Protestaktion: Hiroshima brænder stadig

6. august 1945 smed en B-29 sin enlige atombombe over Hiroshima. I selve lysglimtet brændte 130.000 mennesker op. Tre dage senere omkom 70.000 da en anden amerikansk atombombe eksploderede over Nagasaki. I dagene efter døde titusindvis af strålesyge, forbrændinger og andre sår. Historiens største terrorhandling. Den officielle myte er fortsat, at bomberne faldt for at afslutte 2. verdenskrig hurtigt. Myten er falsk . Krigen var reelt ovre.
6. august er siden brugt overalt i verden til at markere modstanden mod oprustning og krig. Tid til fred – Aktiv mod krig og Fredsvagten ved Christiansborg indkalder til protestaktion ved Dronning Louises Bro i København kl. 19-22 for vi vil ikke betale for imperialisternes reaktionære krig.  Læs Flyeren ‘Hiroshima brænder stadig’ herunder.

Det er vigtigere end nogen sinde at mindes og markere dagen den 6. august – mindedagen for de mere end 200.000 ofre for atombomberne der blev kastet over de to japanske byer Hiroshima og Nagasaki i 1945. Kernevåbenspørgsmålet er for alvor tilbage på den internationale politiske dagsorden. Og med Ruslands folkeretsstridige angreb på Ukraine og USA og NATOs kraftige oprustning og militarisering er faren for atomkrig rykket bekymrende tæt på. Våbenindustrien og de politiske magthavere har kurs mod – hvad der kan blive – en altødelæggende krig.

Allerede før Ukraine krigen undlod Danmark sammen med de andre NATO-lande at underskrive og ratificere FNs resolution om forbud mod atomvåben.

På NATOS netop afholdte topmøde besluttedes at sætte krigs- og oprustningsudgifterne voldsomt op i alle lande, så 2 % kravet bliver et minimum. Ligesom at få sikret en massiv forøgelse i våben- og krigsproduktionen.

Og Danmark holder sig ikke tilbage. Med løgnen om at flere våben sikrer ”fred og frihed” er Danmark til fulde med i oprustningskapløbet. I det nyligt indgåede forsvarsforlig er der afsat ikke mindre end 143 milliarder kr. ekstra til krigsforberedelser i de kommende 10 år. Penge der tages ved forringelser og nedskæringer af den offentlige velfærd, ved forøgelse af arbejdstid (Store Bededag).  De danske politikere sikrer ingen fred, men er tværtimod en del af den imperialistiske konkurrencekamp der er årsag til krigene. Det man får er øget usikkerhed og krigsfare.

Vi kræver den danske regering stopper oprustningen og krigsforberedelserne, og investerer i befolkningens velfærd, løn- og arbejdsforhold. Vi vil ikke betale for imperialisternes reaktionære krig!

Milliarderne skal bruges på sundhed og uddannelse – ikke krig og militær!

Stop krigen i Ukraine, våbenhvile nu, stop våbenleverancer!

Danmark ud af NATO – NATO ud af DANMARK!

Nej til USA baser i Danmark!

Danmark skal underskrive FNs traktat mod atomvåben

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne