Aktioner og blokader mod våben til Israel – solidaritet med Palæstina

Direkte aktioner mod Israels krigsmaskine og mod de imperialistiske magters våbenleverencer sker nu i flere og flere lande. Der er havnearbejdere, der fysisk holder transporten af våben tilbage og aktivister der blokerer og aktionerer mod israelsk ejede våbenfabrikker eller fabrikker der leverer til Israel.


Våben til Israel lastes og losses ikke

I den spanske havneby Barcelona nægter havnearbejderne at losse og laste våben til Israel. Havnearbejdernes fagforening i Barcelona, OEPB udtaler:

”Vi har besluttet, ikke at tillade skibe der er lastet med krigsmateriel at operere i vores havne. Med det klare formål til at redde en civil befolkning. Der eksisterer ingen berettigelse for at ofre civile.

I Belgien opfordrer 4 fagforeninger, ACV Puls, BTB, BGTK og ACV–Transcom også til ikke at røre gods til Israel. De udtaler:

”Mens et folkemord finder sted i Palestina, ser arbejderne i flere havne i Belgien våbentransporter på vej til krigszonen. At laste eller losse disse våben ville bidrage til at udruste et regime, der dræber uskyldige mennesker…
”Som fagforeninger står vi sammen med dem der kæmper for fred”

Italienske havnearbejdere: Stop massakren på det palæstinensiske folk – 
Stop våbenhandlen i italienske havne

Den italienske fagforening USB udtaler:

USB Ports Coordination udtrykker sin totale solidaritet med det palæstinensiske folk, som lider under et sandt folkemord fra Israels side.

Der er en lang tradition for, at italienske havnearbejdere kæmper mod alle krige, al fascisme, al racisme og alle besættelser og undertrykkelser. I de senere år har vi allerede deltaget i konkrete aktioner mod handel med våben til enhver konflikt.

I forlængelse af dette kan vi ikke på nogen måde tolerere, at lastning og losning af våben eller krigsmateriel eller logistik forbundet med denne massakre kan finde sted i vores havne. Vi vil boykotte sådanne operationer med alle de midler, vi har til rådighed.

USB Ports Coordination arbejder for, at den følsomhed, som mange kampvillige fagforeninger allerede har udvist i mange europæiske havne sammen med det palæstinensiske folk, kan føre til en mere generel boykotaktion i havne på kontinentet og omkring Middelhavet.

USB-havnearbejderne deltager den 10. november i Genova og gør de dramatiske appeller fra Palæstina til deres egne.

Møde kl. 06.00, San Benigno gate, via Albertazzi-hjørnet via Balleydier (havneområdet)

Stop massakren på det palæstinensiske folk
Stop våbenhandlen i italienske havne

Italienske havnearbejder deltager i aktionsdag i europæiske havne. Våben til Israel bliver afvist


Blokade af våbentransporter i USA

I Californien, Oakland blokerede en gruppe aktivister en amerikansk militærfartøj, på vej mod Israel med våben. Nogle blokerede landgangsbroen, mens andre lænkede sig fast til stiger på skibets side. Efter 9 timers tilbageholdelse fjernede politiet aktivisterne.

Skibet lagde til havn i Tacoma, hvor aktivister igen blokerede for sejladsen.
Læs mere om denne aktion her
Aktivister i USA blokerede våbentransport til Israel

Samme dag blokerede mere end 75 aktivister indgangen til en af Boings fabrikker I Missouri, der producerer bomber, der nu bruges af Israel mod palæstinenserne I Gaza. more than 75 activists blocked the entrances to a Boeing plant in Missouri that

“Vi er en del af de millioner af mennesker over hele USA og i hele verden der kræver et stop for Israels brutale angreb på Gaza og dets årelange besættelse af Palæstina.”, udtalte en af organisatorerne.

Aktioner mod israelsk våbenproduktion og våben til Israel

I Storbritannien går aktivister direkte i kødet på våbenproduktion til Israel. Gruppen Palestine Action har gennemført adskillige direkte aktioner, bl.a. mod israelske våbenproducenter i Storbritannien, bl.a. Elbit. Men også mod de medskyldige, som den britiske regering.

Aktivisterne lukker korporligt fabrikker og kontorer ned med blokader og fysiske angreb.

Rooftop protest UAV Engines, Shenstone
31/10/23

“For at nedlukke Elbit’s Shenstone våbenfabrik og deres hovedkvarter i Bristol, har Palestine Action besat taget på UAV Engines Ltd. og blokeret deres private vej til Elbits hovedkvarter. Aktionerne er en del af vores fortløbende direkte aktions kampagne for at lukke israelske våbenproducenter og den britiske medskyld i folkemordet på det palæstinensiske folk.

Læs mere om Palestine Action her

Aktioner mod våbenproduktion i Danmark

Våbenfabrikken Terma er nu flere gange blevet blokeret af aktivister med kravet: Stop våbensalg til Israel nu! Termas produktion er en vigtig brik i de israelske/amerikanske F35 bombefly, der dræber palæstinensere lige nu.

Læs også Dansk militært udstyr bruges til at bombe i Gaza

 

Læs også
Våbenhandel med israelske Elbit må trækkes tilbage

APKs udtalelse: STOP ISRAELS FOLKEMORD – FOR ET FRIT PALÆSTINA!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne