udtalelse fra APK’s Novemberkonference: Støt palæstinensernes retfærdige modstandskamp – Stop Israels folkemord!

 
Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne