Reichsbürger-Razzia i Tyskland: Et stort kup eller en foto-session?

Hvad handlede politiaktionen egentlig om? Handlede det virkelig om et alvorligt slag mod den højreorienterede terrorscene? Eller ønskede politiet en stor foto-session for stolt at kunne demonstrere for offentligheden, at den tyske stat sætter “hård” handling mod højrefløjen?

Foto: “Reichsbürger” ved en demonstration. Dette ser harmløst ud. Bag dette står højreekstremister og Hitler-beundrere.

Af Arbeit Zukunft

Onsdag den 7. december ransagede 3000 tyske politibetjente og antiterrorenheder, 150 lejligheder og huse tilhørende højreorienterede terrorister fra Reichsbürger grupperingen.  Forbundsindenrigsminister Nancy Faeser, SPD, pralede med, at “retsstaten” her havde bevist sin styrke mod demokratiets fjender (Reichbürger gruppen påstår, at den tyske stat er illegal og at Hitlers “Tyske rige – Deutsches Reich stadig eksisterer”). Dette blev fejret i medierne.

Højreorienteret terrorisme – et langt spor af blod!

Højreorienteret terrorisme er imidlertid ikke ny. Det har en lang historie siden grundlæggelsen af Forbundsrepublikken Tyskland – og altid med statsstøtte. Fra 1948 oprettede CIA og Adenauer-regeringen “Kampfgruppen gegen die Unmenschkeit” (KgU), der udførte terrorangreb i DDR. Et stiftende medlem var den senere indenrigsminister Benda (CDU). En terrorist som indenrigsminister i Forbundsrepublikken Tyskland!

I 70’erne var det “Wehrsportgruppe Hoffmann”, der stod for dette uvæsen. Flere bombninger blev udført af dem. De gennemførte åbenlyst militærøvelser og træningslejre med udrangerede pansrede køretøjer fra Bundeswehr. Der var tætte bånd i statsapparatet, indtil de til sidst måtte forbydes under offentligt pres.

Mange flere fulgte efter, inklusive NSU, der trak et morderisk spor gennem Tyskland. Det udsprang af „Thüringer Heimatschutz“, som blev opbygget af en undercover-agent for Thüringens kontor til beskyttelse af Forfatningen med over 200.000 euro fra selv samme institution. Omkring 40 af gruppens 140-160 medlemmer var agenter fra ‘Kontoret for Forfatningsbeskyttelse’ og modtog penge fra dem. Så man kan bestemt sige, at delstaten aktivt hjalp med at oprette et terrornetværk der.

“Officielt IDkort” for Reichsbürger

Nu er Reichsbürger og deres terrornetværk tilføjet. At sådanne tropper er meget farlige med deres våben, har de bevist igen og igen. Vi glæder os derfor over anholdelsen af disse kriminelle.

Staten er der altid!

Som med alle de ovennævnte terrorgrupper var staten også til stede i den nu demaskerede “Reichsbürger” gruppe.

  • En højreekstremisme-specialist fra statskontoret for strafferetlig efterforskning (LKA) i Niedersachsen var i terrorgruppens hårde kerne! Der er mistanke om, at han gentagne gange har advaret den højreorienterede terrorscene mod politi- og efterretningstjenester.
  • Chefinspektør Michael Fritsch, der tilskrives ledelsen af gruppens “militære fløj”, siges at have været forbundet med ham “officielt”.
  • Bundeswehr oberst Eder: Han var chef for Panzergrenadierregiment 112 fra Regen. Han ledede Bundeswehrs KFOR-mission i Kosovo. Efter at have forladt Bundeswehr var han forbindelsesofficer for NATO i Georgien. Nu var han en af terrorstyrkens militære ledere.

Det bliver klart: Som med alle de tidligere tilfælde af højreorienterede og fascistiske terrorgrupper har den tyske stat været og er som en varm rede for sådanne mennesker, hvor de opnår ledende stillinger.
Og selvfølgelig modtager de støtte derfra nu som før. Så oberst Eder blev advaret. Han rejste til Italien på “frontlinjeorlov”. Derfra ringede han til en nabo en uge før razziaen. Han informerede dem: “Det kan være, at politiet kommer i næste uge.” Når politiet afhører hende, skal hun være venlig. Han havde sandsynligvis håbet at finde tilflugt i Italien under den nye fascistisk ledede regering. Men den ønskede ikke at gøre sin store imperialistiske partner Tyskland vred og udleverede ham.

Razzia eller fotoshoot?

Ved sådanne razziaer tager politiet altid et par håndplukkede journalister med sig, men de er ikke informeret om detaljer på forhånd. Reichsbürger-razziaen var anderledes. På landsplan blev adskillige aviser og tv-stationer inviteret til at deltage. Også i Forbundsdagen blev der allerede en uge forinden talt i korridorerne om den kommende mission. Hundredvis blev informeret. Medierepræsentanter var til stede på stort set alle 150 steder, hvor hussøgninger fandt sted.

Det er helt klart, at mange højreorienterede terrorister også havde mulighed for at lære om aktionen på forhånd og fjerne belastende materiale, såsom oberst Eder.

Spørgsmålet opstår: Hvad handlede det egentlig om? Handlede det virkelig om et alvorligt slag mod den højreorienterede terrorscene? Eller ønskede politiet en stor fotosession for stolt at demonstrere for offentligheden, at den tyske stat tager “hård” hånd om sagen mod højrefløjen?

Faktisk handlede det nok om det sidste! Når alt kommer til alt, er der grund til at være skeptisk overfor enhver, der som kansler Olaf Scholz “hilser” den nye fascistisk ledede regering i Italien velkommen og arbejder “venskabeligt” med Saudi-Arabien og Qatar eller diktatoren Erdogan. Hvordan kan man tro, at de virkelig kæmper mod nazisterne og højrefløjen?

Ingen tillid til denne stat!

Erfaringerne siden grundlæggelsen af Forbundsrepublikken Tyskland viser, at man ikke kan stole på denne stat. Det blev opbygget med nazister i centrale stillinger, og fascistiske kræfter fik ly til at kunne vokse og udføre deres virke. Dette er fortsat tilfældet den dag i dag, som de mange højreorienterede terrorgrupper i de senere år og de aktuelle mærkelige begivenheder omkring angrebet på “Reichsbürgern” viser.

Kampen mod fascismen og reaktionen skal tage udgangspunkt i arbejderklassen og folket! Kun i en stærk front af alle antifascistiske kræfter kan vi kæmpe effektivt mod faren fra højreekstremister og Hitler-beundrere og hele denne tendens i BRD og i staten.

Oversat fra: Reichsbürger-Razzia: Ein großer Coup oder Foto-Shooting?


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater