Aldrig mere en krystalnat

Efter at nazisterne havde taget magten i Tyskland i 1933 sænkede den mørke nat sig over Europa. I 12 år herskede nazismens iboende, uvidenskabelige og forbryderiske racehad og absurde erobrings- og herrefolksdrømme – alt sammen bygget på krig, terror og menneskeforagt. Kun ved modstand og kamp med tunge ofre blev det igen muligt for menneskeheden at ånde frit. Nazismen kostede over 50 millioner mennesker livet.
»Krystalnatten« den 9.-10. november 1938 var en statslig organiseret pogrom i hele det Hitlertyske rige, der rettedes mod alle tyskere af jødisk herkomst. Deres synagoger blev brændt ned under velvilligt opsyn af myndigheder og brandvæsen. Deres boliger, plejehjem, børnehjem og forretninger blev ødelagt og plyndret under tilsyn af politiet.26.000 jøder af alle aldersgrupper blev slæbt i KZ-lejre, tortureret og mishandlet. Antallet af dødsofre kendes ikke.»Krystalnatten« var forvarslet om gaskamre og tilintetgørelse. Og derfor har datoen den 9. november siden da været brugt til at huske på sejrens løfte: Ikke mere nazisme! Ikke mere krig!Herhjemme har der gennem årene været tradition for markeringer mod hadets evangelium og massemord på årsdagen for Krystalnatten den 9. november i en række byer landet over.

ALDRIG MERE EN KRYSTALNAT!
Onsdag d. 9. november 2022

København: Fakkelmanifestation. Aldrig mere en Krystalnat, Ingen flygtninge er illegale – ingen flygter for sjov. Børn er konflikters første ofre. For en human flygtninge- og udlændingepolitik. Modtage flere kvoteflygtninge. Sted: Kultorvet kl. 16.30 – 18. Arrangør: Krystalnatinitiativet

Læs også fra REDOX.dk: Højreradikale vil markere sig på årsdagen for Krystalnatten

Svendborg:Aldrig mere Krystalnat – nej til racisme, Nej til særlovgivning overfor bestemte befolkningsgrupper, Luk udrejsecentrene, Nej til ghettoloven, Stop Rwanda, Stop dehumaniseringen af flygtninge – flygtninge er velkomne i Danmark. Sted: Klosterplads kl. 16 – 18. Arrangør: Antiracistisk Netværk, Svendborg

Aarhus: Stop normalisering af den yderste højrefløj – Aldrig mere en Krystalnat! Sted: Klostertorvet kl. 17 – 18.30Arrangør: Racismefri By – Aarhus for Mangfoldighed og Antifa Info Aarhus

Aalborg:Aldrig mere en Krystalnat – mod antisemitisme, nazisme, racisme og homofobi

Odense:
Fakkeloptog – aldrig mere en Krystalnat – aldrig mere fascisme

Der er arrangementer i flere byer.

Læs også flg. fra det antifascistiske tidsskrift Håndslag:

»Krystalnatten« – forvarsel om gaskamre og tilintetgørelse

Om Krystalnatten


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne