Alternativet til krig og folkemord – hvordan skaber vi det?

Lige nu går millioner på gaden i solidaritet med Palæstina imod apartheidstaten Israels folkemord og imperialismen. Hvad kan vi gøre her og nu og ikke mindst hvordan kan socialismen være et alternativ er på programmet på Novemberkonferencen. Kom og deltag i diskussionen: lørdag den 11. november kl. 13 i Valby Medborgerhus, København.

Millioner af mennesker verden over, i alle lande, er kommet på gaden i solidaritet med Palæstina imod apartheidstatens Israels folkemord og imperialismen. De gigantiske massedemonstrationer også i Danmark gennem de seneste uger, viser der er bevægelse, med en voksende bevidsthed om krigens gru.

Folkemordet i Gaza viser hvad imperialismen og deres alliancer virkelig står for: imperialismens endeløse krige knuser land efter land, og har drevet millioner på flugt, alt sammen i kampen om verdens ressourcer og overherredømme.

Det begynder at stå klart, at når havne og jord foræres til amerikanske baser og våbentransporter, bliver Danmark meddelagtig i krig og folkemord.

Demonstrationerne er også udtryk for den voksende modvilje i befolkningerne mod at milliarderne går til krige og militarisering af samfundet. Storkapitalen og spekulanter glæder sig, for de tjener på usikkerhed og krig, men det betyder at der konstant skæres ned på sundhed og skoler.

Hvad kan løfte solidariteten frem. Det er på tide at der kommer en reaktion, der kan slå al propaganda og krigsløgn tilbage, der for alvor kan sætte international solidaritet, og arbejderklassens styrke ind i den antiimperialistiske kamp.

Med November Konferencen markerer vi også at den revolutionære bevægelse har løsningen. Arbejderklassens revolutionære krav i 1917 lød på fred og brød! Den socialistiske revolution er løsningen på disse basale krav, mens imperialisme er garanti for at krigene vil fortsætte.

At kravet ”fred og brød” ikke kan løses af imperialismen, viser at socialismen ikke er et vanskeligt spørgsmål, det er noget alle kan gribe og forstå.

Men vi skal ikke underkende den konstante kamp om ungdommens hjerner og hjerter. Borgerskabet genopfinder konstant de samme argumenter og forklæder dem i nye partier. De gentager deres slidte antikommunistiske påstande om at socialismen er imod selve menneskehedens interesser og væsen.

Vi kender efterhånden godt al den talmagi der sponsoreres af storkapitalen. De anerkender ikke begreber som samfundsinteresser, men kun mulighed for profit på andres arbejde. Socialismen derimod er enkel, der er ingen krigsindustri, storkapital og monopoler til at begrænse den økonomiske vækst.

Socialismens erfaringer er klare: det betyder fremgang for økonomien og samfundet på alle planer, fra uddannelse, industri og landbrug, til kultur og oplysning. Efter 1917 blev det socialistiske samfund hurtigt det mest oplyste samfund i verden, med den bedst uddannede ungdom med den hurtigst voksende industri og frembragte ny kultur og videnskab, som rumfart, som hele verden stadig nyder godt af.

Kom og deltag i diskussionen: Lørdag den 11. november kl. 13 i Valby Medborgerhus.

Novemberkonference 2023
Arbejderklassens kamp mod den imperialistiske krig og militarisering
Lørdag den 11. november kl. 13.00
Valby Medborgerhus, København, entre 50 kr.

PROGRAM:
Dørene åbnes kl. 12.45
Fra kl. 13.00 – 18.00 er der diskussion og oplæg

Stop Israels folkemord – for et frit Palæstina
Oplæg ved Hussein Al-Hussein, (Den palæstinensiske Nationalforsamling i Danmark)

Nødvendigheden af at gå imod al imperialisme og deres alliancer som NATO og EU
Oplæg ved Franz Krejbjerg, (ArbejderPartiet Kommunisterne, APK)

Erfaringer fra den aktuelle klassekamp i Italien og arbejdernes mobilisering for højere løn og mod militarisering og de imperialistiske krige.
Oplæg over zoom fra vores kammerater i CIPOML, Kommunistisk Platform – for Italiens arbejderklasses kommunistparti.

Militariseringen af uddannelserne og forskningen
Oplæg ved Danmarks Kommunistiske Ungdom, DKU

Socialisme som alternativet til imperialistisk krig
Oplæg  ArbejderPartiet Kommunisterne, APK

Kl. 18 – 19.30. Afslutning med fælles spisning og kammeratligt samvær med tid til at snakke – og fællessange hvor medlemmer af vores røde sommerlejrorkester spiller for.

Se begivenhed her

Se også artiklen Strejkedag i Italien: Stop krigsbevillingerne – højere løn!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne