Stop Tyrkiets terror mod den kurdiske befolkning

Tyrkiet bruger det falske bombeangreb i Taksim til at retfærdiggøre endnu et brutalt angreb mod kurderne. Tyrkiet bomber nu løs over bl.a. Kobane. Og der er mange dræbte. Kobane, det var der ISIS blev stoppet og hvor modstandsparolen “Kvinde, Liv, Frihed” lød! Vend ikke det blinde øje til. Fordøm Tyrkiets terrorisme!

STOP TYRKIETS TERROR MOD DEN KURDISKE BEFOLKNING. En række kurdiske foreninger, herunder FEY-KURD indkaldte til demonstration mod Tyrkiets aggression og for krav om international undersøgelse af brugen af kemiske våben mod kurderne i det nordlige Irak i København d. 19. november.

FEY-KURD, Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark udtaler i den forbindelse bl.a., at Erdogan og hans AKP-MPH bruger det falske bombeangreb i Taksim i Istanbul for nylig til at intensivere sin krig mod kurderne i Rojava/Nordøstsyrien.

I en udtalelse hedder det:

”Når Qandil, Shengal, Rojava og alle de befriede områder bliver angrebet, er målet at slukke håbet om revolutionen i Rojava. Denne revolution har vist mennesker over hele verden, at en anderledes måde at leve sammen på er mulig, og at det er værd at kæmpe for sammen. Disse angreb er et angreb på alle de mennesker, der står for den kurdiske frihedsbevægelse.
Kobane, symbolet på frihed, hvor IS stod over for sit første og afgørende nederlag i 2014, er under angreb af den fascistiske tyrkiske stat. Den fascistiske tyrkiske stat forsøger at gøre, hvad IS undlod at gøre. Folkets modstand i Rojava, det sydlige og nordlige Kurdistan, og især kvinderevolutionen i Rojhilat, har skubbet den tyrkiske fascisme op i et hjørne.
 Det er tid til endnu en gang at bevise, at folkets solidaritet og fælles kamp er stærkere end de største militære ressourcer. Vi kan tage kraftfulde skridt gennem økonomiske, politiske, diplomatiske og andre foranstaltninger for at bringe den tyrkiske fascisme ned!”

I en tale på APKs Novemberkonference gjorde en repræsentant for FEY-KURD det klart at Tyrkiet ikke kunne gennemføre sine militære operationer uden NATO’s støtte og opfordrede til international solidaritet:

Tyrkiet modtager militær og politisk støtte fra NATO, begår hver dag krigsforbrydelser og slipper godt af sted med det. De fordrejer sandheden og implicerer vestlige lande i disse forbrydelser. Kurderne og deres solidariske venner gennemfører hver dag demokratiske aktioner for at vise sandheden og sætte en stopper for den tyrkiske fascisme. De forsøger utrætteligt at vise befolkningen, at NATO har sin del af ansvaret for forbrydelserne mod det kurdiske folk. Tyrkiets præsident Erdogan og hans AKP – MHP koalitionspolitik vil udrydde kurderne, uanset deres status eller om de bor inden for eller uden for Tyrkiets grænser. Det påvirker alle aspekter af deres liv, både økonomisk og kulturelt. De metoder, der blev brugt til at gennemføre denne politik, er blevet udviklet med hjælp fra imperialister. De fleste af de våben, Erdogan har brugt i sine massakrer, er købt fra NATO; herunder Tyskland, England og Frankrig. På denne måde er det tyrkiske samfund splittet og delt op, med krige nogle steder og med racistiske, højreorienterede politikker bygget på frygt i andre regioner.

Læs også Tyrkiet bruger kemiske våben mod kurderne

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne