Skjerns eneste lægetilbud gået konkurs

Skjerns eneste lægetilbud er gået konkurs, uden at regionen var klar med en erstatning til de 7.600 der var tilmeldte. Det er åbenbart ikke en grundlæggende menneskeret at have adgang til sundhed. I dette mikrokosmos ser man hvad der vil ske når hele det danske sundhedsvæsen er blevet privatiseret – som SVM-regeringen så brændende ønsker sig.

Lægehuset er lukket indtil videre. Region Midtjylland har holdt et møde hvor de har sendt problemet videre til nærmeste lægepraksis i nabobyerne i dagtid og derudover kan man ringe til lægevagten.

Behandlingskrævende patienter er ikke engang blevet kontaktet, i stedet skal man selv huske at rode rundt på internettet efter digital post.

Lægedækningen i Skjern har været et tema gennem mange år, og det kan derfor have lange udsigter at få solgt til en ny privatpraktiserende læge. Sagen er at lægemanglen i yderdistrikterne kun løses ved at droppe privatpraksis forestillingerne. I stedet må regionerne ansatte læger direkte, og stille det nødvendige antal sygeplejersker og adminstrativt personale til at opgaven kan løses.

Et sundhedsvæsen, der er robust, retfærdigt og i stand til at sikre, at alle har adgang til den lægehjælp, de har brug for, når de har brug for den. Det koster penge. Så hit med pengene Mette Frederiksen, stands den forrykte oprustning, og krigsstøtte.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne