Fredag er der varslet generalstrejke i Italien

Den 26. maj har fagforeningen Unione Sindacale di Base (USB) opfordret til en landsdækkende generalstrejke, i protest mod inflation og Meloni regeringens afskaffelse af sociale rettigheder. USB kræver bl.a. en øjeblikkelig lønstigning på 300 euro, en minimumsløn på 10 euro i timen, og kontrol med priser og gebyrer.

Det seneste års inflation i Europa er i Italien faldet sammen med at en ny reaktionær regering er kommet til magten, samtidig er arbejdsforholdene blevet markant dårligere, med større jobusikkerhed, øget produktivitet og arbejdstempo, obligatorisk deltid, vilkårlige afskedigelser, og forringet arbejdssikkerhed.

Giorgia Meloni-regeringen har allerede vist deres fascistiske tendenser, hvor de slår hårdt ned på unge aktivister og strejkende arbejdere. Meloni-regeringen har klart vist at den vil bruge alle midler i forsøget på at forhindre at arbejderklassen rejser sig mod arbejdsløshed og sultelønninger.

Giorgia Meloni har rødder i partiet Brødrene af Italien, og har tidligere været minister i en Berlusconi regering. Hun blev valgt som statsminister i oktober 2022 på løfter om at regere “for alle”, og har et parlamentarisk flertal, med støtte fra bl.a. Forza Italia.

Flertallet af arbejderklassen og befolkningen lader sig ikke fange af tomme løfter, almisser på nogle få øre, eller af den uhæmmede brug af social demagogi, hvor regeringen forsøger at sprede den falske idé, at den er på de fattiges side. Alle kan se, at dens politik tjener industrimonopolernes og bankernes interesser. Regeringens politik er at flytte den fulde byrde af det militære eventyr i Ukraine og den økonomiske stagnation over på arbejderklassens skuldre.

En bred enhedsfront er nødvendig

Fagforeningen Unione Sindacale di Base (USB) opfordrer til at gå på gaden fredag den 26. maj for krav om kompensation for inflationen med lønstigning på 300 euro, lønstigninger der modsvarer den reelle inflation, en minimumsløn på 10 euro i timen, og kontrol med priser og gebyrer.

Piattaforma Comunista udtaler solidaritet med dem der kæmper for retten til ordentlige løn og arbejdsforhold, og understreger samtidig nødvendigheden af enhed og udvikling af fælles kamp mod reaktionens undertrykkelse, til forsvar for de friheder og rettigheder arbejderklassen har vundet gennem årtiers hård kamp. Det er nødvendigt at aktionere med den bredeste aktionsenhed mod kapitalens offensiv, den politiske reaktion og den imperialistiske krig.

Piattaforma Comunista arbejder dagligt og systematisk for en bred enhedsfront, for kun med enhed og kamp mellem arbejdere i alle sektorer vil det være muligt effektivt at gå imod borgerskabet og dets reaktionære regeringer, hvor man går fremad i de store kampe for flertallets behov, som kolliderer med selve grundlaget for det kapitalistiske samfund.

Se link til fagforeningen USB

Se link til Kommunistisk Platform, Italien

Kommunistisk Platform er som APK medlem af Den Internationale Konference af Marxistisk-leninistiske Partier og Organisationer, CIPOML


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne